Het Zonnetje schijnt en de Coolmees is gespot!

Bird Collab Tour 2018 op FSOM Magazine door TheDutchBeerDad

De Coolmees | Het moment waarop we al die donkere maanden hebben gewacht komt met elk tikje van de klok dichterbij. Na de donkere minuten, uren, dagen, weken en maanden mocht de klok eindelijk weer verplaatst worden naar de stand waarop deze hoort. Zomertijd! Zomertijd is het moment dat de zon haar warmte heviger over de aarde uitstraalt, de mensen weer fluitend de deur uitgaan met hetzelfde geluid als waarmee de vogels de buitenlucht vullen. Een van die vogels is de Coolmees, en wat is het heerlijk dat we haar eindelijk mogen begroeten…

Het is April en gelukkig is de coolmees gespot door thedutchbeerdad op fsom magazine.

De Coolmees

Wat is het heerlijk dat de Coolmees ons komt verblijden met haar aanwezigheid. De Coolmees is alweer het vierde hoofdstuk in de Bird Collab Tour. De Coolmees is het nieuwe kuikentje dat is uitgebroed door de mannen van Bird brewerij ditmaal in samenwerking met brouwhelden uit Rotterdam. Niemand minder dan Brouwerij Noordt die al flink naam voor zichzelf aan het maken is, heeft samen met Bird Brewery een lekker brouwseltje voor ons gemaakt.  

Deze maand is het een Hoppy Lager geworden met de bijpassende naam Coolmees, de Rotterdammers onder ons hoef ik niet uit te leggen waar de verwijzing naar gedaan wordt met dit brouwsel.

De bieren die tot dusverre uit de Bird collab tour komen!

Wat mogen we verwachten van de Hoppy lager?

Lager is een term voor bier dat in Nederland vrijwel uitgestorven is, dit was eerder simpelweg de benaming voor een ouderwets tafelbier en later ondergistende bieren. Een tafelbier is een laag alcoholisch bier, met over het algemeen een ABV van 3,5% of zelfs lager. In Duitsland is deze benaming voor bier tegenwoordig weer helemaal hip, naar de trend die in het Verenigd Koningkrijk eigenlijk altijd is blijven bestaan.

Deze benaming doet dus nog ook weer gewoon zijn intrede in ons land en ‘Hoppy’ moet toch simpelweg staan voor: Meer smaak!

Bierpaspoort

Naam: Coolmees Brouwer: Bird Brewery & Brouwerij Noordt Herkomst: Rotterdam, Zuid Holland Soort: Hoppy Lager ABV: 4,1% Details: 27 IBU 16 EBC Kleur: Koperkleurig Geur: Lichte Citrus tonen. Smaak: Solide Pilssmaak met vele Citrustonen. (Citroen & Sinaasappel) Verkooppunt: www.sterk.amsterdam Waardering: 7 / 10  

Untappd: 3,25 / 5

Bird collab tour 2018 Coolmees is de collab met Brouwerij Noordt uit Rotterdam. FSOM.

Untappd is voor mij toch het platform waarop je op perfecte wijze je bieren en venues kunt bijhouden en raten. Ik heb de Coolmees op mijn untappd als volgt omschreven: A tiny bit herbal with nice Citrus aromas. Orange and Citrus power!   

De smaak die je eerst proeft, is wat kruidig, dit zal te maken met de gebruikte hopsoorten (Munich) en daarna krijg je naar mijn idee het gevoel alsof je een sinaasappel hebt leeggeslurpt. Daarna lijkt het alsof je een flinke hap uit een citroen neemt. Noem het een soort Tequila shot ervaring. De geur en beginsmaak van dit brouwsel zijn vrij plat en eentonig. Maar de smaak ervaring die even later op gang komt, is best bijzonder. Zeker voor een lager… Oftewel Hoppy Lager!  

Alvast een toast op de volgende acht collab brews die Bird Brewery door ons hele land in de planning heeft. Ook deze heeft me weer aangenaam verraast. Is hij fenomenaal? Nee. Is hij lekker? Ja! Met de aankomende heerlijke warmer wordende dagen, ben ik ervan overtuigd dat deze zeer goed in de smaak gaat vallen!

    All you need is… FSOM! ­čśë

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Het zonnetje schijnt en de coolmees is gespot! Deze coolmees is een collaboration tussen Bird Brewery en een bijzodnere brouwer uit Rotterdam!

Lees er alles over op fsom!

Dit is d├ę KBS Espresso stout van Founder Brewing!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram