collectie wijnen op fsom the bright side of wine

Bright Side Of Wine | Hey people! Je hoort het wel vaker: rode wijn is goed voor de bloedsomloop. Dit is misschien een bekend voordeel van rode wijn. Maar, zijn er ook nog meer voordelen? Men zegt van wel, dus laten we het maar even uitzoeken. Mythe of waarheid in The Bright Side of Wine!

Ik werk sinds kort in een slijterij om wat meer met mijn passie over whisky te doen. Mijn baas weet erg veel over wijn en wist mij dan ook enthousiast te maken voor deze mooie drank. Al snel heb ik een brocante wijnrek uit Frankrijk aangeschaft. Hier kunnen 39 wijnen in en hij ligt nu voor de helft vol met “lig wijnen”. Oftewel wijnen die nog een paar jaar moeten / kunnen rijpen voordat ze mooi op dronk zijn.

Maar natuurlijk liggen er ook mooie wijnen in die al perfect op dronk zijn. Ik zelf hou wel van kruidige en sterke wijnen. Aardse en goeie hout smaken in de wijn vind ik heerlijk. Mijn vriendin heeft liever een zacht en soepel wijntje maar drinkt graag een wijntje mee als ik een mooie rioja opentrek.

The Bright Side Of Wine. Wat zijn nou de voordelen van wijn drinken? OF beter nog, wat zijn de gezondheidsvoordelen. Robbert / Confessions of a Whisky Freak duikt de wereld van de wijnen in en checkt of het mythes zijn, of echt waar....

The Bright Side of Wine

Maar… wat zijn nou die voordelen van rode wijn?
Als eerste is het goed voor je mond. En dan denk je misschien ‘hoe dan ?’ Door die rode wijn tandjes zeker! Maar de rode wijn heeft anti microbiële eigenschappen. Dit houd in dat de groei van bacteriën in de mond tegen gaat. Rode wijn helpt dus tegen gaatjes! Vertel dat je tandarts maar!

Ook al drinken we rode wijn toch vaak in de donkere dagen. Rode wijn kan ook prima in de zomer want bepaalde stoffen in de rode wijn helpen tegen het verbranden door de zon.

Veel mensen hebben last van een zogenoemde winter depressie? Drink dan sowieso 1 flesje rode wijn per week! Waarom? Rode wijn stimuleert de productie van de endorfine en serotonine hormonen.

Het is bewezen dat vrouwen die 2 glazen rode wijn drinken per dag een toename hebben in het seksueel verlangen. Nu niet allemaal snel je vrouw volgooien met rode wijn hé mannen.

Daarnaast zit Rode wijn vol antioxidanten en helpt het gezond houden van je hart en bloedvaten. Zo helpen een paar glaasjes per week ook tegen parkinson en alzheimer. De stofjes in de wijn zorgen ervoor dat de hersencellen minder snel afsterven. Tenzij je natuurlijk 3 flessen op een avond weg tankt. Dan versnel je het proces juist. Geniet maar drink met mate!

Nog een mooi ding aan rode wijn is dat het de groei van verschillende soorten kanker vertraagt. En wil je op je “oude dag” nog een mooie strakke huid hebben ? Trek dan zeker af en toe een flesje rood open want dat helpt tegen rimpels.

The Bright Side Of Wine. Wat zijn nou de voordelen van wijn drinken? OF beter nog, wat zijn de gezondheidsvoordelen. Robbert / Confessions of a Whisky Freak duikt de wereld van de wijnen in en checkt of het mythes zijn, of echt waar.... Garzon FSOM

De voordelen van Rode Wijn

Tot voor kort wilde ik er maar weinig over weten. voor zover ik wist lustte ik vrijwel geen wijn en was het bocht. Maar door te proeven en te blijven proberen kwam ik erachter wat voor mooi product dit is. Zo heb ik dus mijn eigen smaak gevonden in rode wijn en trek ik wekelijks samen met mijn vriendin een mooi flesje wijn open.

Wil je ook mooie wijnen leren drinken? Bezoek dan eens een proeverij of nog leuker, een cave in Frankrijk. Natuurlijk kun je online bij bijvoorbeeld Drankdozijn ook geweldige wijnen bestellen of je lokale slijter om informatie.

Cheers, Robbert!

The Bright Side of Wine is geschreven door: Robbert aka Confessions of a Whisky Freak.
Naast dat je veel van mijn artikelen op FSOM kunt lezen en je mij wel eens voorbij ziet komen op het FSOM YouTube kanaal. Kun je mij ook volgen op mijn eigen Social Media,  Instagram Facebook! Neem ook een kijkje op mijn eigen blog Confessions of a Whisky Freak

The Bright Side Of Wine. Wat zijn nou de voordelen van wijn drinken? OF beter nog, wat zijn de gezondheidsvoordelen. Robbert / Confessions of a Whisky Freak duikt de wereld van de wijnen in en checkt of het mythes zijn, of echt waar....

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Meer Confessions of a Whisky Freak?

WE GAAN DE SCARABUS PROEVEN!
EVEN VOORSTELLEN!
DE WHISKY’S VAN GAME OF THRONES!
HOE PROEF JE WHISKY?
Wat is Zwickl of Kellerbier?

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. […] (of inzetten) op wat nou die volgende trend gaat worden. Zo las je eerder al alles over ‘The bright side of wine‘ in ons magazine. En over trends gesproken, daar is deze vakbeurs nou het ideale event […]

  2. […] Proost jij ook mee? Wij gaan in ieder geval snel op zoek naar wat lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen! Meer lezen over wijn? Lees dan ook ons artikel over: Hoe ziet de toekomst van wijn eruit? En natuurlijk The Bright Side of Wine! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram