Kennismaken met Arvid Bergström

In ‘kennismaken met’ gaan wij zoals de naam al doet vermoeden kennismaken met een aantal markante figuren en pioniers is een bepaald vakgebied. Met specialisten dan wel zelfbenoemde professionals op het gebied van wat je wildste dromen maar kunnen bedenken. In de eerste aflevering van ‘kennismaken met’ gaan we kennismaken met niemand minder dan Arvid Bergström!

Kennismaken met…

Onze crew bestaat uit een aantal leden die elk over hun eigen professie, passie en interesses verhalen met jullie delen op FSOM.nl en onze Social media kanalen. Na onder andere ‘Wat proeven we vandaag?’ en ‘FSOM Gaming’ hebben we nu een nieuwe vaste rubriek ‘Kennismaken met’.

We gaan een aantal korte vragen stellen welke sommige specifiek op de persoon gericht zijn, maar er zijn ook vragen die wij vast in de rubriek opnemen. Vandaag is de beurt aan Arvid Bergström in aflevering 1 van ‘kennismaken met’!

Bron: ad.nl

Q&A met Arvid Bergström


Arvid Bergström kennen sommige van jullie ongetwijfeld al. Boeken als Bier & Kaas, Bier aan tafel en Bier & Oliebollen staan bij zowel bierliefhebbers als foodies dikwijls op de boekenplank.

Kennismaken met Arvid Bergström ging eigenlijk vrij ongedwongen, familiair en informeel. Op Instagram (Uiteraard op Instagram) is Arvid ook steeds actiever en zo wist hij uiteraard ook onze Instagram pagina @fsommagazine te vinden. Arvid was van mening dat er wel eens een knappe biersommelier tussen al dat andere moois moest verschijnen.

Wij hebben Arvid enkel gelijk kunnen geven en daarom is de aftrap voor ‘kennismaken met’ dan ook dik verdient voor the one and only
Arvid Bergström.

Wie is Arvid ? En waar kom je vandaan?

Mijn naam is Arvid Bergström. Geboren in Amsterdam, op gegroeid in Drente en Heerhugowaard, daarna gewoond in Doorn, Bussum en Utrecht. Sinds mijn studietijd, industrieel product ontwerpen, in Den Haag

Wat was je eerste (bij)baantje?

Krantenwijk en daarna afwasser. De eerste stap richting de horeca.

Waar mogen ze je voor wakker maken?

Croissant met roomboter en abrikozenjam
Bruine boterham met roomboter en gebakken-ei met spek.

Wat was het moment dat je de wereld van het bier & foodpairing binnenstapte?

Dat zal een jaar of 25 geleden moeten zijn geweest. Waarschijnlijk toen een vriend mij vroeg wat zijn volgende bier moest worden

Hoe is het idee ontstaan van bier & oliebollen?

In een tijdschrift zag ik een schaal met Oliebollen, ergens in maart. Ik zeg vaak dat ik bij elk gerecht een bier kan plaatsen, en bij elk bier een gerecht, dus ik vroeg mij af, welk bier past er bij een Oliebol? Toen kwam mijn ontwerp-achtergrond naar voren. “Een oplossing voor een probleem is meestal niet goed, als het probleem niet goed is gedefineerd” .. Dus ik dacht een stapje terug: “Wat is een Oliebol? Dat is een heerlijk stuk vers gebakken brooddeeg. Daar kan veel meer in dan appel, kaneel, sukade en rozijnen. Daar kun je ook kaas en uien, of munt en blauwe bes in doen! Of je kunt een oliebol beleggen, zoals een bagel! Met 14 bierviltjes, een ronde lege tafel in de kroeg en een pen werd het idee voor het boek snel weer gegeven.

Bron: bierista.nl

Hoe is het idee ontstaan van de bierbutler app?

Dit is in opdracht van de Nederlandse Brouwers ontstaan.

Bierbutler app FSOM

Wanneer ben je niet met bier & food bezig?

Ik zou willen zeggen als ik slaap, maar waarschijnlijk droom ik ook over bier en eten. Als ik in de bioscoop naar een goed film kijk. Op andere momenten, zeker als ik eet of drink, ben ik met smaak en geur bezig.

Wat mogen we de komende maanden nog van je verwachten op het gebied van schrijven, events e.d?

Ik ben momenteel bezig met Bier en Barbecue, dat is uiteraard een goed onderwerp richting de zomer! En met Bier en Chocolade!

Deze laatste vraag is een klein beetje traditie bij ons geworden in andere artikelen en we houden deze vraag er graag in!

Als je nog 1 biertje zou mogen drinken, welke zou je dan uitkiezen?

Dan zou ik graag een 9 a 10 maanden oude Orval willen drinken. Daar zitten zoveel mooie en verschillende smaken in, liefst met een Speyside Single Malt Whisky ernaast…

Meer weten?

Arvid heeft de aftrap gedaan in de nieuwe rubriek ‘kennismaken met’ en na hem zullen er nog vele volgen! Weet jij of ken jij iemand die ook thuishoort in deze rubriek. Laat dan even een berichtje achter op onze Instagram pagina @fsommagazine of stuur een mailtje naar info@fsom.nl.

Naast Internationaal Biersommelier is hij kok, docent aan de bieropleiding, jurylid bij bierkeuringen en -wedstrijden, keynote speaker over bier en eten en uiteraard genieter. Daarnaast is Arvid lid van het Bestuur van het Nederlands Gilde der Biersommeliers en werk aan projecten van verschillende brouwerijen en aan hoppige projecten van Bierista, voor vele bedrijven in de bierbranche en vele bierfestivals. Wil je weten waar je Arvid de komende tijd tegen kunt komen? Neem dan even een kijkje bij de proeverijen die staan vermeld op de website www.proefbier.nl.

Vergeet uiteraard niet je nog maar tot en met Vrijdag 21-06-2019 mee kunt doen met de prijsvraag over RedBad! <– Klik snel om GRATIS bier te winnen! Vergeet niet om je te abonneren op ons FSOM YouTube kanaal, dat is namelijk ook helemaal GRATIS!

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
Meer zien zien van mijn bieravonturen? Check dan TheDutchBeerDad op Instagram & Untappd. Mijn YouTube video’s check je op FSOM tv!


Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Meer lezen van TheDutchBeerDad?

WAT PROEVEN WE VANDAAG? AFLEVERING 2 GROLSCH TRIPEL!
HEB JIJ AL EEN BIERBUTLER?
UNBOXING BATTLE STERK AMSTERDAM VS THEDUTCHBEERDAD
WIL JIJ OOK BIERISTA WORDEN?
DE COMEBACK VAN DE WITTE RAAF!
ZELF BROUWEN IS ZELF LABELS MAKEN!
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?Please follow and like us:

6 thoughts on “Kennismaken met Arvid Bergström

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram