Grolsch komt met Kornuit 0,0%

Dat er bij Grolsch altijd veel beweging is met de bieren is iets waar we niet omheen kunnen. De grolschproefbrouwerij van Marc Jansen komt veelvuldig voorbij op de FSOM Social media en ook op mijn eigen Instagram kanaal kun je hier alles over vinden. Maar nu komt er toch wel iets heel speciaals aan!

We gaan de komende weken, maanden, jaren steeds meer alcoholvrije bieren vinden en bieren met een lager alcohol percentage dan we gewend zijn. In een eerder artikel over de bieren van Heaps of Hops heb ik hier al wat aandacht aan besteed, denk aan het nationaal preventie akkoord bijvoorbeeld.

Het hipsterbier Kornuit van Grolsch is de volgende in het rijtje die een non alcoholische variant krijgt! Als ze bij dit bier dezelfde smaak weten te creëren als bij haar “normale” alcoholhoudende broer, dan kan ik hier best wel van genieten met mijn blote voetjes in het gras. Aankomende week gaat Grolsch de 0,0% kornuit officieel lanceren.

Kornuit 0.0% is gebrouwen met de citrus-hop Cascade. Hierdoor smaakt het bier vanaf de eerste slok verrassend fris. Door het unieke brouwproces zijn de meesterbrouwers van Kornuit in staat om op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrije Kornuit te brouwen met behoud van de frisse smaak en de zachte afdronk. Dat beloofd dus veel goeds vooraf!  

Plastic Pact

Donderdag 21-02-2019 heeft Grolsch haar handtekening gezet onder het Plastic Pact NL. Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie onder leiding van Staatssecretaris Stientje v. Veldhoven. Grolsch verteld hierover het volgende in het persbericht: “Grolsch vindt het belangrijk haar verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid en voortdurend stappen te zetten naar minder, beter of geen plastic. Het gebruik van 100% gerecycled plastic als folie rondom de sixpacks Kornuit is daar een goed voorbeeld van.”

Vanaf 4 maart stroomt Grolsch Kornuit 0,0% de schappen. Grolsch Kornuit 0,0% scoor je in een 6 pack blikjes van 0,33L. Uiteraard kan er ook in de horeca genoten worden van dit nieuwe alcoholvrije bier van Grolsch!

Ik ben heel erg benieuwd naar dit bier. Laat even een berichtje achter als jij hem al hebt geproefd!

Cheers! #geen18geenalcohol

Artikel door: Bas de Goede / thedutchbeerdad Untappd & Instagram: thedutchbeerdad 

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram