Final Symphony II in het concertgebouw was een groot succes!

Final Symphony II in het concertgebouw was een groot succes!

8 juli 2019 6 Door Peter van de Velde

Eerder schreef ik al een stukje over Final Symphony II, het officieel gelicenseerde concertserie, met muziek uit de Final Fantasy games. Afgelopen vrijdag was het dan daadwerkelijk zover en als ik een tipje van de sluier mag oplichten, het was het meer dan waard.

Foto door Milagro Elstak

Het concertgebouw

Op uitnodiging van het concertgebouw ben ik afgereisd naar Amsterdam om daar, hoe kan het ook anders, in het concertgebouw het optreden bij te wonen van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hier brachten ze muziek ten gehore van vier verschillende Final Fantasy titels, namelijk XIII, IX, VIII en V.

De melodieën vliegen je letterlijk om de oren. Het eerste uur beslaat de eerste twee titels voorbij en na de pauze komen de laatste twee voorbij. Hoewel alle muziek prachtig is om te horen merk je dat Final Fantasy VIII de grote favoriet is deze avond. De dirigent Eckehard Stier is ook merkbaar onder de indruk van de Wals in dit stuk.

Feest van herkenning

Als liefhebber van deze gamereeks herkende ik het merendeel van de muziekstukken. Soms bracht de muziek me zelfs terug naar bepaalde momenten uit de game, waaronder “Waltz to the Moon” uit Final Fantasy VIII maar ook het bekende chocobo thema dat klonk tijdens de toegift deed me terugdenken aan de vele uren die ik heb gespendeerd met deze grote vogels.

Naast een orkest was er ook een deel pianoconcert. Daarom werd het orkest ondersteund door solist Mischa Chueng. Met vingervlugge slagen bracht hij de prachtige pianomuziek uit Final Fantasy IX ten gehore. Al met al was deze editie van Final Symphony II uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest een groot succes!

https://www.youtube.com/watch?v=pR1ROokv_eA

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer Ook mijn YouTube video’s check je op FSOM TV!

Final Symphony II in Het concertgebouw FSOM
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van DutchPlayStationGamer?

Child’s Play – What is Up?
E3 2019 – Square Enix Persconferentie
E3 2019 – Ubisoft Persconferentie
E3 2019 – Bethesda Persconferentie
E3 2019 – Microsoft Persconferentie
FSOM Gaming – Aflevering 1 – E3 2019 vooruitblik!

Please follow and like us: