Bierista worden vanuit je luie stoel? Ja, ik wil!

Bierista – Bierkenner worden vanuit je luie stoel… Dat klinkt als woorden die door de hallen van walhalla schallen. Het creëert een vergelijkbaar gevoel als de heerlijkse riffjes van Jimi Hendrix op Woodstock en zorgt voor eenzelfde geluksgevoel als gemalen koffiebonen op zondagochtend. We hebben je ooit al eens het nieuws van de Bierisa bieropleiding vers van de pers gebracht en nu gaan we zelf de proef op de som nemen…

Menigeen kent Bierista inmiddels al wel. Een platform voor bierliefhebbers met het laatste nieuws en je mag er zelfs je biertjes raten! Daarnaast hebben ze het aanbod van opleidingen inmiddels flink uitgebreid. Ik sprak Eric en Xander die eerder al de Bierista bieropleiding succesvol hebben afgerond en vroeg ze wat ze er nou eigenlijk van vonden…

Eric “Ik ben de cursus gaan doen omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in eten (het koken ervan en de herkomst) en drinken. Ik zie mijzelf dan ook als echte bourgondiër, al zeg ik het zelf! Ik bezoek regelmatig een brouwerij maar voor mij was het vooral een uitdaging om er eens wat dieper in te duiken. De cursus zit namelijk bomvol informatie over de herkomst, de smaak, de verschillen en uiteindelijk hoe je het bewaard en schenkt. 


De cursus heb ik als zeer prettig ervaren, duidelijke lesstof, op de juiste momenten bepaalde stof herhalen. Gewoon echt heel erg overzichtelijk. Soms was de indeling en het scrollen op mijn scherm wat irritant, maar misschien lag dit aan de instellingen van mijn scherm! 


Ik ben heel snel door de cursus heengegaan, na 4 dagen had ik de cursus succesvol afgerond! Dikke aanrader voor iedereen met een voorliefde voor bier. Door deze cursus ben ik dusdanig enthousiast geworden, dat ik ook direct de Leffe Bier & Food cursus heb gedaan!”


Xander “Voordat ik een Bierista werd dronk ik biertjes. Sinds de cursus beleef ik bieren. 


Door over de oorsprong en evolutie van bier te leren ben ik heel anders naar bier gaan kijken. Voorheen was het voor mij “lekker of niet lekker” Ik had geen idee waardoor al de smaken en geuren in de bieren ontstonden. 


Het hele proces over hoe een bier gemaakt wordt vond ik zeer interessant! Ik had geen idee wat de termen “schroten, wort en dryhopping” betekenden. Ook wist ik niet dat het gebruikte water een enorme invloed op de uiteindelijke smaak van het bier heeft. 


Toen ik langzaam het echte proeven en beoordelen van bieren begon te leren, begreep ik ook beter wat er gebruikt was om tot deze smaken te komen. En waardoor je dus bepaalde smaken gaat herkennen. De bieren die je mag beoordelen zijn heel divers waardoor je veel verschillende stijlen en smaken leert herkennen. 


Dankzij deze cursus heb ik gemerkt dat ik een Stout toch wel heel erg lekker vind. Ik ben veel meer verschillende stijlen gaan proberen en kwam er achter dat wat ik links liet liggen juist mijn ding was. De goede temperatuur voor een bier speelde hier een belangrijke rol in. Sommige bieren geven pas hun bedoelde smaak af (openen) op bijvoorbeeld 16 graden. En ik dronk ze op bijvoorbeeld 6 graden waardoor je niet de juiste smaken mee kreeg. 


Bier drinken doe je niet alleen met je mond maar ook met je ogen en je neus. Daar maakt deze cursus je bewust van. Ik ben heel blij dat ik Bierista geworden ben en kan het iedereen aanraden. Of je nu gevorderd bent of een beginner. Het is gewoon een hele leuke cursus waar ik veel aan heb gehad en m’n enthousiasme voor het gerstenat nog groter heeft gemaakt. 


Wie wil er na een afgerond hoofdstuk nou niet beloond worden met een mooi biertje? Had school voor mij een stuk leuker gemaakt!”

Hoog tijd dat ik de proef zelf op de som ga nemen! 

Ik ga beginnen aan de bieropleiding van Bierista. Het intrigeert mij dat je dit lekker vanachter je schermpje kunt doen. Hoog tijd dus om mij aan te melden via de website van Bierista, daar aangekomen zie je diverse cursussen staan. Klik linksboven op de Bierista Bieropleiding en het aanmelden is zo gefikst.

Even een bevestigingsmailtje en voíla! De cursus begint fenomenaal! Namelijk met een bierpakketje! Dit bierpakketje ontvang je via Beerwulf  de volgende dag al! Deze bieren heb je nodig tijdens de cursus. Wil jij stiekem al meer weten over het bierpakketje? Kijk dan snel het filmpje!

thedutchbeerdad in actie!

Ik ga beginnen met de Bierista bieropleiding! Doe jij ook mee? Uiteraard gaan we je via de website van Fifty Shades of Men en de Socials, op de hoogte houden van alles omtrent de Bierista bieropleiding!

Stay tuned! Cheers!

Artikel door: Bas de Goede / thedutchbeerdad  
Untappd & Instagram: thedutchbeerdad 
Lijkt het maken van content of het schrijven van een blog je iets? 
Wil je jouw verhaal op Fifty Shades of Men
Of wil je een mooie samenwerking aangaan?
Gebruik het contactformulier, benader ons op Instagram/facebook op stuur gewoon een mailtje naar fiftyshadesofmen@outlook.com 

Wil jij niets meer missen over de belangrijkste bijzaken in het leven?
Volg dan onze Facebookpagina en sluit je aan bij één of meerdere van onze communities!
Kijk snel op Instagram en onze community pagina’s en druk op VOLGEN! 😉 
Vergeet onze pagina’s niet te taggen en gebruik #fsom!
Ook op Pinterest laten wij jou zien wat wij doen! 
Ben jij of  jouw onderneming/product op zoek naar een partner 
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven? 
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com. 
Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.
Social Media Management & Micro Marketing.

Foto’s zijn eigendom van Fifty Shades of Men 
en haar partners. 
Deze mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. 

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

10 reacties

  1. […] je meer weten over Bas de Goede / TheDutchBeerDad dan zijn deze artikelen ook wat voor jouBierista worden vanuit je luie stoel? ja, ik wil! Bouwerij Bûsdoek – ‘Untstean út freonskip’ Veel meer dan alleen bier!Beth Hart Live from the […]

  2. […] je meer weten over Bas de Goede / TheDutchBeerDad dan zijn deze artikelen ook wat voor jouBierista worden vanuit je luie stoel? ja, ik wil! Bouwerij Bûsdoek – ‘Untstean út freonskip’ Veel meer dan alleen bier!Beth Hart Live from the […]

  3. […] je meer weten over Bas de Goede / TheDutchBeerDad dan zijn deze artikelen ook wat voor jouBierista worden vanuit je luie stoel? ja, ik wil! Bouwerij Bûsdoek – ‘Untstean út freonskip’ Veel meer dan alleen bier!Beth Hart Live from the […]

  4. […] je meer weten over Bas de Goede / TheDutchBeerDad dan zijn deze artikelen ook wat voor jouBierista worden vanuit je luie stoel? ja, ik wil! Bouwerij Bûsdoek – ‘Untstean út freonskip’ Veel meer dan alleen bier!Beth Hart Live from the […]

  5. […] je meer weten over Bas de Goede / TheDutchBeerDad dan zijn deze artikelen ook wat voor jouBierista worden vanuit je luie stoel? ja, ik wil! Bouwerij Bûsdoek – ‘Untstean út freonskip’ Veel meer dan alleen bier!Beth Hart Live from the […]

  6. […] Lees hier hoe je Bierista kunt worden! […]

  7. […] Dit is misschien ook wat voor jou!TheDutchBeerDad op bezoek bij Jonge Beer bierbrouwerij in Hoogeveen!Bierista worden vanuit je luie stoel! […]

  8. […] Vergeet niet om ons een duimpje omhoog te geven en abonneer je snel want we gaan met veel meer toffe video’s komen! Wil je weten wat wij doen? InstagramFacebook Pinterest YouTubeDit is misschien ook wat voor jou!TheDutchBeerDad op bezoek bij Jonge Beer bierbrouwerij in Hoogeveen!Bierista worden vanuit je luie stoel! […]

  9. […] bieropleiding gedaan. Ik was daar erg enthousiast over omdat je deze opleiding lekker vanuit je luie stoel kunt doen. Dat is zeker tijdens een soort semi lockdown die we aan covid-19 te danken hebben, best […]

  10. […] mij is de Bierista bieropleiding de ideale mogelijkheid om vanuit je luie stoel je bierkennis te vergroten. Niet alleen is de opleiding aanbevolen door brouwers zelf, krijg je dus […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram