E3 2019 – Bethesda Persconferentie

Dag 1 van E3 begon goed met Microsoft maar later op de dag (afgelopen nacht voor ons) mocht Bethesda hun persconferentie houden. Een showcase met veel games, uitbreidingen en meer focus op Mobile gaming.

Orion

Cloud gaming krijgt een steeds grotere rol te spelen. De meesten zoeken hun heil in hardware accelleration, Orion zoekt het in de software. Volgens de presentatoren werkt dit sneller en beter. Doom is een geschikt voorbeeld om dit te laten zien. De game is een hectische shooter die geen baat zou hebben bij latency. Verdere uitleg laat ik aan de presentatoren. Maar Doom ziet er gelikt uit op een mobiele telefoon.

Bring on the games

Zoals ik al zei verbreden ze bij Bethesda hun visie en hier hoort ook Mobile Gaming bij. Play everywhere is het motto. Zo beginnen ze hun show met een mobile game voor Android en iOS.

The Elder Scrolls: Blades

We hebben het over The Elder Scrolls: Blades! Er zitten nieuwe features aan te komen, zoals Solo Arena Battles, Custom Jewelery System en een nieuwe Draken quest! Maar ook komt de game naar de *tromgeroffel* Nintendo Switch en is geheel gratis! Via Cross Play kun je naadloos beginnen te spelen op je smartphone en overschakelen naar de Switch zonder je vooruitgang te verliezen.

Fallout 76

Zoals ik al zei, Fallout 76 kende een houterige start. De grootste update, tot dusver, is Wastelanders! NPC’s, nieuwe quests en dialoog opties als in Fallout 3! Wordt Fallout 76 dan nu de game die het al had moeten zijn op dag 1? De game wordt fundamenteel anders, aldus de developer! Mooiste is dat hij gratis is voor iedereen!

Maar dat is niet alles omtrent Fallout 76! Ook komt er een Battle Royale uitbreiding in de vorm van Nuclear Winter!

Ghostwire Tokyo

Kennen we dat kleine spelletje The Evil Within nog? De makers komen met een geheel nieuwe IP met de naam Ghostwire Tokyo. De game is een Action Adventure game met een bovennatuurlijk kwaad. Excited yet?

The Elder Scrolls Online – Elsweyr & Dragonhold

The Elder Scrolls Online fans hebben net een uitbreiding gehad van jewelste. Ondanks de verse release van Elsweyr weerhield het de makers er niet van om ons een prachtige cinematic trailer voor te schotelen.

Oude bekenden keren terug, en The Season of the Dragon is nog niet afgelopen. ESO Dragonhold is aangekondigd en is een verhaaluitbreiding die in het vierde kwartaal dit jaar uit komt. Meer info eind van de zomer.

Commander Keen

Vroeger hadden we een kleine game genaamd Commander Keen. Het is tegenwoordig natuurlijk een hype om oude zaken in een nieuw jasje te steken en dat hebben ze dan nu ook gedaan. Zelf omschreven ze het als een Zaterdagochtendcartoon, in game vorm op mobile. Gezien de beelden klopt het wel zo’n beetje.

The Elder Scrolls Legends

Mobile Gaming is groots bij Bethesda. Dat bewijzen ook Fallout Shelter en TES Legends. Fallout kent ondertussen 150 miljoen downloads en Fallout Legends groeit in populariteit.

Rage 2

Rage 2 is nog maar goed en wel uit en nu al kondigt men een uitbreiding aan! Nieuwe vijanden, cheats, wagens en een ware mechsuit!

Wolfenstein Cyberpilot

Nazi’s doodschieten is de nummer 1 passtime in de Wolfenstein games. Maar vanaf juli kun je dit ook gaan doen in VR!

Wolfenstein Youngblood

Natuurlijk is Cyberpilot niet de enige Wolfenstein titel die we dit jaar mogen gaan spelen. Wolfenstein Youngblood neemt je mee naar een Parijs die, hoe kan het ook anders, bezet is door de Nazi’s. B.J. Blazkowicz, de baddass uit de vorige delen, is vermist! Gelukkig heeft de man ondertussen twee volwassen dochters die net zo getraind zijn in het omleggen van Nazi’s als vaderlief. Co-op is born ladies and gentlemen! Vanaf 26 juli kunnen we er mee aan de slag maar voor nu nog even een trailer.

Deathloop

Dan mogen de makers van Dishonored het podium innemen. En hoe! Neem een tijdloop, een man en een vrouw, twee tegenpolen met hetzelfde doel. Elkaar omleggen. De ene wil de loop verbreken, de andere niet. Hoe je je zaken doet? Dat mag je zelf weten, als het maar gebeurd.

Doom Eternal

Last but not least hebben we natuurlijk nog Doom Eternal. We weten al een tijdje dat de game in de maak is maar een release date bleef tot dusver nog achterwege. Maar brengt E3 echter verandering in. Vanaf 22 november kunnen we eindelijk terug naar de hel. See you there!

Games, games, games!

Zo, dat is toch een langer artikel geworden dan ik dacht. Bethesda had een flinke showcase en om dan 1 of 2 titels weg te laten is ook wel zonde. Dan blijft enkel nog de vraag, wat vonden jullie van Bethesda? Welke titel kijken jullie naar uit of welke juist niet? Laat het weten in de comments!

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Speciaal voor jou geselecteerd!

E3 2019 – Microsoft Persconferentie
FSOM Gaming – Aflevering 1 – E3 2019 vooruitblik!
Played It! – Code Vein Network Stress Test
Gamen? Nee, nu even niet…

Please follow and like us:

5 thoughts on “E3 2019 – Bethesda Persconferentie

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram