KBS Espresso Stout van Founders Brewing

kbs espresso stout founder brewing thedutchbeerdada fsom magazine

Espresso Stout | Zo nu en dan komt er een bier voorbij dat niet direct je favoriete bier is. En dat kan natuurlijk want er zijn er zoveel tegenwoordig. De KBS Espresso Stout is zo’n bier, niet direct een van mijn favoriete, maar dat komt alleen door het feit dat deze hageltje nieuw is!

Mike Stevens en Dave Engbers waren fanatieke thuisbrouwers die eigenlijk allang wisten wat ze na hun studie wilde doen. Bier brouwen! En zo geschiedde, in 1996 werd Founders Brewing officieel opgericht onder de naam ‘John Pannel Brewing company’ en in 1997 werd dit ‘Canal Street company’.

Uiteindelijk werd dit Founders Brewing en aan het begin van deze eeuw ging de groei gestaag en in 2012 was Founders zelfs uitgegroeid tot de 23e brouwerij ter wereld qua brouwcapaciteit.

Over de KBS Espresso Stout

KBS staat voor Kentucky Breakfast Stout en is bij menig bierliefhebber wel bekend. Zijn jongere Canadese broertje met de naam CBS, u raadt het al; Canadian Breakfast Stout. Vergaarde ook al snel roem doordat hij vrij schaars was en is. De KBS is stiekem één van mij all-time favoriete bieren en daar hebben ze nu weer een mooi special van gemaakt!

De KBS Espresso Stout heeft nagerijpt op espresso boontjes. De koffiedampen knallen tegen je neus aan wanneer je dit bier inschenkt. Zo zwart als de nacht en zo heb ik mijn koffie ook het liefst! Een goed begin dus, want de koffietonen gaan mooi gepaard met de bitterheid van pure chocolade.

Foto door Bas de Goede (@thedutchbeerdad)

De smaak is echt bizar! In a good way! De bourbon barrel aged effect is nog maar voor een fractie detecteerbaar. Dat is wel een beetje teleurstellend voor mij als liefhebber van de KBS. Maar dat is puur, omdat ik een beetje bevooroordeelt ben natuurlijk.

Bij het eerste slokje komen binnen een fractie van enkele seconden de vanille, pure chocolade en jawel… Koffiesmaken naar boven! Wat een juweeltje is dit zeg, zijdezacht, maar toch prikkelend. Vol van smaak maar dan toch net even anders… I freaking love it!

Het oordeel

Zoals je kunt lezen ben ik wel te spreken over dit brouwsel van Founders Brewing. Alhoewel de KBS Espresso Stout misschien wel flink afwijkt van de reguliere KBS, is het wel een geweldig bier geworden en draagt het met recht de naam: Espresso Stout.

https://www.instagram.com/p/CBmzpQSpVZA/

Van mij krijgt dit bier 4 / 5 rating op Untappd, maar kan het niet tippen aan het origineel. De “normale” KBS krijgt van mij elke keer dat ik hem drink, gewoon nog een halve punt hoger! Waar tot voor kort de KBS niet overal ten alle tijde verkrijgbaar was, kom je hem nu gelukkig tegen bij Van Erp Dranken, De Speciaalbierexpert, Mister Hop en diverse andere verkooppunten. Ga jij deze Espresso Stout van Founders ook scoren?

Wil je niets meer missen? Abonneer je dat helemaal GRATIS op ons YouTube kanaal. Bij dit GRATIS abonnement ben jij altijd als eerste op de hoogte van onze video’s. Laten wij je als eerste weten wat eraan komt op FSOM Magazine en nog veel belangrijker… Jij hoort dan gewoon bij de FSOM Crew!

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

De Cocktail Experience op het YouTube kanaal FSOM tv maakt het voor jou super eenvoudig om thuis heerlijke cocktails te maken! 

FSOM Magazine het entertainment platform voor jou!

Is er eindelijk een nieuw en lekker glutenvrij bier!?

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

9 reacties

  1. […] Dit is dé KBS Espresso stout van Founder Brewing! […]

  2. […] Dit is dé KBS Espresso stout van Founder Brewing! […]

  3. […] Dit is dé KBS Espresso stout van Founders Brewing! […]

  4. […] Dit is dé KBS Espresso stout van Founders Brewing! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram