Zenuwslopend en Angstaanjagend. The War Below gaat een knaller worden!

Zenuwslopend en Angstaanjagend. The War Below gaat een knaller worden!

23 augustus 2021 1 Door Bas de Goede

The War Below | Het is weer zo ver. Een nieuwe oorlogsfilm. In deze tijd is het haast zo dat we ernaar smachten, gewoon weer een goede oorlogsfilm. En na het kijken van deze trailer zijn wij overtuigd, want we gaan naar No Mans Land! The War Below gaat een zenuwslopende en angstaanjagende knaller worden!

The War Below is een bestseller van James Scott over de oorlogsvoering onder het water oppervlakte. Dat is echter niet waar deze film over gaat!

We Are Losing This War? How Can That Be?

De Eerste Wereldoorlog is nog altijd één van de meest gruwelijke oorlogen die wij als mensheid kennen. Miljoenen doden en ongekend leed voor velen. Vooral in Noord-Frankrijk en delen van België zijn veldslagen gevoerd die beter bekend stonden als een soort stand-off. Dit kwam voor de loopgraven oorlog. Als ratten gevangen in een doodlopend gangetje waar de mortieren om je heen insloegen, de kogels over je hoofd suisden en de ratten aan je tenen knabbelde.

40.000 soldaten lieten het leven en toen besloot men dat het beter was om niet zomaar je loopgraaf uit te kruipen en richting de vijand te wandelen rechtstreeks op de vijand af. Die rustig aan het afwachten was met doorgeladen machine geweren. Er werden heftige besluiten genomen en zoals de trailer van ‘The War Below’ al doet vermoeden worden er schokkende besluiten genomen en worden er wederom burgers bij de oorlog betrokken… Of ze nou wilde of niet…

The War Below. Het {Plot.

Een groep mijnwerkers (burgers) wordt dus gerekruteerd om tunnels te graven onder het gebied dat bekend stond als ‘No Man’s Land’. Met dit idee wilde de Engelsen een doorbraak forceren in de linie van de Nazi’s. In de film zie je onder andere Sam Hazeldine (onder andere bekend van Peaky Blinders), Tom Goodman-Hill (Schitterde onder andere in Black Mirror) en Sam Clemmet (Die ken je misschien wel van de serie over The Musketeers) schitteren als de burgers die hun ‘duty‘ wilde doen simpelweg omdat dit van ze gevraagd werd.

Het werk wat ze moesten verzetten was zenuwslopend en angstaanjagend. Misschien niet eens voor henzelf, alhoewel de trailer verraad dat ze hun werk in totale stilte moesten doen zo’n 12 meter onder de grond, maar natuurlijk wel voor ons als leek De film zuigt je helemaal mee in het avontuur van deze ervaren mijnwerkers zonder enige ervaring op het gebied van oorlogsvoering.

Wanneer kunnen we ‘The War Below’ kijken?

De officiële release van deze film was op 03-06-2021. Helaas is nog niet bekend wanneer de film hier te vinden is, alhoewel de geruchten steeds luider worden dat de film binnenkort beschikbaar is op Netflix! Knal deze film direct op je IMDB watchlist zodat je direct op de hoogte bent als de film hier te zien is!

Neem ook een kijkje achter de schermen bij het maken van ‘Valhalla’. Het vervolg van de hitserie ‘Vikings’.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Zenuwslopen en angstaanjagend! Zo kijken wij tegen The war Below aan! In deze film krijg je een blik te zien onder No Man's Land! Lees er alles over bij FSOM Magazine. 

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us: