Jopen mag weer wat prijzen in de kast zetten

Nort Sea Mooie Nel IPA van Jopen valt weer in de prijzen fsom magazine

Jopen | De brouwerij uit Haarlem sleepte de afgelopen jaren natuurlijk al heel wat prijzen in de wacht, maar wanneer er maar liefst drie bieren in de prijzen vallen bij de ‘Meininger’s Craft Beer Award‘. Dan mag dat wel gevierd worden!

De Meiniger’s international craft beer award is een prestigieuze competitie die we absoluut serieus nemen. Deze competitie is, zoals vele anderen, opgezet om het bier te promoten en dan vooral de winnende bieren natuurlijk. Dit jaar viel Jopen uit Haarlem maar liefst driemaal in de prijzen en dat is toch reden voor een feestje.

De winnende Jopen bieren

Het leuke aan de het eerste bier dat in de prijs is gevallen, is het feit dat dit de eerste Nederlandse glutenvrije IPA betreft. ‘Hop zij met ons‘ is de winnaar van Platin en daarnaast kregen ze ook de titel ‘Ipa des jahres’. Inmiddels draagt dit bier ook officieel het keurmerk van de Nederlandse Coeliakie vereniging.

Jopen Hop zij met ons. Het glutenvrije en prijswinnende bier van Jopen uit Haarlem.

FSOM Magazine

De awards die de bieren uit Haarlem in de wacht hebben gesleept, zijn zogenoemde ‘Hop forward‘ awards en voor het tweede jaar op rij viel Jacobus ook in de prijzen. 900 craft bieren werden beoordeeld door 45 bierexperts uit alle hoeken van de wereld en 222 bieren vielen uiteindelijk in de prijzen.

Jacobus Pale Ale viel voor het tweede jaar op rij in de prijzen. Lees er alles over op FSOM Magazine.

De Gouden Plak Voor Mooie Nel

Dat de ‘North Sea IPA‘ is toch wel de bekendste IPA uit ons eigen land. Deze IPA sleepte al vele prestigieuze prijzen in de wacht en daar komt er dus nu eentje bij. Tip van de redactie: Wanneer je op zoek bent naar een mooie klassieke IPA, dan kom je toch wel bij Mooie Nel uit.

Mooie Nel kreeg de gouden medaille en mag zich weer een jaar lang winnaar van deze prestigieuze award noemen. En ook door dit goede nieuws bewijst Jopen maar weer eens om de lijfspreuk eer aan te doen. ‘Anything but boring’.

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Dat Jopen al jaren geweldige bieren kan brouwen bewijzen de prijzen die de kasten en planken in Haarlem vullen. Daar mag Jopen nu weer 3 awards bijvoegen.

FSOM Magazine het entertainment platform voor jou!

Dit is dé KBS Espresso stout van Founder Brewing!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] Wist je dat Jopen ook weer wat prijzen in de kast mag zetten? […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram