Kingdom Hearts III – Review

Got it… memorized? – Kennen jullie dat gevoel dat je voor een afspraak bij de huisarts zit en je daar zit te wachten tot je opgeroepen wordt? Dat je afspraak om 11:00 uur is maar het ondertussen 11:15 is en je nog zit te wachten? Nou, boehoe, ik moet er bijna van huilen. 13 jaar hebben ik en al die andere Kingdom Hearts fans gewacht op het derde deel in deze reeks. In die tijd zijn we van kind opgegroeid tot volwassenen, hebben we ontzettend veel spin-offs gekregen op verschillende platformen maar nu is het dan eindelijk tijd voor het “echte” vervolg. Dames en heren, Kingdom Hearts III has entered the building!


Inside joke

Zoals gezegd, ik heb 13 jaar gewacht na het einde van Kingdom Hearts II om eindelijk het verhaal voort te mogen zetten. Ja, we hebben heel veel Kingdom Hearts delen gehad en zelfs op de PlayStation 3 en de PlayStation 4 de games Kingdom Hearts I.5 en II.5. Daarna kwam Square Enix zelfs met II.8! Maar nu dus eindelijk Kingdom Hearts III. Of spelen we nog een andere titel? Square weet wel dat ze ons lang hebben laten wachten en na de introductie krijg je dan ook nog een kleine grap omwille van het wachten. Je hebt zojuist Kingdom Hearts II.9 uitgespeeld.

Als vanouds

De gameplay die we zien in deze titel is als vanouds. Snelle actie waarin je het slaan met je keyblade eenvoudig kunt afwisselen met magic. Daarbij heb je natuurlijk je trusty side-kicks Donald en Goofy die je ondersteunen tegen de vele Heartless, Nobodies en Unversed die je tegenkomst in je strijd. Wel vallen een aantal zaken hierin op. Allereerst de eenvoud van de gevechten, die waren al niet van een heel moeilijk niveau maar het lijkt alsof ze dit nog eenvoudiger gemaakt hebben. Ik ben tijdens met hele playthrough geen enkele keer doodgegaan buiten een special boss, welke de moeilijkste is uit de game. Maar die had ik ook na 5 keer verslagen waarbij ik enkel wat Potions en Elixers extra heb gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je, zelfs wanneer je alle collectables opzoekt na ongeveer 50 uur het einde wel hebt gezien.

Maar het voelt ook nieuw

Wat nieuw is in de gameplay is het gebruik van attracties. Wanneer je je combo meter vult krijg je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een groot piratenschip op te roepen zoals je die ook kent uit de pretparken. Deze beweegt heen en weer en schiet op commando. Erg handig wanneer je in een gevecht zit met veel vijanden.

Ook is het mogelijk wanneer je veel magic gebruikt, zoals Thunder, je kostenloos de magic Thundara kunt gebruiken. Maar het leukste nieuwtje wat betreft de nieuwigheden in de gevechten vond ik de Keyblade Formchanges. Elke keyblade heeft de mogelijkheid om te veranderen van vorm. Denk bijvoorbeeld aan klauwen van ijs, een grote hamer of simpelweg een andere kleur. Dit is natuurlijk de optische kant maar ook de aanvallen zijn iets krachtiger en geven de gameplay net de boost die het nodig heeft. Maar het oog wil ook wat…

Looking good!

Van attracties en magie tot aan de Keyblade Changes, het ziet er allemaal prachtig uit. De actie spat letterlijk van je scherm en je wordt ondergedompeld in kleuren. Het enige nadeel dat ik hierbij ondervond was de chaos op je scherm. Aan de andere kant is dit in Kingdom Hearts nooit echt anders geweest dus dat neem ik dan maar voor lief.
Maar naast al deze actie zien de werelden en de animaties er ook super uit. Eigenlijk alles behalve de eerste wereld van Hercules. Het lijkt wel alsof ze die wereld in 2006 hebben ontworpen en de rest van de game afgemaakt hebben vanaf 2013. Wanneer je bekend bent met Frozen dan kun je het verschil tussen film en game bijna niet zien. Maar ook de Pirates of the Caribbean hebben ze goed weten over te brengen naar de game en dat is toch wel een prestatie op zich.

Mini-games zijn er ook weer

Mini-games zijn voor Kingdom Hearts spelers geen verrassing. Elke titel heeft ze en ze blijven ook elke keer terugkomen. Ook in Kingdom Hearts III kun je weer verschillende mini-games spelen. Of het nu de Flantastisc Seven zijn op elke wereld, de schipgevechten met Jack Sparrow of dansen met Rapunzel, het zit er allemaal in. Ook heb je op je Gummiphone een “app” genaamd Classic Kingdom met daarin 23 retro Disney games voorzien van Mickey en Sora.

Jammer…

Wat ik wel heb gemist in dit avontuur was de link met het Final Fantasy universum. Je hoort een aantal namen voorbij komen maar de karakters zijn volledig afwezig. Nu zijn er genoeg namen om je te laten duizelen maar dit vond ik toch wel een gemis. Wat ook altijd jammer is, is dat ze niet elke stemacteur hebben kunnen krijgen om hun karakters in te spreken. Pirates of the Caribbean valt qua stemwerk hierdoor wat tegen en ook Woody uit Toy Story klinkt toch net even anders. Niet verschrikkelijk allemaal en ik begrijp ook dat het wellicht niet allemaal past met al die karakters maar toch, jammer.
Dan toch nog even over het voice acting over het algemeen. Ik kan niet zeggen dat het perse slecht is maar het voelt soms alsof de acteurs geen beeld hadden bij wat ze inspraken. het voelt soms wat off als ze in de game erg gefrustreerd lijken en bijna staan de schreeuwen maar dat de stemmen dan erg verdrietig klinken. Het klikt op dat moment niet en ziet er erg “Goofy” uit. Dan is het wellicht jammer dat je niet over kunt schakelen naar een Japanse audio track.

Overall

Overall gezien is Kingdom Hearts III een game die het grootste deel van de fans zeker kan bekoren. Ik ben fan vanaf de eerste screenshots dus mij hadden ze bij de aankondiging al te pakken. Na het uitspelen van het verhaal ben ik nog altijd niet klaar en zie ik mijn ‘Road to Platium’ steeds meer vorm krijgen.
#FSOM cijfer: 9.5/10

Hastag #finishthegame2019

Vergeet ook niet om mee te doen aan mijn hashtag challange voor 2019! Gebruik op instagram simpelweg de #finishthegame2019! Lees het artikel over de hashtag hier!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld of DutchPlayStationGamer.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram via CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!

Check back every saturday!
Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!

Ben jij of is jouw onderneming/product op zoek naar een partner
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven?
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com!

Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.

Social Media Management, Social Media HOSTING & Micro Marketing.

Speciaal geselecteerd voor jou!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

6 reacties

  1. […] dan ook deze andere artikelen!Google komt met Gaming platform StadiaFar Cry: New Dawn – ReviewKingdom Hearts III – ReviewFinish the Game […]

  2. […] Within Temptation is terug!Legends of Rock AssenGoogle komt met Gaming platform StadiaKingdom Hearts III – Review […]

  3. Thanks, it is very informative

  4. […] Kingdom Hearts III – Review […]

  5. […] Kingdom Hearts 3 scoorde een prachtige 9,5! En dat voor €14,98!Far Cry: New Dawn scoorde bij mij een solide 8! FfredericC noemde het “een fijn vervolg en zeker de moeite als standalone DLC”. En nu voor €19,98!Metro Exodus bracht FfredericC prachtige foto’s en oook een zeer toffe game! Ga je die voor €19,98 echt laten liggen?GreedFall wist mij zeer te verrassen. Ik had hoge verwachtingen, juist door het feit dat er zo weinig over bekend was, maar wat een titel! Nu gewoon te scoren voor €39,98!Days Gone is misschien niet helemaal het gepolijste werk die we hadden gehoopt maar desondanks was het een erg toffe game die je nu gewoon scoort voor een schamele €29,98!Code Vein is dan wellicht een beetje Dark Souls in een anime jasje, het speelt echter als een zonnetje. Ik heb me erg vermaakt met deze titel en voor €44,98 kun je eigenlijk alleen maar winnen.A Plague Tale: Innocence is zo’n titel die je dit jaar niet gemist mag hebben. Een prachitge setting en een meeslepend verhaal maken van deze titel een topper. Voor €24,99 zeker geen misser. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram