Wanneer kun je het beste investeren in Bitcoin?

Bitcoin als valuta? Investrern in Bitcoin een goed idee? FSOM

Investeren in Bitcoin. | Hoe kun je het beste investeren tegenwoordig? Of beter nog, waarin kun je het beste investeren? Je geld ouderwets op de bank zetten is lang niet zo rendabel meer dan vroeger, sterker nog. Als je pech hebt moet je er zelfs voor betalen. We hebben bij FSOM Magazine vaker geschreven over crypto valuta en dan in het bijzonder; Bitcoin. Wist jij dat 1 Bitcoin gelijk is aan €8427,17 bij het schrijven van dit artikel?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin werd geboren op 3 januari 2009 en enkele dagen later werd de eerste transactie gedaan. Bitcoin is eigenlijk niet meer dan een systeem dat gegevens verwerkt, een digitaal betaalmiddel. De fundering hiervoor is gelegd door Satoshi Nakamato en op dit moment zijn er meer dan 350 miljoen transacties verwerkt met dit systeem.

Het systeem was in den beginnen verre van perfect en Satoshi Nakamoto had dan ook een beetje hulp nodig. Samen met zijn compagnon werkte hij verder richting het perfectioneren van zijn systeem. In het begin was het Bitcoin systeem dus 100% de code van Nakamato, vandaag de dag is dit minder dan 20%.

Investeren in Bitcoin een goed idee? FSOM

Om Bitcoin verder uit te pluizen kun je uiteraard op diverse websites terecht, er zijn een aantal goede mogelijkheden voor het handelen in Cryptocurrency. Zelf ben ik wel fan van Satos, hier verwerken ze je transacties ook nog eens razendsnel.

Coin VS Coin

Bitcoin zelf is verdeeld in 21 miljoen stuks, er zit dus een maximum op. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, Bitcoin kan namelijk rekenen met 8 cijfers achter de komma. Waar in vergelijking onze bekende valuta enkel met 2 cijfers achter de komma werkt. Bitcoin is dus ook niet beïnvloedbaar voor inflatie, mede daarom zijn voorstanders van Cryptovaluta ook overtuigd dat Bitcoin de coin van de toekomst is en traditionele munten op termijn gaan vervangen.

Bitcoin is volledig digitaal en daarom kun je dus nooit Bitcoin pinnen. Het is eerder vergelijkbaar met een mp3 bestand, je hebt het in je bezit en door het op te delen kun je er transacties mee doen. Een echt ruilmiddel dus, net zoals onze bekende valuta. Uiteraard moeten we niet vergeten dat het handelen in Bitcoin risico’s met zich mee brengt.

Investeren in Bitcoin een goed idee? FSOM Magazine

Bitcoin is een zelfregulerend systeem, de term ‘Blockchain’ klinkt wellicht bekend in de oren. Er is geen centrale macht bij Bitcoin want de gebruikers zelfs zorgen ervoor hoe het systeem werkt. Elke gebruiker heeft eigenlijk de macht over het kasboek van Bitcoin en daarnaast is het ook nog eens zo dat elke transactie een code heeft van maar liefst 34 cijfers die helemaal niemand kan veranderen. Bitcoin kan dus in potentie wel degelijk “ de munt “ van de toekomst zijn, aangezien het niet beïnvloedbaar is en naar verwachting een waterdichte veiligheid kan garanderen.

Bitcoin kopen

Wanneer kun je het beste investeren in Bitcoin? Bitcoin kopen kan dus een interessante optie zijn, maar er zijn natuurlijk risico’s. Wanneer je bezig wilt gaan met crypto, lees je dan eerst goed in en kijk hoe “de markt” werkt. Begin alleen met crypto wanneer je een beetje geld “over hebt” om het te proberen. Maak jezelf niet wijs dat je je euro’s snel om kunt zetten en geld kunt verdienen. Als je snel geld nodig hebt, kun je er beter voor kiezen om ergens op te besparen. Wanneer je crypto kunt lezen, kun je actief gaan handelen en investeren in Bitcoin, maar zelfs dan is het maar de vraag of je er snel aan kunt verdienen.

Als je eenmaal zover bent, ga je eerst een wallet aanmaken. Je krijg een unieke walletcode en die moet je nooit kwijtraken! Je ruilt je euro’s in voor een coin naar keuze en je kunt in theorie al aan de slag. De verwachting is dat Bitcoin in 2140 aan haar maximum zit. Er zijn 21 miljoen stuks te verhandelen en tegen die tijd zal dat aantal bereikt zijn. Maar beeld je ondanks de risico’s eens in dat 1 Bitcoin momenteel bijna €8500,- waard is. Is dan de sky nog wel de limit?

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Wanneer kun je het beste investerein in Bitcoin? Is het uberhaupt een goed idee om te investeren in Bitcoin? Dit zijn een aantal zaken die je moet weten. FSOM Magazine het entertainment platform voor jou!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram