Resident Evil Village – Castle Demo

Village | Afgelopen zondag konden we aan de slag met deel 2 van de Resident Evil VIII demo! Ik had de eerste demo gemist omdat ik niet wist dat het tijdgebonden was. Afijn, gisteren dus wel het tweede level kunnen spelen en ik zat toch met enig suspense op de bank! Als ze dat weten vast te houden gedurende de game dan ben ik verkocht! Here come the lycans!

Timed Demo

Zoals ik al aangaf in de intro, ik heb de eerste demo gemist. Blijkbaar was deze beschikbaar op 18 april en dat wist ik niet. Maar gisteren heb ik gelukkig wel gedacht om de Castle demo te spelen! Na het spelen van de Maiden demo, wat eigenlijk meer een tech demo was, mocht ik terugkeren naar kasteel Dimitrescu. En wat is dat een gruwelijk sinistere plek om rond te lopen. Van theekopjes met bloedresten tot de volgegooide kamers, de geluiden die je ziet en de freaky achtervolging van de vliegendame, ik zat letterlijk op het puntje van mijn stoel (bankstel, oke). De sfeer die het kasteel uitademt heeft eigenlijk alles wat je mag verlangen van een horror game en je gastdames en heren zijn niet echt de Brady bunch.

Niet echt de Brady Bunch

De kelder

In mijn Gamebreak aflevering over de MAIDEN demo van Resident Evil Village heb ik al laten zien dat de kelder een iets minder fijne plek is om rond te lopen. Maar dan begin je er en is er verder niet echt heel veel spannends aan de hand. Ja, geluiden en rare gebeurtenissen slaan je om de oren, maar geen vijanden. Naarmate ik deze demo speelde kwam ik uiteindelijk terug in deze kelder alleen was er wel het een en ander veranderd. Lijken waren er niet meer, of juist wel, en ook andere voorwerpen waren verplaatst. Zo kon ik nu ook delen bezoeken die ik eerder niet kon bezoeken. Een warm welkom kreeg ik echter niet want wat voor creepy zombie-esque wezen daar rond liepen weet ik niet, maar ze vallen je aan met zwaarden en sikkels en kijken niet op een druppel bloed meer of minder!

Time to get out!

Het doel is dan ook dat je, zo snel mogelijk, moet ontsnappen. Mij lukte dit op Casual difficulty op iets meer dan 19 minuten. Maar die 19 minuten zijn voor mij wel genoeg om de game toch op release aan te schaffen en te gaan spelen. Ik ben eigenlijk helemaal om en ik was super sceptisch, zoals trouwe lezers en kijkers wel weten. Maar ik ben na het spelen van deze demo volledig om en kan bijna niet wachten om hem op de PlayStation 5 te gaan spelen. Maar gelukkig kunnen we al wel iets eerder nog een keer aan de slag.

Village/Castle demo

Er komt namenlijk gewoon nog een kans om de demo te gaan spelen en dat is aanstaande zondag, 2 mei, de gehele dag! En dan kun je zowel de Village demo als de Castle demo spelen! Kortom., ik ben zondag te vinden op de bank om de Village demo ook een kans te geven maar eigenlijk kijk ik vooral uit naar de dag van release. Bring me Resident Evil!

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Vikings is a show about Vikings! Deze week is het Vikings week bij FSOM en daarom gaan we op reis met deze zeevarende Noormannen!

Meer DutchPlayStationGamer

Final Fantasy VII Remake Intergrade komt eraan!
The Dude eindelijk op Netflix!
Like a Viking – Vikingweek bij FSOM!
Het verhaal van Ragnar Lothbrok

Stephen King griezelt… Later

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram