Bon Jovi – 2020 (the singles) – First Impressions

Bon Jovi – 2020 (the singles) – First Impressions

23 juli 2020 2 Door Peter van de Velde

Bon Jovi komt dit jaar met een nieuw album en na het vertrek van Richie en Jon zijn stem is het altijd weer een verrassing waar ze mee komen. Begin dit jaar kregen we al twee singles en zou het album nog uitkomen op 15 mei. Door Covid werd het album uitgesteld naar 2 oktober maar we hebben er ondertussen twee nieuwe singles bij. Dit brengt het totaal op 4 singles en die gaan we eens bijlangs.

America Reckoning

De dood van George Floyd heeft iedereen geraakt. De gruwelijke beelden zin misselijkmakend. Sindsdien is het hommeles in Amerika. Dat hebben de heren van Bon Jovi ook gezien en hebben de track American Reckoning genoemd. Hoewel de lyrics her en der kunnen raken is het verder niet een heel bijzonder nummer met weinig muzikale power.

Do What You Can

If you can’t do what you do, you do what you can! Dat is het Bon Jovi motto gedurende de Covid 19 crisis die de wereld bezigt. Wat begon als een guitar only song met de roestige en rauwe Jon Bon Jovi stem is het ondertussen omgetoverd in een soort country meets pop geworden. De lyrics geven goed weer hoe 2020 er uitziet.

Although I’ll keep my social distance
What this world needs is a hug
Until we find a vaccination
There’s not substitute for love

https://www.youtube.com/watch?v=eKRDDfQV9Fs

Unbroken

Unbroken is een pre-Covid lied die geschreven is voor de veteranen. Of eigenlijk voor een documentaire over Amerikaanse veteranen. Muzikaal ingetogen en lyrics die raak schieten.

Limitless

Ja, Bon Jovi gaat met het album 2020 veel inzetten op de lyrics en wat minder op de muziek lijkt het. Gelukkig kunnen de heren ook nog een vrolijke rock sound produceren en dat is toch wel een beetje wat Limitless is geworden. Jon’s stem laat hem in de steek en dat zorgt ervoor dat de zang wat vlak en wellicht eentonig is maar het is een vrolijke pop/rock song waarvan er hopelijk meer van zijn op het nieuwe album.

First Impressions

De eerste indrukken op het gebied van lyrics zijn voor mij als Bon Jovi fan weer van het niveau zoals ik die verwacht van de hedendaagse Bon Jovi. Muzikaal gezien is het niet meer vernieuwend en houdt de band vooral vast aan de naam die ze hebben gemaakt in de jaren 80 en 90. Desondanks kijk ik wel uit naar het nieuwe album want ondanks dat het niet baanbrekend zal zijn luistert het wel lekker weg.

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram! See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

Ferry krijgt zijn eigen film! Na de aankondiging van Undercover seizoen 2 op Netflix, is het nu tijd voor een film vervolg. Lees er alles over bij FSOM Magazine.

Meer voor jou!

Remembering Chester Bennington
The Last of Us Part II Review
Ferry krijgt eigen film!
Maneater Review
Golden Oldies – Stephen King’s Misery
Game of Thrones acteur gaat naar hotel California?
Undercover keert 6 september terug!

Please follow and like us: