Resident Evil 3 Remake Demo – DutchPlayStationGamer’s impressie

Ik was een beetje laat met het spelen van Resident Evil 2 Remake maar sinds ik hem heb gespeeld heb ik ook direct RE7 gespeeld. Een Versus tussen die twee games was dan ook niet geheel onverwacht wellicht.

Demo time!

Afgelopen donderdag kwam echter de demo online van de remake van Resident Evil 3! Die heb ik dan ook direct gedownload en gespeeld en man, oh, man. Waar ik nog niet van plan was om de titel direct te gaan halen heb ik me bedacht. This is AWESOME!

Vernieuwingen

De speelstijl van RE3 lijkt heel erg op RE2. Op zich natuurlijk niet heel vreemd gezien ze elkaar in iets minder dan een jaar opvolgen. Toch zijn er een aantal noemenswaardige “updates” en toevoegingen aan de gameplay waardoor het fris en vernieuwend aanvoelt. Zo heb je nu de mogelijkheid om een side-step te doen en zo de grijpende zombies te ontwijken. Ook krijg je niet langer bij elk item die je pakt een pop-up op het scherm. Dat haalde de snelheid er in RE2 af en toe wel een beetje uit en ik zie dit dus als een verbetering.

Mr. X 2.0

Ik weet dat ik wellicht een beetje aan het vloeken ben ik de kerk wanneer ik zeg dat Nemesis Mr. X 2.0 is. Resident Evil 3 speelt zich qua verhaal dan wel af voor de gebeurtenissen uit RE2, Nemesis krijgen we na Mr. X. Waar ik Mr. X vooral erg opdringerig vond, zenuwslopend wellicht, maar uiteindelijk niet meer zag als een vervelend opstakel heb ik dat gevoel (nog) niet met Nemesis. Nemesis is sneller, krachtiger en heeft ook nog eens een afstandsmove om je te grijpen. Dan ben je toch wel blij dat je nu aanvallen kunt ontwijken. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe Nemesis zich gaat ontpoppen naarmate het verhaal vordert. Ik heb het origineel nooit gespeeld dus voor mij is het allemaal nieuw!

Mr. Charlie

Naast natuurlijk de vervelende Nemesis, de overheersende zombies en de nieuwe gameplaymachanieken is er ook weer een collectable aanwezig, zelfs in de demo! Dit zijn de zogeheten Mr. Charlies. Wanneer je een Mr. Charlie tegenkomt dan schiet je die natuurlijk aan flarden want als je ze alle 20 hebt gevonden VOOR 3 april dan krijg je 100 Ambassador punten! Alles over deze ambassador punten vind je op de website van Resident Evil Ambassador Program. Gelukkig voor jullie heb ik een guide geschreven, volledig in het Nederlands, om alle Mr. Charlies te vinden. De guide vind je HIER.

Op naar 3 april!

Na het spelen van de demo kan ik enkel zeggen, laat 3 april maar komen! Ik ben er klaar voor om Raccoon City weer helemaal uit te pluizen en uiteraard Nemesis onschadelijk te maken. Let’s go!

Artikel door: PeterDutchPlayStationGamer
#gamersunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM!
Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine Facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

FSOM magazine FSOM tv banner entertainment. Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake

Meer voor jou!

Corona Lockdown – 5 games om verveling tegen te gaan
Resident Evil VII vs Resident Evil 2 Remake
Netflix gaat opperdemoon Diablo uitdagen!?
Bon Jovi komt met nieuwe muziek!
Pinkpop 2020 Update!
PlayStation 5 – Ik ben hyped!
Dragon Ball Z – Kakarot Review

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

4 reacties

  1. […] Resident Evil 3 Remake Demo – DutchPlayStationGamer’s impressieCorona Lockdown – 5 games om verveling tegen te gaanResident Evil VII vs Resident Evil 2 RemakeNetflix gaat opperdemoon Diablo uitdagen!?Bon Jovi komt met nieuwe muziek!Pinkpop 2020 Update!PlayStation 5 – Ik ben hyped! […]

  2. […] a Coin to your Witcher! Grote game aanbieding op Steam!Resident Evil 3 Remake Demo – DutchPlayStationGamer’s impressieCorona Lockdown – 5 games om verveling tegen te gaanResident Evil VII vs Resident Evil 2 […]

  3. […] voor The Walking DeadF*ck you Corona!Toss a Coin to your Witcher! Grote game aanbieding op Steam!Resident Evil 3 Remake Demo – DutchPlayStationGamer’s impressieCorona Lockdown – 5 games om verveling tegen te gaanResident Evil VII vs Resident Evil 2 […]

  4. […] voor The Walking DeadF*ck you Corona!Toss a Coin to your Witcher! Grote game aanbieding op Steam!Resident Evil 3 Remake Demo – DutchPlayStationGamer’s impressieCorona Lockdown – 5 games om verveling tegen te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram