Het BBQ seizoen gaat van start! Ben jij er klaar voor?

Het BBQ seizoen gaat van start! Ben jij er klaar voor?

14 april 2021 3 Door Bas de Goede

BBQ Seizoen | Wanneer je de afgelopen dagen naar buiten hebt gekeken lijkt het misschien niet zo, maar het BBQ seizoen gaat van start! Ben jij er eigenlijk al klaar voor?

Persoonlijk ben ik van mening dat je het hele jaar door gewoon lekker moet kunnen BBQen! Lekker in de frisse buitenlucht naast zo’n heerlijk verwarmend vuurtje, ook als het vriest! Je kunt dan natuurlijk zo’n gruwelijk vette OFYR kopen om er in goed gezelschap een waar feestje van te maken. Ook kun je zelf iets bouwen, maar op dat avontuur ga ik jullie later meenemen.

Traditioneel gezien is na het begin van de lente ook het moment om de bbq uit de stalling te halen. Je laat die Green Egg BBQ natuurlijk niet het gehele jaar onbeheerd en ongebruikt buiten staan. Nu we het er toch over hebben, kan ik wederom mijn persoonlijke punt maken en vertellen dat je gewoon lekker het gehele jaar die bbq moet gaan gebruiken! πŸ˜‰

Het BBQ seizoen gaat van start! Of misschien is 'ie wel nooit gestopt, anyway. Ben jij er klaar voor? Met deze tips komt het helemaal goed!

5 tips om je goed voor te bereiden op het bbq seizoen!

Wij hebben vijf tips voor je verzameld waarmee jij uitstekend voorbereid bent op het bbq seizoen!

De aller-aller-aller-allerbelangrijkste tip die je van mij gaat krijgen is er eentje voor ouders! Ik ben als vader van vier dochters natuurlijk continu in de weer, maar als de bbq aan gaat wil ik er ook echt even van genieten. Zorg er daarom voor dat je tuin gewoon netjes voor elkaar is. Onkruid weg, een beetje kleur, schaduw indien noodzakelijk en voldoende speelgelegenheid voor je kids. Hierdoor vermaken ze zichzelf optimaal terwijl jij gewoon lekker even kunt genieten van jouw bbq momentje!

Tip nummer 2: Zorg voor goed gezelschap. PUNT! πŸ˜‰

Het BBQ seizoen gaat van start! Of misschien is 'ie wel nooit gestopt, anyway. Ben jij er klaar voor? Met deze tips komt het helemaal goed!

Goed gezelschap is goud waard. FSOM.

Tip nummer 3: Zorg voor een rustige plek met voldoende zitplaatsen. Wanneer je dus optimaal wilt beginnen aan het bbq seizoen, zorg er dan absoluut voor dat je voldoende zitplaats hebt voor je visite. En uiteraard dat ze rustig kunnen smikkelen van al dat lekkers dat jij maakt! Wanneer je een OFYR hebt die ik eerder noemde, kun je er heerlijk met zijn allen omheen staan en is iedereen eigenlijk de BBQ-Meister!

Tip nummer 4: Dit is misschien een SHOCK voor velen. Maar gooi niet alleen maar vlees op de bbq, de mogelijkheden zijn namelijk eindelijk. Van vele groentesoorten die zich uitstekend lenen om te laten bbqen, denk aan paprika, bloemkool, witlof en nog veel meer, tot aan fruit! Jawel, probeer eens de watermeloen of ananas challenge aan te gaan. Hiervoor kun je voldoende inspiratie opdoen via YouTube en ongetwijfeld ook die toffe foodblog die altijd voorbij komt!

Tip nummer 5: Stay hydrated! Ik ga zo beginnen over wat drankjes, maar drink bovenal lekker wat water bij de bbq. Wat mij betreft neem je flink wat tijd voor je bbq en dus moet je wel hydrated blijven. Zet naast je heerlijk drankje water neer voor je gasten. Hiermee kun je niet alleen even je smaak neutraliseren tussen de gerechten en de drankjes, maar krijg je ook geen droge keel. πŸ˜‰ Simple but true!

Het BBQ seizoen gaat van start! Of misschien is 'ie wel nooit gestopt, anyway. Ben jij er klaar voor? Met deze tips komt het helemaal goed!

Wat voor drankje hoort er bij de bbq?

Laten we beginnen met welke bieren er bij een bbq passen (traditioneel gezien). Dit is voor mij de logische keuze natuurlijk. Bij een bbq pas je normaliter lichtere bieren toe. Kies voor witbier of een weizen, maar ook een blondbier is uitermate geschikt om naast die heerlijke steak van de bbq te zetten. Houdt er bij Blond bier wel rekening mee dat hij niet te hoog in zijn kruidigheid zit of een hoog alcoholpercentage heeft.

Ben je een wijnliefhebber, kies dan voor een wat drogere witte wijn die veel fruitige of eventueel bloemige tonen heeft. Ook een rosΓ© die wat mineraligs in zich heeft is wat mij betreft een dikke aanrader tijdens de bbq. Drink je er liever een glaasje rum bij? Pak dan, in tegenstelling tot bij bier, juist wel een wat kruidige en het liefst zelfs pittige rum bij. Hiermee complementeer je de smaak en naar mijn mening ook wanneer je pittig voedsel van de bbq trekt!

Het BBQ seizoen is begonnen! Tekua glas Eva Elias via Pexels op fsom met thedutchbeerdad

Binnenkort ga ik je wat meer tips geven over het combineren van drankjes bij de bbq. Uiteraard komen er ook cocktails voorbij, maar voor nu ga je eerst snel je bbq uit de stalling houden want het bbq seizoen is begonnen!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen (en mede-avonturen!) ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Het BBQ seizoen gaat van start! Of misschien is 'ie wel nooit gestopt, anyway. Ben jij er klaar voor? Met deze tips komt het helemaal goed!

The Flying Dutchman Nomad Brewer op FSOM door TheDutchBeerDad. 

Het mysterie van Mede. Er hangt een zeker mystieke waas om dit drankje. Waar komt het vandaan? Wie dronk het? We gaan het uitzoeken!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us: