E3 2019 – Microsoft Persconferentie

Phew, waar te beginnen! De eerste persconferenties zijn geweest en daarin zijn erg veel games getoond. Nieuwe games, uitbreidingen, DLC, release dates en meer. Een kleine opsomming van wat we hebben gezien tot dusver!

Square Enix dropt sneaky twee bommen

Square Enix is een kleine sneaky game developer. Terwijl iedereen grote ogen richt op de jaarlijkse persconferenties, die ze zelf ook houden, laten ze alvast twee bommetjes vallen. De eerste is de trailer voor Kingdom Hearts 3 DLC in de vorm van “Re Mind”. De DLC zal uitkomen in de winter. We kunnen opmaken uit de trailer is dat je in deze DLC kunt spelen als Roxas, Riku en Aqua.

Ook dropten ze tijdens een concert “Final Fantasy VII A Symphonic Reunion” heel casual de releasedatum voor de Final Fantasy VII Remake. Die komt uit op 03-03-2020. Als dat geen goed nieuws is weet ik het ook niet meer! Meer info komt vast tijdens de persconferentie!

Microsoft trapt af

De eerste persconferentie dit jaar komt van Microsoft en die hebben ontzettend veel games getoond. Een aantal van deze titels kenden we al, een aantal titels brachten enkel een release date en soms was het een volledig nieuwe titel. Hieronder licht ik er een aantal titels uit.

The Outer Worlds

The Outer Worlds is een game van Obsidian Software, de makers van Fallout New Vegas. De trailer ziet er goed uit en lijkt een soort Fallout in space. De release date is ondertussen bekend en staat voor 25 oktober 2019 op het programma!

Blair Witch

Een titel die, voor mij althans, als een verrassing kwam is Blair Witch, een horror game binnen het universum van, hoe kan het ook anders, Blair Witch! Je speelt als Ellis, een voormalig politieagent met een moeilijk verleden. Wanneer een jongen vermist raakt in Black Hill Forest sluit je je aan bij de zoektocht, niet wetende welke nachtmerrie op het punt staat te beginnen. De game komt exclusief op Xbox en PC.

Cyberpunk 2077

Een game waar velen naar uit kijken is natuurlijk de volgende titel van CD Projekt Red. Toen de game getoond werd hoopte ik op een release date. Dat niemand minder dan Keanu Reeves de releasedate zou aankondigen had niemand verwacht! De game komt uit op 16 april 2020 en eerlijk is eerlijk, ik ben hyped!

12 Minutes

Een titel die eigenlijk heel goed is blijven hangen is een thriller met de naam 12 Minutes. De trailer laat een man zien die al precies weet wat er gaat gebeuren. Een interactieve thriller over een man die vast zit in een tijdloop.

Elden Ring

Wanneer je bij mij From Software noemt spring ik al bijna een gat in de lucht. Wanneer dan ook nog eens wordt aangekondigd dat het een samenwerking betreft tussen Miyazaki en George R.R. Martin dan heb je mijn volledige aandacht. Het resultaat? Elden Ring, een Action RPG waar we eigenlijk nog steeds vrij weinig van weten. Behalve dat die er aan zit te komen natuurlijk.

Project Scarlett

Dat Microsoft met een nieuwe console bezig was, dat was eigenlijk wel bekend. Ze hebben nu echter het project officieel aangekondigd! Een aantal specificaties worden genoemd maar veel interessanter, hij komt eind 2020 op de markt!

Halo Infinite

Last but not least werd de nieuwe Halo game officieel uit de doeken gedaan. Niet alleen krijgen we dus een nieuwe Halo titel maar het is ook nog eens een launch titel voor de nieuwe Xbox!

Dit en nog veel meer

Natuurlijk werden er tijdens de personferentie nog veel meer games getoond. Wil je een snelle play by play zonder de hele conferentie terug te moeten kijken? Check dan de onderstaande video! De hele conferentie in 15 minuten!

Interesse gewekt!

Met al deze titels en meer heeft Microsoft zeker een goede indruk achter gelaten. Veel games en weinig poespas. Persoonlijke favorieten laat ik binnenkort weten in een 2e aflevering van FSOM Gaming maar laat ik alvast een hint geven dat het games zijn van From Software en CD Projekt Red.

Welke titels kijken jullie naar uit? Waren er verrassingen bij Microsoft? Laat het weten in de comments!

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Speciaal voor jou geselecteerd!

FSOM Gaming – Aflevering 1 – E3 2019 vooruitblik!
Played It! – Code Vein Network Stress Test
Gamen? Nee, nu even niet…
Lek geeft nieuwe info Final Fantasy VII Remake

Please follow and like us:

6 thoughts on “E3 2019 – Microsoft Persconferentie

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram