Vier seizoenen speciaalbier van Grolsch

grolsch proef de kerst tijden de grote grolsch kerst proeverij op 18 december.

Proef karakter | Het is bij Grolsch nooit echt saai is hebben ze met de proefbrouwsels uit de Grolsch proefbrouwerij van onder andere Martc Jansen al wel bewezen. Een steeds maar groeiend aantal van die bieren tref je inmiddels ook aan in het bierschap. Wat zijn ze allemaal van plan bij Grolsch? Ze komen in ieder geval met vier seizoenen speciaalbier van Grolsch.

Wanneer Grolsch met nieuws komt duik ik er gelijk even in. Duurzaam ondernemen, lokale initiatieven ondersteunen en natuurlijk nieuwe bieren. Vanuit de Grolsch proefbrouwerij komen er al geruime tijd bijzondere bieren voorbij, waarvan een aantal zelfs te vinden zijn in de bierschappen.

Dat de grote (lees: Macro) brouwerijen ook een voet willen zetten in het speciaalbier landschap is wel duidelijk. Ze wachten de trend af en wanneer het hot en happening is, klappen ze er ook in. Tot op heden is Grolsch één van de weinige die met wat spannende bieren komt op de Nederlandse biermarkt.

Vier seizoenen speciaalbier

De vier seizoenen met speciaalbier van Grolsch zijn uiteraard gevult met vier bieren. In de lente de Frisse lentebok. De zomer heeft de Kristalheldere zomerbok, de herfst kent de rijke herfstbok en tot slot natuurlijk de Honing winterbok in de winter. Deze bieren zijn specifiek beschikbaar in de daarvoor bestemde seizoenen.

https://www.youtube.com/watch?v=JLqdFAaVy7A&feature=youtu.be&has_verified=1

Grolsch vult met de volgende bieren het year round speciaalbieren assortiment aan. Grolsch Puur Weizen, Kruidige Tripel, Krachtig Kanon, Klassieke Blond, Volle Dubbel, Blonde Saison, Weizen 0.0% en Frisbittere IPA  En met die laatste hebben we direct een primeurtje te pakken, want de frisbittere IPA ligt vanaf 2 maart in de schappen.

Proef karakter

De commercials komen niet uit de lucht vallen: de smaak van de Nederlander ontwikkelt zich in razend tempo en speciaalbieren winnen een steeds grotere plek in de harten van bierdrinkers. De afgelopen jaren nam de consumptie ervan dan ook ieder jaar toe. Opvallend is dat veel Nederlanders niet alleen de klassieke seizoensbieren koppelen aan een specifiek jaargetijde. Speciaalbierconsumptie kent duidelijke seizoensinvloeden, zo worden in de lente en de zomer vaak lichtere bieren gedronken, zoals IPA en Weizen. In de herfst en de winter zijn donkere en zwaardere bieren populairder. ‘ Aldus Grolsch. De invulling van het bierschap zoals ik eerder schreef klinkt dus vrij logisch.

proef karakter met vier seizoenen speciaalbier van Grolsch op fsom.

Met de nieuwe campagne speelt Grolsch dus in op de trends en hebben ze de portfolio met speciaalbieren inmiddels flink uitgebouwd. De teller staat nu op 12 bieren en daar mogen we er ongetwijfeld nog meer bij gaan verwachten.

Voor de huidige wintercampagne heeft Grolsch dus gekozen voor de Kruidige tripel. Dit is één van de bieren die uit de Grolsch proefbrouwerij is gekomen en de vaste plek zeker heeft verdient. Bekijk hieronder mijn review van dit bier.

Steun ons! Like de video en abonneer je GRATIS op

Heb jij een favoriet bier uit de vier seizoenen speciaalbier van Grolsch?

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
#beergeeksunite @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner tv thedutchbeerdad proef karakter met vier seizoenen speciaalbier van Grolsch op fsom.

Dit is echt iets voor jou!

Vijf Whisky tips die jou de winter door gaan helpen!
De Peanut butter nitro milk stout VS Geitenkaas!
De ValFather van HighLand Park door Confessions of A Whisky Freak!
De hemelse knoflookdip!
Knockando zonder K!
Bruschetta met gegrilde perzik!
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. Lekker hoor! Ik vind hem ook erg lekker. Ondanks de honing niet te zoet, prima winterbiertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram