Parasite is de eerste niet Engelstalige film die een Oscar krijgt!

Parasite by Bong Joon Ho op fsom

Oscar uitreiking | Zondagnacht was het zover, de Oscar uitreiking. Een event waar heel Hollywood enorm naar uitkijkt en waar je er op je best moet uitzien. We gaan niet het hele event met je doornemen, maar ik ga het wel hebben over Parasite! De eerste NIET Engelstalige film die een Oscar krijgt!

Surprise surprise. Waar Quentin Tarantino, 1917, Joker en vele andere toch stiekem in de houding zaten om wat beeldjes mee naar huis te namen. Ging de meest prestigieuze prijs naar Parasite! What a surprise!

Parasite

Mijn eerste reactie was vooral: ‘Wat? Welke? Die ken ik helemaal niet!’. Regisseur Joon-Ho Bong is niet bepaald een rookie, maar een verrassing is dit toch wel. De film sleepte namelijk vier Oscars in de wacht en stal dus de show!

De Zuid-Koreaanse thriller Parasite gaat over een arme familie die door het leven gaat via oplichterspraktijken en leugents. Ze weten zich op die manier in het huishouden van een zeer welvarend gezin te nestelen, wat voor iedereen onverwachte gevolgen heeft. De film, die in totaal voor zes Oscars werd genomineerd, won in 2019 al de prestigieuze Gouden Palm in Cannes.

Joon-Ho Bong is eigenlijk al een veteraan in het vak, maar de eer die hem nu toekwam maakte hem nederig. Hij strooide met complimenten voor collega’s en kwam zelfs nog met een quote van Scorsese op de proppen. Deze laatstgenoemde kreeg overigen geen enkele Oscar ondanks dat ze voor 10 genomineerd was. Check hieronder de trailer van de Zuid Koreaanse thriller Parasite.

Emotionele Televisie

Dat het niet allemaal glamour en crystal is, bewees Joaquin Phoenix maar weer eens. Nadat hij zijn prijs in ontvangst nam voor zijn rol als ‘Joker’. Eerde hij nogmaals zijn in 1993 aan een overdosis overleden oudere broer. Zijn broer stierf in het bijzijn van Joaquin en daarover zei hij het volgende.

” Run to the rescue with love and peace will follow

Verder was het uiteraard weer een avond vol met geklap en een wat emotionele blikken, klappen voor je concurrent als een boer met kiespijn en ergens gedurende de avond nog een geëmotioneerde Brad Pitt die eindelijk ook een Oscar in ontvangst mocht nemen. Al met al een avond die Hollywood eer aan doet en we kijken alweer uit naar de volgende editie!

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
#lifestyle #revolutie bij @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner fsom tv  thedutchbeerdad  De seksuele revolutie van de man.

Dit is echt iets voor jou!

Vijf Whisky tips die jou de winter door gaan helpen!
De ValFather van HighLand Park door Confessions of A Whisky Freak!
De hemelse knoflookdip!
Bruschetta met gegrilde perzik!
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram