After Life – met een lach en een traan

After Life | Ricky Gervais, wie kent hem niet? De bedenker van The Office, komiek eerste klas, host van de Golden Globes en schrijver van series die je raken. Zijn laatste twee creaties werden gemaakt in opdracht van Netflix in de vorm van Derek en After Life. En beide series vallen in de categorie “series die je raken”. Maar niet op de zoetsappige manier waaraan je nu misschien denkt.

Derek Noakes

In Derek speelt Gervais Derek Noakes, een man die houdt van goed zijn voor zijn medemens. Hij werkt in een ouderen tehuis waar hij zorgt voor de komische noot. Maar op zo’n manier dat het je raakt, aanzet tot denken en je meeneemt in een leven zoals je dat wellicht niet gewend bent.

De serie liep van 2012 tot 2014 en doet precies dat wat het moet doen. Je raken waar nodig, je laten lachen tot je de tranen over de wangen hebt lopen en toch ook feel good zijn. Heb je het nog niet gezien dan kan ik dit zeker aanraden om het alsnog te doen.

After Life

Maar we zijn hier om After Life te bespreken. Het derde seizoen van deze serie staat sinds 14 januari op Netflix en gezien de drie seizoenen allemaal 6 afleveringen kennen van een half uurtje, kun je de gehele serie in een dag kijken. En ik kan je enkel vertellen: ga dit doen!

In After Life volgen we Tony, een man die het moeilijk heeft. Zijn vrouw is recentelijk overleden aan de gevolgen van kanker en hij kampt met de nasleep hiervan. Hij werkt voor de lokale krant waar hij geen heil in ziet, speelt met de gedachte van zelfmoord, gaat alles doen wat God verboden heeft en sluit ondanks al deze ellende vriendschappen op de vreemdste plekken.

De comedy voert gelukkig de overhand en zal je ook vaak hardop doen lachen. Persoonlijk heb ik immens veel gelachen bij alle seizoenen en zelfs nu ik de eerste twee seizoenen voor een derde keer kijk, lach ik me een ongeluk.

Toch weet de serie je ook ontzettend te raken. Het is echter subtiel en kan soms ineens binnen komen waardoor het lachen zo kan omslaan in tranen. Dat is wat mij betreft de kracht van deze serie. Het toont aan dat het leven niet altijd over rozen gaat.

Be kind

Met drie seizoenen is de serie dan ook ten einde en dat is meer dan voldoende. Gervais weet je mee te nemen en mee te slepen in het verhaal die hij met deze serie wilde vertellen. Omkijken naar elkaar, er voor elkaar zijn, dat is het statement die de serie over weet te brengen. Be kind, dat is de grootste boodschap die je mee krijgt. In deze tijd telt dat misschien nog wel meer dan anders.

Artikel door: Peter/ @dutchplaystationgamer
Eindeijk nieuwe Foo Fighters film!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] door: Peter/ @dutchplaystationgamerAfter Life – met een lach en een traan!Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram