Don’t Look Up is de perfecte weergave…

don't look up! Het einde is nabij. FSOM

Don’t Look Up | Netflix brengt de laatste tijd veel nieuwe content uit. Het lijkt alsof de pandemie even een kleine stop heeft aangebracht en ze dat de laatste tijd flink aan het inhalen zijn. De laatste hit is natuurlijk Don’t Look Up, een film waar Bas HIER al over schreef! Deze moest dan natuurlijk ook direct bekeken worden! Weet de film ook te boeien of is het een slappe kop koffie die eigenlijk enkel slechter wordt? Let’s find out!

We gaan allemaal stuk!

Don’t Look Up is een film die op een satirische manier de wereld van nu laat zien. Het bizarre uitvergroten maar ook de vinger op de zere plek weten te leggen in een wereld waarin we verslaafd zijn aan onze schermen, iedere mening veranderd is in “de waarheid” en alle vormen van nuance zijn verdwenen. De titel alleen al is een verwijzing naar het struisvogel gedrag. Kop in het zand en er is niets aan de hand. Maar leuk natuurlijk deze verwijzingen, het gaat uiteindelijk om de film!

Wanneer er een bijzondere waarneming wordt gedaan door Kate Dibiasky over een komeet is het tijd om te berekenen wat de omvang, de snelheid, de baan en de impact is! Maar bij de berekeningen worden dr. Randall Mindy en Kate Dibiasky alles behalve vrolijk. De komeet heeft een omvang van zo’n 6 tot 9 kilometer en komt rechtstreeks op onze aarde af! En dit is niet een klein steentje uit de ruimte, dit betekent het einde der tijden!

Paniek

Reden genoeg om volledig over te gaan in paniekmodus natuurlijk. Alle hoge omes worden erbij betrokken en voor ze het weten zitten dr. Randall en Kate bij de president om hun verhaal te doen. Maar daar wordt hun verhaal alles behalve serieus genomen en vanaf dit punt gaat het al snel van kwaad tot erger. Meltdowns op tv, mensen die het allemaal direct geloven, sceptische mensen en mensen die alles volledig links laten liggen, de zogeten don’t look uppers.

Wetenschap doet er allemaal niet toe voor de president maar vriendjespolitiek is destemeer aanwezig. Want waarom zou de grootste geldschieter niet gewoon het zeggenschap hebben over welke beslissingen er worden genomen? Wanneer de missie om de komeet uit zijn baan te schieten en hopelijk kleiner te maken “mislukt” omdat de grote baas van BASH, een tech bedrijf, geld ziet in de komeet. Of meer de grondstoffen van de komeet. Dus opdelen en laten neerstorten is de beste manier om met de komeet om te gaan.

De subtiele knipoog

De subtiele knipogen naar de idioterie van de maatschappij als geheel is voor de volle honderd procent aanwezig in de film. Soms subtiel, soms wat minder subtiel, maar altijd in lijn met de rest van de film. DiCaprio en Lawrence vullen elkaar in hun rol ook nog eens aan en met een grootmacht als Meryl Streep weet je bijna zeker dat je goed zit.

Mede daarom slaagt deze film dan ook op alle fronten en weet deze bij mij de juiste vinkjes te zetten. Kortom: Topfilm!

FSOM grade: 8/10

Artikel door: Peter/ @dutchplaystationgamer
Muziekjaar 2021 – Killer of Filler deel 1
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

7 reacties

  1. […] door: Peter/ @dutchplaystationgamerDon’t Look Up is de perfecte weergaveVolg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik […]

  2. […] Check hier de review van de Netflix kraker ‘Don’t Look Up’. […]

  3. […] door: Peter/ @dutchplaystationgamerDon’t Look Up is de perfecte weergaveVolg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik […]

  4. […] door: Peter/ @dutchplaystationgamerEindeijk nieuwe Foo Fighters film!Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik […]

  5. […] door: Peter/ @dutchplaystationgamerEindeijk nieuwe Foo Fighters film!Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik […]

  6. […] Check hier de review van de Netflix kraker ‘Don’t Look Up’. […]

  7. […] Check hier de review van de Netflix kraker ‘Don’t Look Up’. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram