Red Dead Redemption 2 – Mijn wildlife adventure

Red Dead Redemption 2

I’m an outlaw – Natuurlijk speel je in Red Dead Redemption 2 een outlaw van jewelste. Bankovervallen, mensen op straat beroven, ontkomen aan de Pinkertons en de Bounty hunters, het hoort er allemaal bij. Een tijdje geleden kwam de review al bij ons online maar deze week deel ik mijn ervaring over een ander aspect van de game. Want naast outlaw is Arthur nog veel meer…

Red Dead Redemption 2?

Eind oktober kwam Rockstar Games met hun nieuwe hit op de markt. Mocht je het gemist hebben even een kleine uitleg.

Jij bent Arthur Morgan, een outlaw, maar niets is zo zwart/wit als het lijkt. Rockstar heeft een diep systeem opgezet met veel perspectief. Natuurlijk, Arthur is geen lieverdje maar dat maakt hem niet perse slecht. De ene dag beroof je een trein en diens passagiers, een andere dag doneer je geld en eten aan een zuster of help je een oorlogsslachtoffer door een dollar te doneren en een praatje te maken. De diversiteit is dus volop aanwezig!

Tenminste, zo ging het met mijn variant van Arthur. Het kan maar zo zijn dat je het oorlogsslachtoffer helemaal niet helpt en juist vind dat zijn donaties jou toebehoren. We kunnen bijna schrijven over Fifty Shades of Arthur Morgan! Maar zover zal ik niet gaan. Wel wil ik eens even een klein beetje inzoomen op het wildlife in deze game. Van vissen vangen, herten schieten of op jacht te gaan op een jager, het kan allemaal in de prachtige wereld van Red Dead Redemption 2. Er is dus veel diversiteit in de game aanwezig!

Vissen

Weet je wat ik dodelijk saai vind? Vissen! Ik heb er helemaal niets mee. Zen aan het water te zitten met een vishengel. Ik moet vaak denken an de grap van Bert Visscher en ik quote: “Ik wou dat ik een werphengel had, dan kon ik hem weggooien.”

Toch heb ik de afgelopen dagen al redelijk wat tijd doorgebracht om een vis te vangen. Lokaas aan de haak, uitwerpen en rustig binnenhalen. Dit alles terwijl je de omgeving tot je neemt en geniet van de ambiance die er binnen de gamewereld is gecreëerd. Op het ene moment sta je in het koude noorden aan een bevroren meer om een zalm te vangen om vervolgens door te trekken naar het zonnige zuiden om daar je op zoek te gaan naar een steur. Ik moet heel eerlijk bekennen, ik krijg toch wel de nodige voldoening wanneer ik zo’n groot beest eindelijk aan wal heb.

Jager of prooi?

Naast de dieren uit het water “vissen” kun je natuurlijk ook het land onveilig maken. Van kleine dieren tot grote dieren, of beter gezegd beesten, je kunt je lol niet op! Het ene moment rijd je op je paard rond en hoor je ineens een kreunend geluidje en heb je een konijn dood gereden. Het andere moment steek je de prairie over en kom je een grote groep met bizons tegen! Wanneer je dan even in je wapenarsenaal gaat kijken of er altijd wel een geschikt wapen die je kunt pakken om het beest om te leggen. Natuurlijk allemaal met een reden om de huid te verkopen, het vlees te eten of te verkopen. Maar het kan ook heel erg mis gaan tijdens de jacht en voor je het weet ben je niet langer de jager maar de prooi!
Zo ging ik afgelopen week op zoek naar de panter om een  upgrade te maken van mijn tas. Ik ging naar het gebied waar deze dieren voorkomen, ik had het aas neergelegd en ik had me voorzichtig opgesteld in de bosjes. Met mijn Springfield Rifle in de hand en mijn Express ammunitie geladen moest het helemaal goedkomen. Niets was minder waar…
Zo gefocust als ik zat te wachten tot het roofdier, de naam zegt het eigenlijk al, had het roofdier mij al lang in het vizier. Langzaam en vooral geruisloos was hij achter mij gekropen en kwam langzaam dichterbij. Opeens hoor ik een kleine grom achter mij en voor ik doorhad wat er gebeurde hing de panter op mijn rug en beet hij mijn nek door. Op dat moment besef je je nog maar eens dat je ook in deze digitale wereld ogen in je achterhoofd moet hebben.

Legendary!

Nee, ik heb het nu niet over Barney Stinson uit How I Met Your Mother, ik heb het over de legendarische beesten die je kunt vangen of waar je op kunt jagen. Deze legendarische dieren zijn bijvoorbeeld een gigantische Bull Gator of een Witte Bizon. Deze diergen vergen meer vuurkracht en hier moet je echt naar op zoek! Wanneer je in een gebied komt waar zich zo’n legendarisch dier bevindt, krijg je daar een melding van. Het is op dat moment een goed idee om gebruik te maken van je Dead Eye om op zoek te gaan naar sporen. Volg de sporen en je vindt de prijs waar je naar op zoek bent. Kleine tip, wanneer je denkt dat de Bull Gator dood is, schiet nog een aantal keren je magazijn leeg. Gewoon om helemaal zeker te zijn van je zaak. Ik werd verrast na het “doden” van dit monster. Toen ik het dier wilde “skinnen” bleek deze zijn dood gespeeld te hebben en dat kon ik bekopen met… juist. Nog een manier hoe je als jager de prooi kunt worden. Desondanks trots natuurlijk toen ik hem wel gedood had en dat vroeg om een fotomomentje.

Picturemode

Als laatste stip ik toch nog heel even de picturemode aan in deze game. De foto’s in dit artikel heb ik gemaakt in-game en dit levert toch wel de mooie screenshots op. Buiten het feit dat het echt jouw afbeeldingen zijn is het ook iets waardoor je extra let op je omgeving. Wie wil er nu niet een gezellige foto maken met een net gevonden “special hat” nabij een mooi uitgestalt geraamte van een mens?

#FSOM PlayStation GOTY 2018

Voor het geval jullie het gemist hebben, wij hebben onze eigen GOTY! Wil je meedingen naar een van de mooie prijzen? Dan wordt het tijd om toch eens mee te doen. Voor het artikel verwijs ik je graag naar beneden bij “Speciaal geselecteerd voor jouw”. Direct meedoen? Klik op de link hieronder!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld of DutchPlayStationGamer.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram via CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!

Check back every saturday!
Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!

Ben jij of is jouw onderneming/product op zoek naar een partner
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven?
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com!

Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.

Social Media Management, Social Media HOSTING & Micro Marketing.

Speciaal geselecteerd voor jou!
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram