Het is Coverweek bij FSOM!

Het is Coverweek bij FSOM!

21 juni 2021 3 Door Peter van de Velde

Coverweek | Muziek, het stroomt in ons bloed en iedereen luistert er naar. Welk genre je voorkeur ook maar heeft, iedereen luistert muziek. En dat is natuurlijk een geweldig medium maar wij willen gewoon nog een stapje verder gaan. Ik mag denk ik voor alle leden van FSOM spreken als ik zeg dat wij niet zomaar muziek luisteren, wij luisteren muziek. Of het nu een stuk klassieke muziek is of een gigantisch headbanger van de zwaarste metal, eigenlijk kunnen we altijd wel iets vinden wat we waarderen. En laat daar covers ook bij horen!

Nooit zo goed als het origineel

Een van de veel gehoorde klachten van een cover is dat het toch nooit zo goed is als het origineel. Maar dat durf ik bij tijdens toch wel in twijfel te trekken. Het is een andere interpretatie van een lied die iemand geschreven heeft. Dus het is vaak anders. Zo kan een stuk tekst van iemand voor jou heel anders voelen dat het “origineel” bedoeld is. Neem It’s my Life van Bon Jovi. Ze zingen “Like Frankie said I did it my way”. Bon Jovi doelt hier op de grote Frank Sinatra. Maar men heeft het geinterpreteerd als Frankie. Een gozer die ze kennen, een familielid of wat dan ook. Frankie was in ieder geval niet Frank Sinatra voor de velen.

Zo gaat het ook met covers. Zo heb ik wel covers gehoord die mijn nekharen overeind doen gaan omdat het gewoon helemaal ruk is. Maar het kan ook de hele andere kant op gaan. Soms hoor je een cover die je precies op de juiste manier weet te raken. Maar het kan ook zijn dat je een cover hoort van een nummer die je niet kent. Die eerste kennismaking is ook heel erg belangrijk!

Coverweek

Maar of je het nu waardeert of niet, wij hebben een zwak voor covers. En als ze dan ook nog eens goed zijn of song net even een stukje heavier maken, dan staan wij vooraan in de rij om het te luisteren. Kortom, bring on the covers! Elke dat een nieuwe cover op Facebook dus hou onze pagina in de gaten! Om de pijn van het wachten op de komende dagen alvast twee covers die het deze week niet hebben gehaald om de lijst te komen maar toch zeker wel de moeite waard zijn!

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Vikings is a show about Vikings! Deze week is het Vikings week bij FSOM en daarom gaan we op reis met deze zeevarende Noormannen!

Meer DutchPlayStationGamer

De leukste schurk nu te zien op Disney+
Bon Jovi Live vanuit… de bioscoop?
John Mayer – Where The Light Is Live From Los Angeles
De Muziek Vliegt Je Om De Oren
Movieshorts – Mortal Kombat, Godzilla vs Kong en Willy’s Wonderland

Please follow and like us: