De Alliantie tussen Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company

De Alliantie tussen Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company

24 mei 2018 0 Door TheDutchBeerDad

De alliantie | Er gingen al wat geruchten rond, maar nu is het toch definitief bevestigd. De collabbrew van Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company is een feit en komt in zeer gelimiteerde oplage op de markt!

De Alliantie tussen Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company is een feit. TheDutchBeerDad praat je even bij! FSOM Magazine

De Alliantie is het resultaat van de bierwedstrijd ‘Nederlands nieuwe’ die werd geïnitieerd door ‘Bierburo’. Deze wedstrijd werd georganiseerd met het oog op de Week van het Nederlandse bier die vandaag van start is gegaan. De bevriende brouwers Hertog Jan en Bronckhorster zijn gevraag om een nieuw traditioneel Nederlands bier te brouwen met een moderne twist uiteraard.

Wat is het geworden!?

Wat het geworden is, dat weten we pas echt vanaf 31-05 wanneer het officieel in de verkoop gaat, en slechts in zeer geringe oplage beschikbaar is op www.bronckhorster.beer. Wat we wel weten, is dat het een Altbier is geworden. Deze inmiddels vergeten biersoort werd al in 1753 voor het eerst gebrouwen in Venlo en omstreken. Het Altbier krijgt nieuw leven ingeblazen door brouwers Gerard van den Broek (Hertog Jan) en Steve Gammage (Bronckhorster). Dit is een van oudsher troebel, bovengistendbier met een erg moutig karakter en een mooi bitterheid.

De Alliantie

De eigen twist die de brouwers aan dit Altbier hebben gegeven zijn best bijzonder op het oog.
Ze hebben een bijzondere combinatie van gist en hopsoorten gebruikt. Daardoor heeft dit bier een fruitig karakter gekregen, terwijl dit bier van oorsprong vrij moutig is. Door de hopsoort Mosaic vindt je veel citrus kenmerken en een vrij hoge bitterheid en door het gebruik van Hallertau hebben ze beloofd dat we er ook Honingmeloen en Aardbei in gaan proeven. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de gist van Hertog Jan zelf. De bovenstaande combinatie geeft dit Altbier een stevige bitterheid waardoor het qua smaak in de richting kruipt van een IPA.

Wij zijn erg benieuwd! Ken je Bronckhorster nog niet? Klik op de link naar hun site. Of bekijk alles over de Week van het Nederlandse Bier door hier te klikken.

Namens FSOM Magazine en alle crewmembers willen wij Bronckhorster feliciteren met de prijs “Het beste bier van Nederland” voor hun ‘Nightporter’!

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

De Alliantie tussen Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company is een feit. TheDutchBeerDad praat je even bij! FSOM Magazine

Dit is dé KBS Espresso stout van Founder Brewing!

Please follow and like us: