Is de Session IPA het nieuwe pareltje van Grolsch?

Is de session ipa het nieuwe pareltje van Grolsch??

Session IPA | In December bracht Grolsch een Session IPA uit in de Grolsch Proefbrouwerij. De Grolsch Proefbrouwerij is een reeks van beperkt uitgebrachte bieren, gebrouwen door meester-brouwer Marc Jansen. De Session IPA viel destijds zo goed in de smaak, dat Grolsch nu heeft besloten om de eerste stralen zon te combineren met het uitbrengen van deze Session IPA.

De Session IPA van Grolsch met een mooie toelichting van TheDutchBeerdad op FSOM Magazine.

Wat is een Session IPA?    

Met Session wordt niet echt een biersoort aangegeven. Een IPA is simpelweg een smaakvoller en steviger, hoppiger bier. Session staat voor laag alcoholhoudend bier. Dit kan dus ook Session Ale of Pils zijn. Het is een trend die zich de komende tijd enorm gaat ontwikkelen. De trends voor dit jaar zijn bier in blik, -dit is overgewaaid uit de VS en moet de kwaliteit van het bier beter waarborgen dan glas- en een lager alcohol percentage.  

Door het lagere alcoholpercentage kun je dus niet alleen meer drinken, -dit was wel de oorspronkelijke opzet-, maar gaat bier drinken ook langzamerhand toegankelijker worden voor een groter publiek. De markt is enorm in ontwikkeling en bier, met name speciaalbier, is helemaal hip en hot! 

De Session IPA van Grolsch met een mooie toelichting van TheDutchBeerdad op FSOM Magazine.

Wat is de verwachting?

Meester-brouwer Marc Jansen legt in de video even kort iets uit over de Session IPA.https://www.youtube.com/embed/Tdnh_Ya6vv0?feature=player_embedded De Session IPA met slechts 3,5% alcohol is een van de succesvolle producten uit de Grolsch Proefbrouwerij geweest en komt nu dus definitief op de markt. Uiteraard subliem getimed met het beginnen van de Lente! 

Ook de Session IPA zal uitgebracht worden in handige 3-pack net als de Weizen IPA en de Winterbok daarvoor. Het bier zal online verkrijgbaar zijn en eerst enkel bij de supermarktketen Albert Heijn.

De Session IPA van Grolsch met een mooie toelichting van TheDutchBeerdad op FSOM Magazine.

Naar mijn mening is het grote klasse dat een brouwerij van het formaat van Grolsch en de overkoepelende organisatie, toch zo omgaat met het uitbrengen van nieuwe bieren en de kenners en liefhebbers betrekt bij het proces. De Session IPA gaat dus snel grondig getest worden en uiteraard kijken we uit naar de nieuwe releases van de Grolsch proefbrouwerij!   

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Is de Session IPA het nieuwe pareltje van Grolsch? Dit is wederom een bier uit de proeverij die een plek in het schap krijgt!

TheDutchBeerDad praat je even bij! FSOM Magazine

Dit is dé KBS Espresso stout van Founders Brewing!

 

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram