Feiten en Fabels De derde Boondock Saints film komt er eindelijk aan!

Boondock saints 3 komt er eindelijk aan. Lees er alles over bij fsom

Boondock Saints | Met Boondock Saints hebben wij direct één van mijn favoriete films te pakken. Het is niet zomaar een film, het is een cultfilm en bovenal zijn het films die gewoon lekker bomvol actie zitten. Waar deel twee er bijna tien jaar over deed om deel 1 op te volgen, moesten we op deel drie nog veel langer wachten. Maar het lange wachten is bijna voorbij…

To be fair. Ik snapte wel dat het uitbrengen van de tweede Boondock Saints film zolang op zich heeft doen wachten. De eerste film uit 1999 was nogal een binnenkomer! Laten we even beginnen met een kleine recap voordat we naar de derde film toe gaan!

Boondock Saints the beginning

De film is geschreven door Troy Duffy en volgt het verhaal over goddelijke vergelding van de McManus broeders. De broers leven een simpel leven en houden van een drankje. Op een bepaald moment krijgen ze een soort openbaring en is er een aanraking met een hogere macht. Dit is het begin van hun goddelijke vergelding.

De broers beginnen niet random aan een killing spree, maar worden getriggerd door onrecht. Ook al voor de aanraking met de hogere macht worden ze geconfronteerd met onrecht dat de ‘normale’ man aangedaan wordt. Zo wordt de eigenaar van hun vaste pub afgeperst door criminelen wat uitdraait op een flinke knokpartij. Ook de volgende ochtend gaat de knokpartij verder. Wanneer de criminelen wraak komen nemen draait het bijna uit op een drama. Allicht door wat hulp van bovenaf komt het helemaal goed en kan de film echt beginnen.

Systematisch beginnen ze de grootste gangsters af te slachten en ook vaak grootse wijze. Al komt een beetje geluk ook om de hoek kijken. FBI-agent Paul Smecker raakt de mannen op het spoor. De rol van Paul Smecker wordt op werkelijke fenomenale wijze vertolkt door William Dafoe. De broers werken al snel samen met Rocco, een wat onhandige vriend van de broers, maar wel met zijn hart op de juiste plek. Ik ben zo’n fan van Boondock Saints dat ik posters van ze heb in een prachtige houten lijst en de steel case edition van de eerste film.

boondock saints deel 3 bij fsom

Kijk uit voor spoilers!

*Spoiler alert. Ondanks dat er door de politie flink jacht gemaakt wordt op de broers, krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. De FBI hoek. Het resultaat is dat de tweede film begint met de broers die ondergedoken zitten op het Ierse platteland. Leuke toevoeging in de eerste twee films is het verhaal van de vader, het hoofd van het gezin. En de films bevatten een gezonde dosis humor. Voor mij is deel 1 een absolute topper, ondanks dat hij slechts 10 miljoen euro ophaalde. Deel 2 is vermakelijk, maar zet de broers iets te veel in een kneuzerig en kwetsbaar daglicht. Desalniettemin moest deel drie er gewoon komen. En nu is het eindelijk zover…

Boondock Saints The second comeback

Laten we eerst terug gaan naar een bericht dat in 2012 op Filmtotaal verscheen. In dat bericht werd al beweerd dat er een derde film zou komen. Onder andere een quote van Reedus (Nu beter bekend van zijn rol in The Walking Dead) hield de gemoederen flink bezig.

Reedus: “I’m in L.A. right now. I’m meeting with Sean [Patrick Flanery] and Troy tonight. I just landed a couple hours ago and tonight I’m going over to Troy’s house with Sean. It’s definitely in the works. Look for it. It’s gonna be crazy.

We kunnen dus vaststellen dat er in ieder geval door Troy Duffy al 10 jaar aan het verhaal gewerkt wordt. Eind november vorig jaar kwamen de eerste geruchten binnen dat het verhaal eindelijk concreet zou gaan worden. We hebben dit eerder meegemaakt met een gerucht dat er een Boondock Saints serie zou gaan komen in 2011, naast de geruchten over de film. Nu is het toch wel heel erg concreet geworden.

In mei 2022 gaat het maken van de derde film beginnen. Troy Duffy is de aanjager en ook Norman Reedus en Sean Patrick Flannery zijn van de partij. Het gaat vermoedelijk een jaar duren om alles voor te bereiden en vervolgens hebben ze nog bijna een jaar nodig om het eindproduct klaar te maken. Dan nemen we natuurlijk in acht dat we nog altijd in een bijzondere tijd zitten.

Het plot

Het idee is om in de derde film direct verder te gaan waar het tweede deel eindigde. Het is zo dat de broers in de gevangenis terecht zijn gekomen en vrij worden gelaten in de moderne nieuwe wereld die ze helemaal niet kennen. Maar onrecht is er natuurlijk nog altijd en dus is er voldoende werk voor de getatoeëerde broers. Ook William Dafoe gaat zijn opwachting weer maken en alleen daarom al kijken wij enorm uit naar Boondock Saints deel 3!

Check hier de review van de Netflix kraker ‘Don’t Look Up’.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Lees ook wie er ‘carte blanchè’ heeft gekregen om een nieuwe Netflix kraker te maken! Dat kan natuurlijk het beste wanneer je geniet van de Flying Dutchman zijn bieren. Klik op het plaatje en scoor ze met korting! (Yoda)

Wie had dat gedacht? Eindelijk is de kogel door de kerk en begint het derde deel van Boondock Saints nu wel heel erg dichtbij te komen! Lees er alles over bij FSOM Magazine!
Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode voor tijdens de film!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] Lees hier alle feiten en fabels over de derde film van Boondock Saints. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram