De Bierista bieropleiding gehaald!

De Bierista bieropleiding gehaald!

28 februari 2019 5 Door Bas de Goede

Bierista is een naam die zich inmiddels al goed gesetteld heeft in ons kleine maar gestaag groeiende bierlandschap. Bierista is een platform voor en door bierliefhebbers, de kennis en kunde van de sommeliers gecombineerd met de liefde voor het gerstenat door de liefhebbers.

Het leuke aan de website van Bierista is, dat wanneer je Bierista bent, je ook gewoon je eigen mening over de bieren mag geven. Door middel van een eenvoudig digitaal proefformulier kun je toch vrij gedetailleerd jou mening en smaak in een mooie beoordeling verwerken. Daarnaast kun je biercoins verzamelen. Een prachtige naam als je het mij vraagt! Met deze biercoins kun je een hoop leuke dingen doen… Daarover in een ander artikel meer! Ook krijg je als Bierista leuke uitnodigingen voor brouwerijbezoeken, elke bierliefhebber moet af en toe even een kijkje gaan nemen bij een (lokale) brouwerij. Hierdoor krijg je een inzicht hoe het heerlijke brouwsel eigenlijk in je glas terecht komt en ontmoet je toppers en liefhebbers uit de bierwereld.

Voordat je zelf je reviews kunt plaatsen en kunt profiteren van de voordelen van Bierista, moet je er wel wat voor doen. Om jezelf Bierista te mogen noemen ga je eerst de Bierista bieropleiding doen! Trust me, dat klinkt heftiger als dat het daadwerkelijk is. De Bierista bieropleiding is een opleiding die zeer verfrissend is wanneer je al wat basiskennis hebt en wanneer je nog 0,0 kennis hebt, leer je stap voor stap op zeer duidelijke wijze hoe de wereld van “het bier” in elkaar zit. Wanneer je je hebt ingeschreven ontvang je ook nog eens een prachtig bierpakket thuis!

Ik bezit natuurlijk al wel enige basiskennis, maar beschouw mijzelf zeker niet als bier expert. Je krijgt een stukje geschiedenis van het bier. Dit vond ik zelf erg interessant aangezien ik een beetje een History geek ben. Daarnaast krijg je stap voor stap inclusief toelichting van diverse filmpjes, waarin je onder andere Alain Schepers en Jet v/d Griend te zien krijgt, te zien hoe je bier kunt leren proeven. Hoe het bier gebrouwen word en ook leuke toevoegingen als een kijkje in de horeca!

Al met al was ik erg onder de indruk van aan de ene kant de eenvoud van de cursus. Maar toch ook zeker de diepgang die erin zit. Let wel op! Wanneer je begint met de cursus heb je 90 dagen om de cursus te behalen, anders is je opleiding voorbij! Na elk hoofdstuk die prachtig per categorie is ingedeeld, krijg je een proefexamen. De vragen die tijdsgebonden aan je gesteld worden zijn aan de hand van het hoofdstuk prima te beantwoorden….en je mag een heerlijk biertje proeven na elke hoofdstuk!

De cursus bleef voor mij even liggen door de drukte van de feestdagen, maar uiteindelijk heb ik vier dagen achter elkaar een aantal uurtjes erin geïnvesteerd. Hierdoor kon ik echt even flink de wereld van de Bierista bieropleiding induiken en jullie uiteraard een beetje op de hoogte houden via de Social media van FSOM en mijzelf (TheDutchBeerDad). Hieronder mijn uitlag van het examen.

Dus lekker de Bierista wereld induiken en goed lezen, om je heen kijken en uiteindelijk ook proeven. Dan kan het niet misgaan. Voordat onze nieuwe website live ging, heb ik al een artikel geschreven voor FSOM in het oude jasje. Hierbij heb ik ook een unboxing filmpje gemaakt op het oude YouTube kanaal van FSOM. Check het filmpje maar even als je wil weten wat voor lekkere biertjes je krijgt thuisgestuurd wanneer je begint met de Bierista bieropleiding!

Ik merk aan mijzelf dat ik weer een beetje enthousiast word wanneer ik erover praat! Het leuke daaraan is dat wanneer je de Bierista bieropleding hebt gehaald, je ook nog andere leuke certificaten/diploma’s kunt scoren. Neem even een kijkje op www.bierista.nl en ga beginnen zou ik zeggen. Ik ga in ieder geval beginnen met de Bierista proefcursus… Of toch de Hertog Jan speedcourse… Hmmmm…

In samenwerking met Bierista mogen wij van FSOM jullie een toffe kortingscode aanbieden! Wheeee!
Met de code ‘ FSOM10EURO‘ krijg je een tientje korting op de cursus.
Naast de korting moet je ook niet vergeten dat je een mooi bierpakket krijgt thuisgestuurd via www.beerwulf.nl die bij de opleiding hoort.

Na elk hoofdstuk een biertje proeven! Heb je nog meer motivatie nodig?
Laat mij horen wat je van de cursus vond wanneer je hem hebt afgerond, ik ben benieuwd naar je ervaring! #nietgietenmaargenieten #geen18geenalcohol #genietmaardrinkmetmate

Artikel door: Bas de Goede / TheDutchBeerDad

Volg de avonturen van TheDutchBeerDad op Instagram, Untappd en vergeet niet zijn filmpjes te checken op het FSOM TV youtube kanaal. Vergeet uiteraard niet om onze Social media kanalen te checken! Duimpjes, like en abonnees. Wij houden ervan! See you there & let us entertain you! #fsom

Wil je meer weten over Bas de Goede / TheDutchBeerDad 
dan zijn deze artikelen ook wat voor jou
Bierista worden vanuit je luie stoel? ja, ik wil!
Bouwerij Bûsdoek – ‘Untstean út freonskip’ Veel meer dan alleen bier!
Beth Hart Live from the Royal Albert Hall

Please follow and like us: