Gezamelijk bordspellen spelen met vrienden? Dat kan!

Nu we allemaal nog even een tijdje aan huis gekluisterd zitten zul je wellicht balen dat je niet even met je vrienden een potje Catan of iets dergelijks kunt spelen. Hier thuis vinden we het leuk om dat af en toe eens te doen. Een avondje bordspellen spelen, hapje en drankje er bij, gezelligheid alom. Ook tijdens de Corona crisis.

Maar wat heb je nodig?

Allereerst is het wel handig dat je beide beschikt over een laptop/tablet met camera zodat je elkaar kunt zien en horen. Maakt een gesprek voeren of acties uitvoeren binnen het spel wel net zo leuk!

Als tweede is het wel handig dat je beide over hetzelfde bordspel beschikt en dan bij voorkeur ook dezelfde editie (looking at you Agricola). maar wanneer je dat hebt is het ongeveer hetzelfde als wanneer je gewoon gezamelijk aan tafel zit. Je zorgt nu alleen voor je eigen snacks en drankjes.

Tips uit ervaring

Tip #1: Zoals ik al zei is het wel handig om van het spel die je gaat spelen dezelfde versie gaat spelen. Agricola heeft meerdere versies met verschillende speelborden. Dan is het wel handig om van te voren af te spreken welke versie van het bord je gaat gebruiken.

Tip #2: Houd het bord goed bij! Zet de spullen van de “digitale” speler ook op het bord. Op die manier behoudt je het overzicht en kan de ander niet valsspelen 😉

Tip #3: Speel het spel niet voor het eerst. Als je een spel voor het eerst speelt is het gewoon gemakkelijker om uitleg te krijgen of geven als je face to face met elkaar zit. Wel kun je bijvoorbeeld een uitbreiding op een bekend spel eenvoudig bijleren. Ik was in eerste instantie wat huiverig maar het viel me heel erg mee.

Maar welke bordspellen dan?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel bordspellen te vinden maar een aantal die we aan de test hebben onderworpen zijn:

 • De Steden en Ridders van Catan (Kolonisten van Catan uitbreiding)
 • Ticket to Ride
 • Agricola

Drie maar? Ja, we spelen niet elke avond een bordspel XD

Maar de volgende bordspellen zijn ook meer dan geschikt:

 • Monopoly (wel eerlijk spelen)
 • Cluedo
 • Risk
 • Pandemic (via de tiplijn) Quote Big D “Superleuk spel en ja, ook best wel actueel :’)”

Om even in de rij van drie te blijven. Natuurlijk is het wel van belang, ik kan het niet vaak genoeg herhalen, dat je het bord goed bijhoudt of op de een of andere manier altijd zicht hebt op het speeldbord waar je gezamelijk op speelt. Maar daar vinden jullie wel iets op.

Maar hoe houdt je contact?

Nou, daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Een aantal programma’s die handig zijn voor deze situaties zijn:

ZOOM Cloud Meetings - Apps op Google Play

Dit zijn naturlijk maar een aantal voorbeelden van applicaties die je kunt gebruiken maar ze werken!

Have fun!

Met deze tips is er eigenlijk geen excuus meer om dit weekend een gezellige avond te hebben met vrienden die ook nog eens Corona proof is! Ik zou zeggen, waar wacht je nog op? Pak je smartphone, app je vrienden en speel een bordspel! En have fun natuurlijk.

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer
#gamegeeksunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

FSOM magazine FSOM tv banner entertainment. Online magazien. Toss a Coin to your Witcher! Grote game aanbieding op Steam!

Meer voor jou!

Final Fantasy VII Remake Review
Hernieuwde liefde voor The Walking Dead
F*ck you Corona!

Toss a Coin to your Witcher! Grote game aanbieding op Steam!
Resident Evil 3 Remake Demo – DutchPlayStationGamer’s impressie
Corona Lockdown – 5 games om verveling tegen te gaan
Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake

Please follow and like us:

Aanbevolen artikelen

5 Reacties

 1. […] Gezamelijk bordspellen spelen met vrienden? Dat kan!Final Fantasy VII Remake ReviewHernieuwde liefde voor The Walking DeadF*ck you Corona!Toss a Coin to your Witcher! Grote game aanbieding op Steam!Resident Evil 3 Remake Demo – DutchPlayStationGamer’s impressieCorona Lockdown – 5 games om verveling tegen te gaan […]

 2. […] #supportyourlocalsGezamelijk bordspellen spelen met vrienden? Dat kan!Final Fantasy VII Remake ReviewHernieuwde liefde voor The Walking DeadF*ck you Corona!Corona […]

 3. […] 5 komt in oktober?F*ck #supportyourlocalsGezamelijk bordspellen spelen met vrienden? Dat kan!Final Fantasy VII Remake ReviewHernieuwde liefde voor The Walking DeadF*ck you […]

 4. […] – Zombie serie uit Netflix kokerPlayStation 5 komt in oktober?F*ck #supportyourlocalsGezamelijk bordspellen spelen met vrienden? Dat kan!Final Fantasy VII Remake […]

 5. […] door: Bas / @thedutchbeerdadZo kun je gezelschapsspellen ook samen spelen!Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram