Morgen is het zover! Beergeeks ten strijde tegen ALS

#beergeeksunite – Met inmiddels meer dan 10.000 leden viert de Beergeeks op Facebook groep haar vijf jarige jubileum. Een goed feestje past natuurlijk bij het behalen van een mijlpaal én jubileum. Dit feestje gaat echter wel heel erg bijzonder worden, want er gaat namelijk bier gebrouwen worden! Maar niet zomaar een bier…

#beergeeksunite

Toen ik een hele tijd geleden aan mijn Instagram avontuur begon als TheDutchBeerdad was er nog maar een minuscuul klein actief groepje van in de Nederland actief zijnde Beergeeks. Daarom besloot ik al gauw om de #beergeeksunite te gaan gebruiken. Die hashtag heeft nu onbedoeld een wel heel erg letterlijke betekenis gekregen. Een van de op Instagram actieve Beergeeks was DamnDemn, gelijk volgen dus! Mooie plaatjes geschoten in de natuur van de meest bijzondere bieren. Hierdoor kwam ik, ondanks dat ik niet erg actief op facebook ben, ook terecht bij de Beergeeks op Facebook. Een groep waar alles op biergebied gedeeld word, echt alles…

Bieren, evenementen, bottleshares… En ga zo maar door. Maar naast deze hobby kwamen ook zaken uit het leven ter sprake, lief en leed kon er gedeeld worden, er waren verdwaalde opstootjes, meningsverschillen, er groeiden vriendschappen en er word een hoop afgelachen. Eigenlijk gewoon een prachtige weerspiegeling van het echte leven en ik denk dat dit ook de kracht van de groep is.

In het leven word je geconfronteerd met lief, leed en verlies van je dierbaren. Een van die dierbaren was Oscar Wagner. Met zijn uitgesproken mening en zijn hart op de juiste plek, was Oscar een gewaardeerd lid sinds het eerst uur. Helaas moest hij het gevecht met de slopende ziekte ALS aangaan. Een oneerlijk gevecht wat helaas niet gewonnen kan worden, althans nog niet! De Beergeeks slaan de handen ineens om het gevecht tegen ALS te steunen. Er word een jubileumbier gebrouwen waarvan de opbrengsten 100% naar stichting ALS gaan! 19 december is het zover, dan gaat het bier gebrouwen worden bij Brouwerij van de Streek in Utrecht.

Bron: Drankenhandel Nectar, Utrecht

Ferry en Marcel zijn de drijvende krachten achter dit prachtige project. Maar ze kunnen dit natuurlijk niet alleen. Inmiddels zijn er ontzettend veel donaties en hebben vele brouwers en aanhangers de handen ineens geslagen.

Heeft er ooit een samenwerking op deze schaal plaatsgevonden? Ik weet het niet! Ferry Wijnhoven, oprichter van de groep zei er het volgende over “We komen hiermee net niet in het Guinness Book of Records, want daar staat de teller inmiddels op 44, maar wij komen een aardig eind in de buurt”

“Het gaat tegenwoordig over veel meer dan bier alleen, vriendschap staat centraal. Vele vriendschappen en zelfs liefdes zijn binnen de groep beklonken. Oscar Wagner leed aan ALS en is aan de gevolgen hiervan in december 2015 overleden. Dit was een groot verlies voor Beer Geeks om zo’n gewaardeerd- en geliefd persoon te moeten missen. Maar vergeten is hij nog lang niet, dit 5-jarig feestje wordt aan hem en de Stichting ALS gewijd. Alle opbrengsten van dit speciale bier, maar ook acties van leden en bedrijven, worden gestort op een speciale actiepagina van stichting ALS.”

Dit is de voorlopige lijst met deelnemende brouwerijen die bekend is gemaakt. Deze kan uiteraard nog langer worden! *

1. vandeStreek-bier
2. Brouwerij Natte Gijt
3. Mannenpap Craft beer
4. Brouwerij Bliksem
5. LOC Brewery
6. De Kromme Haring
7. Oproer
8. Kleine Beer Brouwerij
9. Brouwerij Frontaal
10. Muifelbrouwerij
11. Jopen
12. The Sisters Brewery
13. Walhalla Brouwerij en Proeflokaal
14. Van Moll
15. Crooked Spider
16. Brouwerij de Moersleutel
17. Spierbier
18. Brouwerij 74
19. Rock City Brewing
20. Brouwerij Hommeles
21. Brouwerij Kees
22. De Bebaarde Brouwer
23. Brouwerij 1573
24. Briljant Brouwhuis
25. Berghoeve Brouwerij
26. Bronckhorster Brewing Company
27. De Blauwe Ijsbeer
28. Brouwerij Jovius
29. Lux Brewey
30. Leidsche Brouwerij
31. Kompaan
32. Brouwerij de Molen
33. Oersoep
34. Ramses Bier
* Dit is de actuele lijst bij het schrijven van dit artikel. Fifty Shades of Men werkt graag mee aan de juiste vermelden van de deelnemende brouwers. Mis je iets in de lijst? Laat het ons dan direct weten via het contactformulier op de website of stuur een berichtje op Instagram aan @thedutchbeerdad.

Ik heb helaas niet het genoegen gehad om Oscar te kennen, maar de verhalen spreken voor zich. Wanneer je in je eigen omgeving geconfronteerd word met het verlies van dierbare, dan doet dit iets met je. Daarom is er niets mooier dan een prachtig jubileum te vieren in combinatie met het eren van je dierbaren. Daarom neem ik mijn pet af voor iedereen die dit geweldige project steunt! Cheers!

Wat is ALS eigenlijk? 

Meer informatie over deze progressieve ziekte kun je vinden op Wat is ALS? Kijk uiteraard ook op www.alsacties.nl hier kun je de actie ook direct steunen. Mocht je die mogelijkheid nou niet hebben, dan worden eigen initiatieven en andere bijdragen ook met open armen ontvangen! Ook wil ik graag de laatste Newsflash 17 uit de Beergeeks Facebook groep met jullie delen!

Uiteraard kunnen de Beergeeks de organisatie en het initiatief verder toelichten en eventuele vragen beantwoorden. De pers is in ieder geval welkom om op de brouwdag. Van 15.00-16.00 uur zal er gelegenheid zijn voor u om foto’s te maken van deze speciale dag en om met alle aanwezigen verder te praten over dit gebeuren.

Namens de initiatiefnemers: “U bent van harte uitgenodigd. En heeft u vragen die echt niet kunnen wachten, wij zijn bereikbaar onder het e-mailadres van: ferrywijnhoven@hotmail.com of Borghartmarcel@gmail.com. We hopen elkaar te ontmoeten op 19 december a.s. bij brouwerij VandeStreek in Utrecht!” Ook wanneer je meer wilt weten over de club van 100,-, de brouwdag, het bier wat er gebrouwen word of de launchparty, verwijs ik jullie graag naar de initiatiefnemers. Uiteraard kun je alles op de voet volgen in de Facebook groep zelf!

Artikel door: Bas de Goede / thedutchbeerdad  
Untappd & Instagram: thedutchbeerdad 

Lijkt het maken van content of het schrijven van een blog je iets? 
Wil je jouw verhaal op Fifty Shades of Men
Of wil je een mooie samenwerking aangaan?
Gebruik het contactformulier, benader ons op Instagram/facebook op stuur gewoon een mailtje naar fiftyshadesofmen@outlook.com 

Wil jij niets meer missen over de belangrijkste bijzaken in het leven?
Volg dan onze Facebookpagina en sluit je aan bij één of meerdere van onze communities!
Kijk snel op Instagram en onze community pagina’s en druk op VOLGEN! 😉 
Vergeet onze pagina’s niet te taggen en gebruik #fsom!

Ook op Pinterest laten wij jou zien wat wij doen! 

Ben jij of  jouw onderneming/product op zoek naar een partner 
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven? 
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com. 
Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.
Social Media Management & Micro Marketing.

Foto’s zijn eigendom van Fifty Shades of Men 
en haar partners. 
Deze mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. 
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram