Sporen voorbij de eindtijd!

sporen voorbij de eindtijd van frank van dongen bij fsom magazine

Frank van Dongen | Dat wij op de redactie fan zijn van Frank van Dongen, dat is inmiddels wel duidelijk vermoeden wij zo. Na fantastische scores op de recensie van ‘De ontdekking van de mens‘ en het tweede deel uit de serie ‘De machine plaag‘, is er binnenkort een vierde deel in een serie dat voorheen als trilogie te boek stond. En, daar zijn wij maar wat blij mee…

Het vooruitzicht op een vierde boek betekent natuurlijk dat jullie nog een derde recensie van ons tegoed hebben, hier is achter de schermen hard aan gewerkt en deze komt er snel aan uiteraard! Maar, eerst wat aandacht voor het vierde deel van dee reeks.

Hoe zat het ook alweer?

“Ontdekking van de mens’ focust zich op de nabije toekomst – de tweede helft van deze eeuw. Hoewel de mens aan de wieg van het ruimtereizen heeft gestaan, zorgde de komst van het internet ervoor dat we ons juist naar binnen keerden om steeds eenzelviger digitaal te leven. De volgende stap is de transformatie naar een maatschappij geleid door de Metaverse, waar Meta (voorheen Facebook en tevens moederbedrijf) nog vol op gaat inzetten. Wat is de metaverse? De volgende versie van het internet. In de metaverse leef je tegelijk als echt persoon en als avatar”.

“In mijn toekomstroman ‘Ontdekking van de mens’ is iedereen verslaafd geraakt aan het grenzeloze gemak en vermaak dat de metaverse iedereen van wieg tot graf geeft. Fysiek en mentaal is men volledig afhankelijk van online devices en medische implantaten. Maar wat als wereldwijd de elektriciteit uitvalt en de metaverse platligt, en juist dan een onbekende vijand opduikt?“ Aldus Frank van Dongen.

Sporen voorbij de eindtijd

Als evolutiebioloog is Frank van Dongen gefascineerd door de oorsprong en toekomst van de mens. Hij debuteerde met Het Bouwplan (Klik op de link en bestel het boek eenvoudig. We hebben geen affilaite samenwerking, maar dit is gewoon een must read ter aanvulling op de ‘Toekomst van de mens’). Ook van dit boek kun je in het najaar een mooie recensie lezen!

De jaren erna schreef hij aan zijn serie Ontdekking van de mens, waarin de mensheid op de proef wordt gesteld door haar eigen creaties en door buitenaardse beschavingen. Daar waar deel 1, Het duizend eilanden experiment, nog startte als een nabije-toekomstroman, gaat Van Dongen in deel 4 inmiddels in sciencefiction overdrive.

Het vierde deel uit de ontdekking van de mens. Met sporen voorbij de eindtijd gaat Frank van dongen nog een stapje verder. Lees er alles over bij fsom magazine

Door de omschrijving hieronder verder te lezen, staan wij niet garant dat we wat spoilers kunnen vermijden. In dat geval; vermijdt dan het schuingedrukte gedeelte ;-)!

Jack Newman heeft uiteindelijk zijn identieke tweelingbroer Redmond vlak voor diens sterven gevonden op een verre planeet uit het duizend eilanden experiment. Terwijl de Alfabeschaving de Feind bevecht, geeft Redmond de a-sterfelijke Jack de veelomvattende taak om ervoor te zorgen dat zijn stam van IGD-klonen het einde der tijden overleeft door naar een volgend universum over te steken.

Om uit te vinden of dit überhaupt mogelijk is moet Jack in contact zien te komen met de technologisch veel verder gevorderde Alfabeschaving. Waarom hielpen zij de mensheid en wat zijn hun lange termijn doelen en plannen? En welk gevaar vormt de herboren beschaving die ooit de machineplaag veroorzaakte, ternauwernood overwonnen door een monsterverbond tussen de Alfabeschaving en de Feind?

Eindelijk komt Jack erachter door wie en met welk doel hij als IGD-kloon op de wereld is gezet. Hij leeft inmiddels al eeuwen en probeert zijn laatste nog levende soortgenoten te verenigen om het schijnbaar onmogelijke te bewerkstelligen. Wie overleeft de Eindtijd?

Nog even geduld en dan is het vierde deel uit de serie beschikbaar in de pre-order via uitgeverij Iceberg books. De boeken van Frank van Dongen zijn een absolute must read voor iedere sci fi liefhebber!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram