De whisky’s van Game of Thrones

De whisky’s van Game of Thrones

21 maart 2019 7 Door Robbert van Harskamp

Hey people!

Daar ben ik weer met een review over whisky. Deze keer niet 1 whisky maar een hele serie! Het was de afgelopen tijd erg onstuimig in “whisky land”. Je kon er niet om heen en op de Social media werdt je er mee dood gegooid! Ik heb het natuurlijk over de Game of Thrones set van Diageo.

Via een sample share heb ik de volledige serie weten te bemachtigen en kunnen proeven. Volledige reviews van de whisky’s zijn te vinden op mijn eigen website Confessions of a whisky freak, maar vandaag ga ik in het kort nogmaals alle whisky’s af en geef ik een uiteindelijke mening over deze serie als whisky liefhebber.

Whisky 1: Dalwhinnie winter’s frost.

Een redelijke whisky met fijne zoete geuren. Denk aan appeltjes en honing. Maar als je de whisky dan daadwerkelijk proeft overheerst de peper heel erg. Tuurlijk zitten die zoete appeltjes, honing en wat peer ook erbij maar toch blijft de peper je bij deze om de oren vliegen.

Ik hou van spicy en warme peperige whisky’s maar dit was het gewoon net niet. Een beetje to much en niet mooi gebalanceerd.

Ik gaf deze whisky een 7.5 op whiskybase

Whisky 2: Oban little bay reserve

Ik had hoge verwachtingen van deze whisky maar helaas viel hij erg tegen. Ik had gehoopt op een mooie complexe Oban whisky maar ik vond hem vrij plat.

Je haalt de chocolade er duidelijk uit in deze whisky. Ook kersen en een sinaasappelschilletje maar verder vond ik er weinig in zitten. Hij heeft wel een vrij lange afdronk wat ik dan wel weer prettig vind in een whisky.

De Oban kreeg uiteindelijk van mij een 7.

Whisky 3: Singleton of Glendullan select.

Een mooie whisky om samen met wat vrienden op een avondje van te drinken.

Meer complexiteit dan in de Oban gelukkig. Met geuren van bloemen en fruit en heerlijke smaken erin zoals hout, vanille en fijne lente geuren zoals bloemetjes. De erg droge afdronk is lang en warm door de specerijen die erin zitten.

Deze scoorde voor mij ook een 7.5.

Whisky 4: Royal lochnagar 12

De meest gewilde whisky uit deze set kunnen we wel zeggen. De meeste mensen die hun set niet compleet hebben zoeken nog steeds naar deze meest schaarse whisky uit deze serie.

Een bijzondere afdronk in deze whisky die mij toch sterk aan vanille vla deed denken. Bosachtige geuren komen je tegemoet gepaard met peper en vanille en smaken van koffie en wat banaan.

Nog geen whisky gevonden die me echt omver blaast maar ze zijn niet verkeerd. Ook deze geef ik een 7.5

Whisky 5: Cardhu gold reserve

Voor mij niet beter dan een Cardhu 12. En overigens ook gewoon te koop in een niet Game of Thrones versie voor een paar tientjes. Wel lekker maar vergelijkbaar met wat ik nu al vaak heb geproefd in deze serie.

Honing, appels, caramel en de kortste afdronk die ik ooit heb gehad met een whisky. Zodra je hem doorslikt ben je de smaken alweer kwijt. Een vrij waterige whisky vond ik het

Een whisky die ik mijn ogen niet meer waard is dan een 6.5.

Whisky 6: Talisker select reserve

De eerste whisky waar ik het wow effect bij had. Zeker na alle peper waar je elke keer weer mee te maken kreeg.

Je herkent meteen de geuren van een goeie Talisker. Een hele fijne rokerige geur gaat gepaard met chocolade en karamel. Smaken van salted caramel gemixt met het turf karakter. I love it!

Als toetje een lange complexe afdronk waar je nog lang van na geniet. Heerlijk!

Een 8 heb deze whisky toch zeker verdiend!

Whisky 7: Clynelish reserve

Het eerst wat me opviel in deze whisky was de geur van lijm! Ja serieus een lijm / wax achtige geur schiet je neus binnen. Vreemd? Zeer zeker! Maar vies? Nee dat dan toch weer niet. Verder een zoetje in de vorm van vanille en wat honing.

Een fijne zachte whisky met veel tropisch fruit. Heel duidelijk ananas maar ook mango en een bloemen geur.

Een hele fijne whisky waar je de hele avond lekker van kan genieten. Een 7.9 is op zijn plaats bij deze.

Whisky 8: Lagavulin 9

Waar Lagavulin voor mij meestal richting het medicinale gaat ging deze toch meer richting het rokerige. Dikke rook komt je tegemoet in deze whisky. Heerlijk! Hand in hand met een ziltige zee geur stormen ze op je neus vleugels.

Gezouten nootjes, rubber en wat banaan samen met een verbrande / gekaramelliseerd smaak.

Een whisky die op en top genieten is voor de volle 100%!

Een verdiende 8,3 voor deze prachtige whisky.

Maar…

Wat vond ik nou van het totaal van deze serie?

Eerlijk is eerlijk voor marketing krijgen ze een 10. Want dat is het natuurlijk gewoon. Steengoede marketing!

De verkoopprijs van deze set zat rond de €300 en ik denk dat dat voor deze 8 whisky’s geen gekke totaal prijs is. De prijzen waar ze nu op weg gaan op het internet zijn absurd! En worden nu sets verkocht voor €1500 en dat is het absoluut in mijn ogen niet waard!

De hele serie is bijgekleurd wat ik erg jammer vind. Na alles te hebben geproefd hou je er bijna een peper depressie aan over. En ik denk dat het beter had gekund door bijvoorbeeld non chill filtered whisky’s.

Voor €300 zeg ik ja. Een leuke set en zeker leuk voor de Game of Thrones fan. Maar voor de prijzen waar ze nu online voor verkocht worden zou ik er heel ver bij weg blijven en denk dat de totaal set met een scoren van een 7 ( naar boven afgerond) best tevreden mag zijn.

De volledige verslagen van deze serie vind je hier.

Volg mij op mijn socials: Facebook & Instagram
En houd natuurlijk mijn eigen website in de gaten www.confessionsofawhiskyfreak.nl

Cheers! Robbert,

Wist jij dat ze bij bol.com ook al Whisky verkopen? Check het zelf!

Please follow and like us: