Maneater Review

Maneater | Een tijdje geleden stuurde Bas/TheDutchBeerDad mij een appje met eerst de trailer van Maneater en vervolgens de tekst: Wtf is dit joh? gevolgd door twee huilen van het lachen emoticons. Mijn reactie was kort maar duidelijk: Slecht. Waar Bas toen nog terugkwam met “Jaaa, maar wel gaaf om te spelen” kwam ik enkel tot “Ik sla hem over voor nu, speelt vermoedelijk voor geen meter“. Maar de mogelijkheid deed zich voor om de game wel te spelen en ik zat er toch een beetje naast.

Sharktale

Nee, daarmee wil ik niet zeggen dat Maneater een goede game is. Maar de game is ook zeker niet slecht en al helemaal niet zo slecht als ik had gedacht dat die zou zijn. In Maneater speel jij de hoofdrol in een documentaire over, hoe kan het ook anders, een haai. Een stierenhaai om precies te zijn. En gezien jij weinig te bespreken hebt, want je bent tenslotte een haai, wordt het “verhaal” uit de doeken gedaan door middel van Shark Hunters en de voice over van de docu.

Doldwaze haaienjacht op je scherm met Maneater. Check nu de reveiw van Peter / Dutchplaystationgamer bij FSOM Magazine.

Nou, dat zal je niet bepaald overhalen om de game te gaan halen. Gelukkig weet de developer dit ook en daar komt de doldwaze fun om de hoek zetten. De game is namelijk een gigantische parodie met toevallig een haai in de hoofdrol. Het leven is al serieus genoeg, waarom moeten games dit dan ook zijn?

Hop to the point

Oké, het doel van de game is eigenlijk vrij simpel. De Shark Hunter Crazy Pete trekt jou uit het lijf van je moeder, nadat hij haar gedood heeft! WTF right? Als klap op de vuurpijl krijg je een mes over je lijf om je te “markeren” voor later. Crazy Scaly Pete is dus echt een beetje loco. Maar wanneer hij je terug wil gooien in het water besluit je nog wel om hem ook te markeren door zijn hand er af te bijten. Wat overblijft is een geschrokken Pete, nu met een hand, en een kleine haai met wraak in zijn hoofd.

Maar als baby haai is het natuurlijk niet echt gemakkelijk om die wraak te nemen om de moordenaar van je moeder. Daarom is het van groot belang om eerst uit te groeien tot een grote en vooral sterke haai! Dit is waar de game iets meer uitleg had mogen krijgen want Crazy Scaly Pete gooit je letterlijk in het diepe. Je krijgt een paar meldingen op het scherm met wat je allemaal kunt gaan doen en verder zoek je het maar uit.

Die vrijheid zoeken we bij tijden wel eens in een game maar een beetje sturing in het begin is meestal wel prettig. Gelukkig is de game in de mechanics niet heel anders dan andere games dus is het je map openen, je objective selecteren en gaan met die banaan. En onderweg eet je alles op wat je tegenkomt. Van kleine visjes tot schildpadden en later andere haaien of zelfs walvissen! Het is werkelijk all you can eat!

Doldwaze haaienjacht op je scherm met Maneater. Check nu de reveiw van Peter / Dutchplaystationgamer bij FSOM Magazine.

Death awaits

De wateren van Maneater zijn, net als in het echte leven, vol gevaren. Zo ook voor jou! Een kleine makreel is dan weliswaar zo opgegeten maar wat die makreel voor jou is ben jij voor een krokodil! Zo zul je, zeker in de beginuren, letterlijk moeten vechten voor je leven.

Gelukkig blijft dit niet de gehele game zo en kun je, naast groter worden, ook daadwerkelijk upgrades verzamelen! Want Pete mag dan achter je aanzitten, wanneer je een te groot gevaar wordt bij bijvoorbeeld de stranden door de mensen aan te vallen, komen er ook andere Shark Hunters op je af om je een kopje kleiner te maken. Dit zijn dan wellicht reguliere vijanden en stellen weinig voor, tot je er genoeg gedood hebt om hun baas gek genoeg te krijgen om ook te komen jagen. Versla je deze opper Shark Hunter dan krijg je upgrades waar de meeste haaien alleen maar van dromen.

Wat dacht je van tanden die elektrische schokken afgeven, of een schild van botten die je nog meer bescherming bieden? Niets is te gek in deze gekke game en dat is ook waar de kracht zit.

Why so serious?

Nou, dat vat het eigenlijk wel samen. Why so serious? Jij speelt als een haai die fantastische upgrades kan krijgen, die net zoveel jaagt op haar jagers als haar jagers op haar. Wanneer je het water beu bent kun je, voor beperkte tijd, buiten het water overleven en over het land springen om de mensen die zijn “ontsnapt” alsnog een kopje kleiner te maken.

Helaas merk je dat ze de camera en de besturing ook niet altijd even serieus hebben genomen. Deze is bij tijden super clunky en de camera weet dan simpelweg niet wat hij wil wat je soms duur kan komen te staan. Dit gebeurt echter meer dan eens wat de frustratie wel omhoog weet te brengen. Ook merk je dit bij het bewegen op het land. Natuurlijk hoort dat voor een haai ook niet zo soepel te gaan maar het lijkt nu soms alsof ze je expres tegenwerken.

bron: CNN

Been there, done that… again

Helaas is het met de besturing niet afgelopen. De missies die je voorgeschoteld krijgt, hoe onduidelijk dan in het begin ook, zijn vaak veelal hetzelfde. Soms letterlijk hetzelfde! Dood 10 krokodillen, dood 10 mensen, val een Apex Predator aan (sterkere versie van een normale vijand), dood 10 schildpadden, dood 10 mensen, dood 10 mensen, dood 10 mensen, dood 10… je snapt hem al. Herhaling kan ervoor zorgen dat je snel uitgekeken bent op deze titel en de game probeert ook niet om je iets anders te laten doen. Zeker een gemist kans!

Helaas kent de game ook een bepaalde ‘drukte meter’. Dit is niet een meter op je scherm maar zodra er Shark Hunters achter je aankomen gaat de game over in stottermodus en dit kan nog wel eens zorgen voor een frustrerend “game over” scherm.

Maneater

Je krijgt sowieso een doldwaze haaienjacht op je scherm met Maneater. Dit is een garantie!

Ondanks de tekortkomingen van de camera en de besturing en de herhaling van opdrachten is de game wel doldwaze fun. Verwacht geen game in de klasse van The Last of Us of iets dergelijks maar wil je een toffe en vooral originele titel dan is Maneater zeker de game voor jou. Met een speelduur van zo’n 14 uur is de game wellicht aan de korte kant maar de fun die tijdens die 14 uur voorgeschoteld krijgt is zijn geld zeker waard. Dan neem je de herhaling en de domme camera gewoon voor lief.

FSOM cijfer: 7

De Whatsapp trailer

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer
#gamersunite

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram! See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

Doldwaze haaienjacht op je scherm met Maneater. Check nu de reveiw van Peter / Dutchplaystationgamer bij FSOM Magazine.

Meer voor jou!

Golden Oldies – Stephen King’s Misery
Game of Thrones acteur gaat naar hotel California?
Undercover keert 6 september terug!
Betaal – Zombie serie uit Netflix koker
PlayStation 5 komt in oktober?
F*ck #supportyourlocals

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

4 reacties

  1. […] Maneater ReviewGolden Oldies – Stephen King’s MiseryGame of Thrones acteur gaat naar hotel California?Undercover keert 6 september terug!Betaal – Zombie serie uit Netflix kokerPlayStation 5 komt in oktober? […]

  2. […] krijgt eigen film!Maneater ReviewGolden Oldies – Stephen King’s MiseryGame of Thrones acteur gaat naar hotel […]

  3. […] Chester BenningtonThe Last of Us Part II ReviewFerry krijgt eigen film!Maneater ReviewGolden Oldies – Stephen King’s MiseryGame of Thrones acteur gaat naar hotel […]

  4. […] First ImpressionsRemembering Chester BenningtonThe Last of Us Part II ReviewFerry krijgt eigen film!Maneater ReviewGolden Oldies – Stephen King’s MiseryGame of Thrones acteur gaat naar hotel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram