De Peaky Fooking Blinders keren voorlopig niet terug!

Peaky Blinders | De serie over Thomas Shelby die aan het hoofd van de Peaky Blinders staat is steeds meer harten aan het veroveren. Daarom kwam Netlfix met dé gouden zet om Peaky Blinders toe te voegen aan het repertoire. Maar nadat ook ik het vijfde seizoen had gekeken besefte ik al gauw… De Peaky fooking Blinder keren voorlopig niet terug!

First of all! Ik ben een enorme Peaky Blinders fan van het eerst uur, al vanaf de pilot die ik 2014 zag, ben ik ‘hooked’ en kan ik het niet meer loslaten. Niet alleen omdat het een brute serie is waarin zowel geweld als liefde niet geschuwd worden. Maar ook door de stijl van filmen, uiteraard ook de outfits en het taalgebruik in de film. Simopelweg een briljante vertaling van het Birmingham van de 20e eeuw.

Dan Burton free stock image peaky blinders thanks to unsplash. FSOM.

Peaky Fooking Blinders

We gaan het even kort samenvatten. De serie is geweldig en verovert dankzij Netflix nu ook de harten van álle mensen die de serie nog niet gezien hadden. Kledingstijl is spot on! Het waren destijds de ’20 er jaren en nu weer, zullen we een poging doen om de trend weer op straat te krijgen. Letterlijk! Nu draag ik al enige tijd een flatcap, want ik ben in een verkeerde eeuw geboren, maar dankzij deze serie is het dragen van een flatcap onder de 65 ook daadwerkelijk hip geworden! (Aan het worden?)

De acteurs zijn naar mijn mening uitstekend gecast en het verhaal rammelt eigenlijk nergens. Dit is natuurlijk vrij bijzonder voor een serie die alweer vijf seizoen rijk is. Cillian Murphy vertolkt de rol van Thomas Shelby natuurlijk grandioos, maar ook namen als Helen McCroy, Paul Anderson en Ian Peck geven de show de glans die ze daadwerkelijk heeft. Ondanks het gure weer in Birmingham!

Peaky  Fooking Blinders Jonas Heupe free image unsplash. FSOM.

Wachten, wachten, wachten…

De serie heeft dus recent een enorme groei in populariteit laten zien en iedereen heeft er eigenlijk wel een keer van gehoord. Nu seizoen vijf al een tijdje uit is en veel mensen smachtend naar seizoen zes uitkijken… Moetn we helaas meedelen dat het nog heel heel heel erg lang gaat duren.

Oorspronkelijk zou de serie maximaal vijf seizoenen krijgen, maar dankzij het enorme succes en de populariteit van de serie, heeft men geruime tijd geleden al besloten dat er een zesde seizoen zou komen. Nu stond deze op de planning voor het derde kwartaal van 2020. Dat gaat niet gebeuren! Omdat er veel later dan de planning was wordt begonnen met het filmen van het zesde seizoen, gaat het zesde seizoen pas in 2021 komen!

Wel hebben we de naam die de eerste aflevering van het zesde seizoen gaat krijgen achterhaald. Het zesde seizoen word afgetrapt met de aflevering: ‘Black day’. Verder weten we dus alleen dat de camera’s half Februari gaan draaien in Schotland en Liverpool en komen de Peaky fooking Blinders weer in beweging. Nog even geduld dus…

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
#movieandseriegeeksunite bij @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner fsom tv  thedutchbeerdad  Peaky fooking blinders keren voorlopig niet terug.

Dit is echt iets voor jou!

Vijf Whisky tips die jou de winter door gaan helpen!
De Seksuele revolutie van de man!
De ValFather van HighLand Park door Confessions of A Whisky Freak!
De hemelse knoflookdip!
Bruschetta met gegrilde perzik!
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!
Is Vegan Food wel zo gezond?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram