Muziekjaar 2021 – Killer of Filler? Deel 1

Muziekjaar 2021 | Maart 2020, het was een mooi begin van het jaar maar de bende van ellende zou snel aankomen en ons leven volledig op de kop zetten. Zo goed als lege snelwegen, lege kroegen, lege winkels, lege winkelschappen, de apocalyps was begonnen. Althans, daar leek het een beetje op. Maar niet alleen die plekken van eerste levensbehoeften waren leeg. Ook concertzalen en arena’s waren leeg. Live muziek was uit den boze! Maar wat moeten artiesten die niets te doen hebben? Juist, die gaan al die bullshit verwerken in MUZIEK!

Het begin van 2021

Het is gewoon een feit, ellende brengt vaak creativiteit naar boven in de mensen. Kijk naar de snelheid waarmee de wereld veranderde in een thuiswerklandschap. Om maar een voorbeeld te noemen. Maar zoals ik in de intro al zei, ook muzikanten moesten wel wat. Want thuis zitten kan iedereen wel maar als je geen 8 tot 5 werkdag hebt dan zit je letterlijk thuis “te niksen”. Maar ook waren er bands die eigenlijk midden in de pandemie een album wilden uitbrengen maar dit toch hebben uitgesteld voor “betere tijden”. Wellicht niet wetende dat we eind 2021 en naar verwachting begin 2022 nog steeds in de ellende zouden zitten. Maar muziek heeft een helende factor dus laten we maar eens kijken naar de albums die mij door alle Covid ellende heen knalden.

25/26 jaar Foo Fighters!

Het album Medicine At Midnight kwam uit op 5 februari en was een album waar ik wel naar uit keek. Ik noem mezelf niet perse een mega Foo’s fan maar ik kan de muziek zeer zeker waarderen. Live is het gewoon een feest om naar te kijken en luisteren en zelfs op het gebied van documentaires knallen Dave Grohl en de gents op je scherm. Zeker Sonic Highway werkt niet alleen als album maar ook gewoon als docu. Het kijken absoluut waard! Maar Medicine At Midnight dus, het album die eigenlijk het levenslicht in 2020 had moeten zien als een jubileum album. 25 jaar Foo Fighters! Maar dit werd dus een jaartje uitgesteld, evenals de tour die het album moet vergezellen. Het album is anders dan voorgaande albums maar toch ook weer een feest van herkenning voor fans. Met 9 tracks wellicht een beetje kort, zeker voor een jubileum album, maar dat mag de pret niet drukken. Lekker om zo het jaar te beginnen.

Eurovision WTH

In maart bracht een kleine band uit Italië een album op de markt waarvan ik niet wist dat het bestond. Nu is dat wellicht ook niet heel gek gezien ze nu bezig zijn om de wereld te veroveren! Maar deze band stond op Eurovision en daarmee hebben ze niet alleen Italië een dienst bewezen door te winnen, ze hebben de wereld laten zien dat Rock verre van dood is! Of het Italiaans je nu wel of niet ligt, deze band knalt met dit album gewoon een nieuwe generatie de “juiste richting” in. Als rock en metal liefhebber kan ik dat natuurlijk alleen maar toejuichen.

Maar laten we eens kijken naar het album, want daar heb ik het nu over. Muziekjaar 2021 was voor Måneskin op 19 maart al begonnen toen ze hun 3e album Teatro D’ira Vol.1 uitbrachten. Naast hun winnende lied Zitti e Buoni bevat deze plaat ook de killer hit I Wanna Be Your Slave. Iedereen met Tiktok kent dit nummer, of je nu wilt of niet. Maar dit album bevat gewoon een heerlijke tracklist. Mijn Italiaans mag dan wat roestig zijn, iedereen spreekt gitaar. En wanneer de solo van In Nome Del Padre door je speakers galmt dan weet je dat je goud te pakken hebt.

Here’s Johnny!

Een album waar ik dit jaar meer naar uitkeek dan welk ander album dan ook was de nieuwe plaat van John Mayer. Ik ben groot fan van deze gitaar virtuoos en zijn smooth pop/blues sound die hij laat horen. Mijn liefde voor zijn muziek begon na het horen van het album Continuum maar is sindsdien enkel gegroeid. Zijn album The Search for Everything stamt alweer uit 2017 en ondanks een aantal losse tracks in 2018 en 2019 hadden we geen nieuwe album meer gehad in vier jaar. Het werd dus ook wel tijd. John had aangegeven een soort eerbetoon te gaan doen aan de jaren 80 maar dan wel met een hedendaags sausje. Een album die je aanzet in de auto en de zon tegemoet gaat rijden.

Ik kan niet anders zeggen dan dat hij daarin ruim is geslaagd. Sob Rock is gewoon de zomerplaat van 2021, veel anders kan ik er niet van maken. Easy listening, lekker in het zonnetje en gewoon all round genieten. Wellicht met een glaasje whisky on the side.

Halfway there!

We zijn net iets over de helft van muziekjaar 2021 maar met deze drie albums ben ik al wel tevreden met de kwaliteit van de muziek tot dusver. In deel 2 komen er nog een aantal albums voorbij, waaronder het recent verschenen self titled album van Bullet for my Valentine. Stay tuned for more!

Artikel door: Peter/ @dutchplaystationgamer
Limp Bizkit Still Sucks
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. […] door: Peter/ @dutchplaystationgamerMuziekjaar 2021 – Killer of Filler deel 1Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik […]

  2. […] door: Peter/ @dutchplaystationgamerMuziekjaar 2021 – Killer of Filler deel 1Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram