2019 – nu al een topjaar voor gamers

De kop is er af! De eerste drie maanden van het jaar zijn gekomen en gegaan, dus tijd om eens even terug te kijken. Wat hebben we gekregen? Wat was tof? Waren er tegenvallers? En misschien nog wel de grote hamvraag, wat gaat er nog komen? Ik neem jullie even mee op reis door PlayStation 2019.

Januari

We beginnen gewoon bij het begin. In januari kwamen een aantal games op de markt die het jaar per direct goed hebben afgetrapt. Zo kregen we bijvoorbeeld een remake van Onimusha: Warlords en kwam eindelijk de derde aflevering van The Walking Dead – The Final Season uit. Ook konden Arcade vliegers hun lol niet op met Ace Combat 7.

Dat is al een hele dosis met games die uit zijn gekomen maar de twee klappers waar de meesten toch wel naar uitkeken waren twee games uit het land van de rijzende zon. Capcom en Square Enix, geen knullige studio’s, brachten aan het begin van het jaar twee vlaggenschepen uit. Ik heb het natuurlijk over Resident Evil 2 Remake en het langverwachte vervolg op Kingdom Hearts II (2005), Kingdom Hearts III! Wat een maand! En het jaar is nog maar net begonnen…

Februari

Gelukkig was februari een rustige maand qua games. Toch? Integendeel zelfs! Alleen 15 februari bracht al drie games met Far Cry: New Dawn, Jump Force en Metro: Exodus. Neem daar Apex Legends, ANTHEM en DiRT Rally 2.0 bij en je mag wederom spreken van een fantastische maand!

Apex Legends is natuurlijk een instant hit. Met alle battle royale games die iedereen speelt kon het ook bijna niet anders. Zelfs de beheerders van de PlayStation Groep Benelux hadden moeite om de zaken te scheiden en verandereren per ongeluk de groepnaam naar Apex Legends Vlaanderen/Nederland!

Helaas zijn het niet allemaal instant hits. Anthem heeft in aanloop naar de release al flink wat klappen gekregen. De BETA was niet om over naar huis te schrijven. Spelers konden simpelweg niet spelen omdat ze nooit werden verbonden naar een server. Of ze werden er ineens uitgegooid. Dat was een grote zorg van veel gamers omdat de release niet ver meer weg was. Gelukkig kende de release dit probleem minder of helemaal niet. Wel hadden veel spelers op PlayStation 4 een ander probleem. De console crashte tijdens het spelen van de game! Alsof iemand ineens de stekker eruit trekt. Dit zorgde er bij PSN voor dat veel gamers hun geld terug hebben gevraagd en ook kregen. Pijnlijk moment voor Bioware.

Foto door FfredericC (Instagram)

Maart

Een goede start die eerst twee maanden. Maar het lijkt wel alsof iedere developer 2019 zag als hun jaar om te shinen want ook maart bracht weer een hoop moois. Zeg devs, doe eens even rustig!

Maar goed, 2019 lijkt ook wel een beetje de terugkeer van de oude bekenden. Kingdom Hearts III in januari en het is in maart tijd voor onder andere Dead or Alive 6. Het vijfde deel in de DOA reeks komt uit 2012 en een nieuw deel werd ook wel tijd.

Toch is dat niet perse de game waar ik op doelde met “oude bekenden”. In 2013 kregen we een reboot van een franchise die geen reboot nodig had. Capcom heeft het licht gezien en de fans krijgen wat ze willen want Dante is eindelijk terug in Devil May Cry 5.

Niet alleen is Dante terug, ook de specialisten van The Division zijn terug in, hoe toepasselijk ook, The Division 2! Dit keer niet in New York City maar Washington D.C. Persoonlijk heb ik het nog niet gespeeld omdat ik en op mijn portemonnee moet letten en ik vooral heb gewacht op een andere titel in maart.

Gezien From Software sinds de Souls/Borne games een van mijn favoriete developers is kon ik niet wachten om eindelijk te beginnen aan Sekiro: Shadows Die Twice. De 30 uur die ik er nu aan gespendeerd heb waren fantastisch. Binnenkort verschijnt mijn review hier op FSOM.

What’s to come?

Natuurlijk komen er nog veel meer games uit in 2019 waar ik en anderen ontzettend naar uitkijken. Voor het gemak heb ik even een kleine opsomming gemaakt van wat er nog allemaal gaat komen in 2019. Check it out!

De geruchtenmolen doet echter vermoeden dat we in oktober ook een titel mogen verwachten. Het is natuurlijk een gerucht maar The Last of Us Part II kan zomaar eind van het jaar verschijnen!

Mijn favorieten

Natuurlijk zijn er veel meer games uitgekomen de afgelopen maanden maar ik vond deze titels het meest noemenswaardig. Ik ben benieuwd welke PlayStation games jullie nog gespeeld hebben en wat jullie favoriet wat van de eerste drie maanden van 2019. Laat dat weten in de comments. Mijn favorieten tot dusver zijn (review/impressie na de klik):

Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer Vergeet niet om FSOM te volgen op FacebookInstagramPinterest!

Namens FSOM nodigen we je uit om de avonturen van DutchPlayStationGamer op Instagram te volgen en zijn filmpjes te checken op het FSOM TV youtube kanaal (LAUNCH SOON!). Vergeet uiteraard niet om onze Social media kanalen te checken! Duimpjes, like en abonnees. Wij houden ervan! See you there & let us entertain you! #FSOM

Wil je meer weten over Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer
dan zijn deze artikelen ook wat voor jou!

Rammstein ist wieder da!
Sekiro – Mijn eerste 20 uur als een Shinobi
Google komt met gaming platform “Stadia”
Kingdom Hearts – Birth By Sleep Review

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] meer weten over Peter van de Velde / DutchPlayStationGamerdan zijn deze artikelen ook wat voor jou!2019 – Nu al een topjaar voor gamersRammstein ist wieder da!Sekiro – Mijn eerste 20 uur als een ShinobiGoogle komt met gaming […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram