F1 2018 Flitsende game Review

F1 2018 Flitsende game Review

7 september 2018 0 Door Peter van de Velde

Racefans kunnen ondertussen alweer 2 weken genieten van deze titel maar ik moest even wachten voor ik aan mijn review kon beginnen. Deze racegame uit de stal van Codemasters is alweer de negende game uit deze populaire reeks. Nadat F1 2017 met veel lof onthaalt werd door zowel de pers als gamers lag er voor Codemasters een nieuwe uitdaging. Kunnen we de lat nog hoger leggen? Ik denk het wel…

Afbeeldingsresultaat voor codemasters f1 2018

Get on top

Wat natuurlijk de droom is van iedere F1 fan is het zelf meedoen aan de Formule 1! Nu is dit voor de meeste mensen een stap te ver, maar met F1 2018 kun je toch deelnemen. Met de Career mode begin je met het maken van je eigen karakter en mag je kiezen voor welk team je gaat rijden en wie je buddy wordt binnen dat team.

Wanneer dit gereed kun je daadwerkelijk de baan op en begint je race naar de top.   Op de top komen is natuurlijk races winnen en om die races te winnen is het belangrijk dat je auto goed functioneert. Dit brengt ons dan ook bij het R&D systeem. Door het winnen van races verdien je Resource Points en deze kun je weer uitgeven in het R&D systeem. Hierdoor tweak je je auto en kan je auto net even die extra boost hebben die je nodig hebt om nog meer races te winnen. Je kunt hier zelf kiezen wat je wilt upgraden al is het ook mogelijk om het spel die te laten kiezen door middel van een recommended upgrade.  

Interviews

Als echte racer kan het natuurlijk zo zijn dat je ook voor de camera moet verschijnen. Dit is in F1 2018 niet anders. Zo zul je aan het begin vragen krijgen of je uitkijkt naar de samenwerking met je team en of je het spannend vind om te beginnen aan je seizoen. Later zullen deze vragen gaan over de gereden race, wat er goed ging, wat er niet goed ging en waar dit aan kan liggen.

Wanneer het aan de auto ligt en je zegt dat zal R&D dit ook zien. Nu is dat niet erg als het ook zo is maar wanneer je zelf de schuldige bent dan zal dit niet in dank worden afgenomen en kan dit er zomaar voor zorgen dat je meer Resource punten moet uitgeven bij een upgrade. Wees gewaarschuwd!  

Voor een flitsende f1 2018 review moet je natuurlijk bij Peter zijn! Hij nam het spel onder de loep en deelt zijn bevindingen! Een totaaloverzicht check je bij FSOM magazine

Regels kunnen zomaar veranderen

In de Formule 1 wereld is het niet heel vreemd dat elke 4 a 5 jaar de regels van de sport veranderen. Hierdoor moeten auto’s aan bepaalde nieuwe voorwaarden voldoen bijvoorbeeld. Codemasters heeft hier slim op ingespeeld door dit in de game te verwerken. Dit zorgt voor een dynamische raceomgeving maar kan ook zorgen voor frustratie bij de speler.

Als je een onderdeel in onderzoek hebt bij R&D die door de reglementen ineens niet meer toegepast mag worden dan is het weggegooide tijd en belangrijker wellicht nog, het kost je wel de kostbare Resource Points! Dit houdt je ook op de hoede en zo kun je in sommige gevallen wellicht beter wachten met een upgrade tot het volgende seizoen zodat je zeker weet dat je upgrade ook daadwerkelijk gebruikt mag worden.  

Verschillende modi

Een F1 game als deze kent natuurlijk meer modi dan alleen de carrière. Wanneer je minder bekend bent met F1 of simpelweg direct wilt beginnen met racen en niet direct een heel seizoen wilt starten kun je ook kiezen voor Grand Prix. Zo rij je alle races af die het seizoen kent maar dan als een van je favoriete coureurs. Dus racen als onze Max Verstappen behoort gewoon tot de mogelijkheden!  

Daarnaast is het ook mogelijk om je skills online te testen tegen andere spelers. Het nadeel hiervan is dat het allen online kan want de game kent geen split-screen. Dus lekker op de bank met vrienden een paar rondjes tegen elkaar racen is er helaas niet bij. Wanneer je echter online gaat racen en je telkens achteraan eindigt is het wellicht een goed idee om nog even te oefenen. Gelukkig heeft Codemasters hier een practice mode voor toegevoegd.  

Klassieke auto’s

Met F1 2017 bracht Codemasters voor het eerst sinds 2013 de klassieke auto’s terug. Dit is in F1 2018 gelukkig niet veranderd! Wel is de lijst uitgebreid met nog meer auto’s om uit te kiezen. Hieronder de volledige lijst met klassiekers in F1 2018.  

Nieuw in F1 2018

1970s and Early 1980s: 1972 Lotus 72D 1976 Ferrari 312 T2 1976 McLaren M23D 1978 Lotus 79 1979 Ferrari 312 T4 1982 McLaren MP4/1B  

Overgenomen uit F1 2017

2010 Red Bull RB6 2008 McLaren MP4-23 2007 Ferrari F 2007 2006 Renault R26 2004 Ferrari F2004 2002 Ferrari F2002 1998 McLaren MP4-13 1996 Williams FW18 1995 Ferrari 412T2 1992 Williams FW14 1991 McLaren MP4/6 1988 McLaren MP4/4  

2 nieuwe ‘Tier 1’ Classic Cars*

2009 Brawn BGP-001 2003 Williams FW25  

Voor een flitsende f1 2018 review moet je natuurlijk bij Peter zijn! Hij nam het spel onder de loep en deelt zijn bevindingen!

Goed en vertrouwd

F1 2018 kent genoeg vernieuwingen, uitbreidingen en toevoegingen om een toffe ervaring te bieden aan zowel fans van het eerste uur als mensen die net instappen in deze serie. Ondanks dat er veel uit vorige games gebruikt wordt is dit de meest uitgebreide versie van een F1 game die er op dit moment is.

Met de uitbreiding van R&D en het toevoegen van nieuwe regelementen voelt elk seizoen fris aan en blijf je spelen.  

#FSOM cijfer: 9/10   Lijkt je deze game nu ook wel wat? Dan hebben wij precies wat je nodig hebt! Een beetje help us help you. Scoor ‘m bij Bol.com! Daar kun je dan kiezen welke editie je wilt want ik ben dan wel de DutchPlayStationGamer, er zijn ook nog Xbox en PC gamers die deze game kunnen spelen. Go get it!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen dieFSOM rijk is!

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op DutchPlayStationGamer!     Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer Vergeet niet om FSOM te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!  

Please follow and like us: