Golden Oldies – Stephen King’s Misery

Golden Oldies – Stephen King’s Misery

3 juni 2020 5 Door Peter van de Velde

Golden Oldies | Jullie kennen mij dan wellicht als de DutchPlayStationGamer, maar af en toe mag ik ook graag eens een goed boek induiken. Ik heb periodes dat ik ontzettend veel lees en ik heb moment dat ik veel minder lees. Op dit moment zit ik, mede door het mooie weer, in een leesperiode. Ik ben begonnen om Het Instituut van Stephen King te lezen en die heb ik net opgevolgd met zijn oudere werk Misery.

Klassieker

Ondertussen mogen we denk ik dit boek wel een klassieker noemen maar ik moet eerlijk bekennen, ik had het boek nog nooit gelezen. Mijn enige kennis vooraf was dat het boek ging over een schrijver die tegen zijn wil vastgehouden werd door zijn “grootste fan”. Dan spreek je wellicht al van krankzinnigheid maar holy hell, dat dekt nog niet de helft van de lading.

In het kort, de schrijver Paul is bekend van zijn romans waarin Misery een hoofdrol speelt. In zijn laatste boek laat hij “die trut” eindelijk dood gaan en is bij bevrijd van de romans en kan hij eindelijk verder om ander werk te schrijven. Na het schrijven van zijn nieuwe boek gaat hij met net een glaasje teveel op, in een grote sneeuwstorm, er toch op uit. Hij verongelukt en hij heeft ‘geluk’ dat hij gevonden wordt door Annie Wilkes. Zijn redder in nood is echter knettergek en in plaats van hem te helpen en naar een ziekenhuis te brengen neemt ze hem mee naar huis. Annie dwingt Paul om haar favoriete karakter, Misery, weer terug te brengen van de doden en Paul is genoodzaakt om wederom in die wereld te duiken.

Een korte maar heftige rit

De rit die je beleeft met Paul en Annie is niet heel lang, het is niet King’s langste verhaal (ook zeker niet zijn kortste) maar het verhaal blijft je wel bij. Heb je het boek nog nooit gelezen dan raad ik het boek zeer zeker bij je aan. Heb je een broertje dood aan lezen dan is er ook nog altijd de mogelijkheid om de film te kijken. Die ga ik binnenkort eens kijken maar ik ga me eerste verdiepen in het nieuwste werk van de meester van de spannende verhalen: Als het Bloedt!

Boekenweek

Friendly reminder, voor het geval je het gemist hebt, het zijn de spannende boeken weken en bij besteding van €15,- krijg je het boekenweek geschenk “Wat Jij Niet Ziet” van de Engelse schrijver M.J. Arlidge. Dus waar wacht je nog op! Haal dat nieuwe boek van King of Arlidge in huis en pak direct even het geschenk mee! Happy reading!

Barendrechts Dagblad | Spannende Boeken Weken bij The Read Shop

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer
#booknerdsunite

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram! See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

FSOM magazine FSOM tv banner entertainment PlayStation 5 komt in Oktober. In ieder geval volgens  DutchPlayStationGamer !

https://fsom.nl

Meer voor jou!

Game of Thrones acteur gaat naar hotel California?
Undercover keert 6 september terug!
Betaal – Zombie serie uit Netflix koker
PlayStation 5 komt in oktober?
F*ck #supportyourlocals
Gezamelijk bordspellen spelen met vrienden? Dat kan!

Please follow and like us: