Kan Frozen 2 tippen aan het eerste deel?

frozen 2 op fsom moviereview

Disney | Er is niemand die ik ken die nog nooit gehoord heeft van Frozen. Destijds, en nog steeds is de Disney- film een enorme hype en populair bij jong en oud. Iedereen kent het verhaal van de zusjes Anna en Elsa, die zingend door het leven gaan en van de pratende sneeuwpop Olaf. Onlangs kwam Frozen 2 uit, over het donkere bos vlakbij Arrendel en de geheimen van de elementen die erin schuilen. Kan Frozen 2 tippen aan het eerste deel?

Meezingen!

De liedjes waren weer geweldig. Hoewel ik ze niet zo geweldig vond als in het eerste deel ging ik echt stuk om het liedje van Olaf. Hierin zingt hij over ouder worden en ook het liedje van Kristoff over zijn grote liefde Anna, die op een Backstreet Boys-achtige manier is gezongen, vond ik geweldig.

De liedjes van Anna en Elsa vielen me daarentegen een beetje tegen. Ze deden me denken aan het eerste deel en waren een stuk minder catchy. Daartegenover staat dan wel de cover van het liedje van Panic! at the disco op het eind van de film. Alleen daarvoor zou je hem moeten kijken!

Anna en Elsa

Ondanks dat de liedjes dus redelijk waren heb ik me MATELOOS geïrriteerd aan Anna en Elsa in de deze film. Het had namelijk ongeveer dezelfde strekking als de vorige film. Ik zal daarom even een reconstructie maken van een dialoog wat zo’n 20 keer in de film voorkwam: Elsa: Ik moet alleen gaan, Anna. Ik wil je niet in gevaar brengen. Anna: Je moet niet alleen gaan, we zijn zussen en moeten altijd bij elkaar blijven. Elsa: Nee Anna, ik moet dit echt alleen doen. Anna: Ik ga toch met je mee! Etc. Etc.

frozen zusjes anna en elsa frozen 2 kan frozen 2 aan het eerste deel tippen? Lees het op fsom.

Laten we eerlijk zijn, het plot zat goed in elkaar. Het was echter wel een stuk voorspelbaarder (dat vijfde element…) dan het plot in het eerste deel. Waar je dacht dat het over de liefde tussen man en vrouw ging draait het uiteindelijk om de liefde tussen zussen. In deze film zat echter niet zo’n geweldige boodschap en eindigt het (natuurlijk, het is Disney) met eind goed, al goed. Alles was even té geromantiseerd, té makkelijk en deed teveel denken aan de eerste film.

Mijn oordeel

Je kunt waarschijnlijk wel aflezen dat ik niet weggeblazen was door Frozen 2. Laat je echter niet door mijn recensie uit het veld slaan: Ik deed een poll op mijn Instagram waarin ik vroeg of mijn volgers net zo teleurgesteld waren over Frozen 2 als ik, maar iets meer dan de helft van de stemmers (56%) was het totaal niet met me eens en vond de film geweldig.

Ook kreeg ik een hoop berichtjes van ontstemde volgers die wilden benadrukken hoe tof ze de film vonden. Zo zie je maar weer, meningen verschillen! Heb jij Frozen 2 gezien, en wat vond je ervan?

Dit artikel is geschreven door: Merel Kuitert – BooksBeersandBeyond
Op Instagram deel ik alles over mijn passie lezen, biertjes en natuurlijk Boardgames! Ook schrijf ik recensies voor Hebban, het boekenplatform van Nederland.

fsom banner fsom tv bier en big en kan frozen 2 aan het eerste deel tippen?

Meer BooksBeersandBeyond?

Vijf tips om een killer recensie te schrijven!
De gezelligste gezelsschapsspellen!
Even voorstellen: Merel aka BooksBeersandBeyond
Bestel nu je bieren bij BEERWULF.com!

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. I heb hem in 3D gezien in de bios (( #eindbaas   )) met Vajèn. Ze heeft ademloos zitten genieten. Qua verhaal is de film gericht op een jong publiek maar doordat de film wederom mooi gemaakt is, kun je er zonder al te serieus te worden, beste naar kijken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram