E3 2019 – Square Enix perconferentie

E3 2019 – Square Enix perconferentie

12 juni 2019 6 Door DutchPlayStationGamer

Veel mensen, waaronder ik, keken uit naar de persconferentie van Square Enix. Final Fantasy, Kingdom Hearts en het langverwachte debuut van Avengers zorgden ervoor dat de druk hoog was bij Square. Dat ze vervolgens ook gewoon leveren is dan best noemenswaardig. Maar wat hebben ze allemaal getoond? Hierbij het overzicht!

Remakes, Remasters and Originals

Hou je van oude games in een nieuw jasje? Dan zit je hier goed! Van Remakes tot Remasters, Square Enix is het niet snel gek genoeg.

Final Fantasy VII Remake

Toen men in 2015 een trailer uitbracht met daarin opnieuw beelden van Final Fantasy VII kon men het bijna niet geloven. Dat er aan het eind van de trailer groots de woorden REMAKE in beeld kwamen ging iedereen los. De zaal, mensen thuis, journalisten, iedereen met vage interesse in de game. We zijn ondertussen 4 jaar verder en deze E3 was het eindelijk zover, gameplay, nieuwe trailers, Tifa in action en een release date! AVALANCHE, we zien jullie 3 maart 2020!

Life is Strange Season 2

Dat Life is Strange in trek is dat blijkt wel uit het feit dat er een tweede seizoen van uitkwam. Ondertussen zijn we halverwege en Square liet wat fan reacties zien gelijktijdig een aantal mooie beelden van deze emotionele rit.


Final Fantasy Chrystal Chronicles Remastered

Zoals ik al zei deinst Square Enix niet terug voor een Remaster meer of minder. De eerste die ze aankondigden is Final Fantasy Crystal Chronicles. Het origineel kwam in 2003 enkel uit op de Nintendo GameCube en als je, net als ik, die niet in je bezit had dan kwam je bedrogen uit. Gelukkig kunnen we de game nu alsnog op andere platformen spelen!

The Last Remnant Remastered Nintendo Switch

Na een remaster op PlayStation 4 eind 2018 is de game vanaf NU beschikbaar op Nintendo Switch! Een top toevoeging aan de Switch line-up.

Dragon Quest Builders 2

Hou je van bouwen, een goed verhaal en Dragon Quest? Dan heb je geluk! Dragon Quest Builders 2 kom namelijk 12 juli uit op de PlayStation 4 en de Nintendo Switch! Get building!

Kingdom Hearts III Re Mind DLC

Ook de wereld van Kingdom Hearts krijgt een uitbreiding. Een uitbreiding waarin we de controle gaan nemen over onder andere Roxas, Riku en Aqua! We moeten nog even wachten maar het lijkt een warme winter te gaan worden.

Final Fantasy XIV Shadowbringers

Ook de MMO liefhebbers liet men niet in de kou staan. Final Fantasy XIV kent ondertussen meer dan 14 miljoen spelers en de uitbreiding Shadowbringers is vanaf 2 juli te spelen!

Outriders

Gears of War Judgement en Bulletstorm developer komt met een nieuwe shooter op de markt met de naam Outriders. Concrete gameplay laat nog even op zich wachten maar de game zou moeten uitkomen in de zomer van 2020. Call me intrigued.

Oninaki

Tokyo RPG Factory, de makers van I Am Setsuna en Lost Sphere hebben de release date bekend gemaakt van hun aankomende titel Oninaki. Deze RPG kunnen we vanaf 22 augustus gaan spelen op de PlayStation 4 en Nintendo Switch!

Final Fantasy VIII Remastered

De meeste games die Square Enix heeft laten zien tijdens de show waren games die al reeds aangekondigd waren of zelfs zijn verschenen, al is het op een ander platform. Final Fantasy VIII kwam echter als een verrassing! Deze titel uit stamt uit 1999 en fans wachten al een tijdje om hun tanden opnieuw te zetten in deze monster RPG. De Remaster zou dit jaar nog moeten uitkomen.

Marvel Avengers

Last but not least moeten men gedacht hebben bij het samenstellen van het programma. Dagen voor E3 werd al flink geteased met de grote reveal van de Avengers game. Een volledig nieuw verhaal met Steve Rogers/Captain America, Thor, Bruce Banner/The Hulk, Natasha Romanoff/Black Widow en Tony Stark/Iron Man! Gameplay moeten we nog even op wachten maar de release date is 15 mei 2020!

Maar wacht, er is meer!

Dit waren wel de hoogtepunten van de show maar er zijn meer titels getoond dan alleen deze. Voor het volledige rooster kun je onderstaande Highlights Video kijken!

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Speciaal voor jou geselecteerd!

E3 2019 – Ubisoft Persconferentie
E3 2019 – Bethesda Persconferentie
E3 2019 – Microsoft Persconferentie
FSOM Gaming – Aflevering 1 – E3 2019 vooruitblik!

Please follow and like us: