Stephen King – Verlichting & Gwendy’s Knoppenkist

Stephen King – Verlichting & Gwendy’s Knoppenkist

6 augustus 2019 8 Door DutchPlayStationGamer

Als gamer, filmliefhebber, seriesliefhebber en boekenliefhebber heb ik vaak momenten. Momenten van veel gamen, veel serie kijken of zoals nu veel lezen. Stephen King mag ik altijd graag een boekje van openslaan en recent heb ik twee novelles van hem gelezen. Hieronder een korte samenvatting van wat ik er van vond.

Verlichting

Het eerste boek die ik las in zijn King zijn laatste boek en die viel goed in de smaak. Het boek volgt het verhaal van Scott Carey, een man die in elk opzicht lijkt op ieder ander. Alles gaat hem prima af, leuk werk met net een mooie nieuwe klus, woont alleen en heeft wat gedoe met zijn lesbische buren. Hun honden doen hun behoefte bij hem in de tuin en dat vind Scott wat minder prettig maar eigenlijk gaat het hem verder goed af. Het zou echter geen Stephen King boek zijn zonder dat vleugje “bijzonder”. Want Scott valt af. Nu is dat niet zo heel erg bijzonder maar hij behoudt zijn postuur! Een kort verhaal met het juiste gevoel en het hart op de juiste plek. Of dit een aanrader is? Wat mij betreft zeker!

FSOM rating: 3,5/5

Gwendys Knoppenkist

Het tweede boek heet Gwendys Knoppenkist en gaat over, hoe kan het ook anders, Gwendy Peterson. In dit korte verhaal, geschreven samen met Richard Chizmar, zien we hoe Gwendy op 12 jarige leeftijd een vreemdeling ontmoet. Een man met een zwarte jas, zwarte broek, wit overhemd en een zwart bolhoedje. Hij geeft haar een knoppenkist met verschillende knoppen en een hendel. Bij het overhalen van de hendel komt er een chocolaatje uit het kistje. Die chocolaatjes maken haar niet alleen slim en knap maar ze valt ook nog eens af. Maar is het de prijs van het kistje allemaal waard?

Een kort verhaal met magie, horror en ‘coming of age’. Een fan van Stephen King zal het boekje verslinden alsof het niets is maar ook lezers van een spannend verhaal zullen het boek kunnen waarderen. Het vervolg, Gwendy’s Magic Feather (Gwendys Magische Veer), zal uitkomen op 19 november. Wanneer de vertaling uitkomt is nog even afwachten maar ik ga hem zeer zeker lezen.

FSOM rating: 4,5/5

Ga je ze lezen?

Gaan jullie ze lezen? Hebben jullie ze al gelezen? Laten jullie ze links liggen? Laat het weten in de comments!

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer Ook mijn YouTube video’s check je op FSOM TV!

Final Symphony II in Het concertgebouw FSOM
Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op!
Info@fsom.nl

Meer lezen van DutchPlayStationGamer?

Spider-Man – Far From Home Review
Final Symphony II in het concertgebouw was een groot succes!
Child’s Play – What is Up?
E3 2019 – Square Enix Persconferentie
FSOM Gaming – Aflevering 1 – E3 2019 vooruitblik!

Please follow and like us: