De eerste blik op Oppenheimer van Christopher Nolan met Cillian Murphy

Oppenheimer van christopher nolan bij fsom magazine

Oppenheimer | J. Robert Oppenheimer was een theoretische wetenschapper, studeerde af aan Harvard en wordt gezien al de Godfather van de atoombom. Hoog tijd dus om het leven van Oppenheimer in te duiken en uiteraard te werken aan een verfilming met de juiste hoofdrolspeler.

Niemand minder dan Christopher Nolan is begonnen met de dramatische verfilming van “Oppenheimer”. Christopher Nolan is geen kleine naam in de showbiz, zo was hij voorheen verantwoordelijk voor onder andere Inception met Leonardo Di Caprio en Dunkirk met Cillian Murphy. De laatst genoemde speelde in Dunkrik nog een ondersteunende rol, in Oppenheimer mag hij de kar zelf trekken en gaat hij de rol vertolken van J. Robert himself.

Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer

Cillian Murphy heeft veel gelezen over Oppenheimer zelf. De struggle die hij leverde met en over het project waaraan hij werkte. En natuurlijk de impact die het leven op hem had en hij op het leven.

Wanneer we het over Cillian Murphy hebben, zullen vele hem kennen als Thomas Shelby in Peaky Blinders. Ook de rol heeft in zekere zin overeenkomsten met die van Thomas Shelby. Zo zijn er in het hoofd van beide hoofdrollen enorme tegenstellingen en vreet zo nu en dan het geweten aan hen, om het daarna razendsnel van zich af te werpen en gewetenloos en zakelijk te worden. Of dit ook helemaal zo gaat verlopen bij Oppenheimer, dat is natuurlijk nog maar de vraag.

Hetgeen alle oorlogen met elkaar gemeen hebben, dat is dat er slachtoffers vallen en vaak heel veel onschuldige slachtoffer. Wat dat voor effect op je kan hebben, ga je ongetwijfeld ook zien in The War Below waar wij al eerder over schreven.

Het script van de film is gebaseerd op de biografie van Kai Bird en Martin Sherwin. De Biografie droeg de naam: American Prometheus: The triumph and tragedy of J. Robert Oppenheimer. Wanneer je deze hebt gelezen heb je dus een idee over hoe de film mogelijk kan verlopen. Echter is natuurlijk niets zeker!

We werpen een eerste blik op het nieuwe meesterwerk van Christopher Nolan, ditmaal vertolkt Cillian Murphy de hoofdrol in Oppenheimer. Lees er alles over bij FSOM Magazine!

De Oppenheimer cast

Chirstopher Nolan heeft een waar sterren ensemble rondom Cillian Murphy verzameld. Zo zie je niemand minder dan Emily Blunt als Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Robert Downing jr. als Lewis Straus. Lewis was een van de initiatiefnemers van de U.S Atomic Energy Commision.

Florence Pugh ken je misschien wel als Katherin in Lady McBeth, ze zal de rol vertolken van psycholoog Jean Tatlock en Josh Hartnett vertolkt de rol van ambitieuze nucleaire wetenschapper Ernest Lawrence. Al met al is deze film dus alleen al de moeite waard vanwege de cast!

De film zal door Universal Pictures wereldwijd rond 21 juli 2023 in de theaters terecht komen. Wij kijken in ieder geval reikhalzend uit naar deze film en uiteraard houden wij je op de hoogte bij FSOM Magazine.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Psst! Lees hier alles over de Vikings: Valhalla cast!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. […] als Lewis Straus. Lewis op het lijstje staan voor zijn nieuwe project. Lees alles over zijn ‘Oppenheimer‘ project in ons […]

  2. […] | Afgelopen week schreven we al over de eerste blik op Oppenheimer van Christopher Noland met Cillian Murphy en vele andere indrukwekkende namen. Zojuist werd bekend dat er nog twee sterren aan dit lijstje […]

  3. […] Over de storyline van Isle of Dead doet men nog een beetje geheimzinnig bij AMC, maar dat Neegan en Maggie tot elkaar veroordeelt zijn is wel duidelijk. Wij zijn benieuw wat deze spinoff gaat brengen en uiteraard lees je er alles over bij FSOM Magazine! Werp hier trouwens een eerste blik op Christopher Nolan’s Oppenheimer! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram