Bon Jovi 2020 eindelijk uit!

Het heeft even geduurd maar het album “2020” van Bon Jovi is eindelijk uit! Met een originele release datum van 15 mei heeft de band besloten om het album later uit te geven in verband met de pandemie. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat het album acht naar tien tracks is gegaan! Of het de moeite waard is lees je hier.

Al even fan

In alle eerlijkheid, ik ben al een tijdje fan van de band. Dus geheel met open vizier ga ik er niet in. Ik schreef eerder al een kleine preview over de reeds verschenen nummers. Ik schreef toen over de vier tracks:

Muzikaal gezien is het niet meer vernieuwend en houdt de band vooral vast aan de naam die ze hebben gemaakt in de jaren 80 en 90. Desondanks kijk ik wel uit naar het nieuwe album want ondanks dat het niet baanbrekend zal zijn luistert het wel lekker weg.

Niet baanbrekend…

Daar heb ik wel gelijk in gehad. Het klinkt als Bon Jovi en daar is niets mis mee. Vernieuwend of baanbrekend gaat het niet zijn. Het album leunt stevig op de onrust in de Verenigde Staten. Van “Lower the Flag” waarin Jon reflecteert op de vele incidenten waarbij geweren zijn gebruikt.

Maar ook familiegerelateerde zaken, doodnormale menselijke zaken, komen aan bod in de Weense Wals “Story of Love” om vervolgens over te gaan in een Bruce Springsteen achtig “Let it Rain“.

…maar wel goed

De thema’s zijn van alle dag en dat is typisch Bon Jovi. Wat al een klein beetje doorschemerde op This House is Not For Sale is nu wel heel erg duidelijk, zijn stem wil niet meer meekomen. De verhogingen zijn weg gelaten en daarmee weten de nummers eigenlijk niet echt meer te verrassen. De enige vreemde eend in de bijt is dan “Blood in the Water” waarin je een Dry County vibe kunt ondekken vanaf het moment dat het nummer begint te spelen en zich weet te onderscheiden door de verhoging van de stem in het refrein. Een van mijn persoonlijke favorieten.

What once was

De glorietijd van Bon Jovi ligt ondertussen toch echt wel achter ons maar dat wil niet zeggen dat de hedendaagse muziek van de band niet meer weet te raken of te inspireren. Verwacht geen power rockers waarvan er nog wel een aantal waren te vinden op This House is Not for Sale maar verwacht wel gewoon een stevig en degelijk album met Bon Jovi 2020.

Cijfer 7,5

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

GameCast van FSOM is nu ook te vinden op Spotify!

Is Pennywise nog niet klaar? It Chapter III
GameBreak – Aflevering 1 Ubisoft Forward
DISTURBED komt weer met Epische cover!
Lachen, gieren en brullen met Netflix?

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

6 reacties

  1. […] Bon Jovi 2020 eindelijk uit!Is Pennywise nog niet klaar? It Chapter IIIGameBreak – Aflevering 1 Ubisoft ForwardDISTURBED komt weer met Epische cover! […]

  2. […] Bon Jovi 2020 eindelijk uit!Is Pennywise nog niet klaar? It Chapter IIIGameBreak – Aflevering 1 Ubisoft ForwardDISTURBED komt weer met Epische cover! […]

  3. […] 4 NU op FSOM TV!Bon Jovi 2020 eindelijk uit!Is Pennywise nog niet klaar? It Chapter IIIGameBreak – Aflevering 1 Ubisoft […]

  4. […] nieuwe week met GameBreak Episode 5!GameBreak 4 NU op FSOM TV!Bon Jovi 2020 eindelijk uit!Is Pennywise nog niet klaar? It Chapter IIIGameBreak – Aflevering 1 Ubisoft […]

  5. […] Bon Jovi 2020 eindelijk uit!Is Pennywise nog niet klaar? It Chapter III […]

  6. […] – Ubisoft scoort een hattrick!Bon Jovi 2020 eindelijk uit!Is Pennywise nog niet klaar? It Chapter […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram