Hoe ziet de toekomst van wijn eruit?

Hoe ziet de toekomst van wijn eruit?

19 april 2022 2 Door Bas de Goede

Wijn | Iedere markt onderwerpt zich aan veranderingen, deze verandering gaan continu door en beïnvloeden alle spelers in de markt. Dat is goed zichtbaar in de wereld van levensmiddelen, bouwmaterialen en nog veel actuelen; in de zonnebloemolie. Maar natuurlijk ook in de markt van het prachtige product ‘wijn’. Gelukkig is het binnenkort weer tijd voor dé wijnvakbeurs!

Op dinsdag 28 juni is het wederom tijd voor een mooie wijnvakbeurs in de Forum Lounge en Ruby Lounge van de RAI Amsterdam. De beurs wordt georganiseerd door The Wine & Food Association en deels in samenwerking met Pitch PR. Ze nemen een deel van het programma onder hun hoede, waar er tal van wijnen worden gepresenteerd en een aantal producenten ook zelf aanwezig zijn.

De toekomst voor wijn!

Wat de toekomst brengt, dat weet niemand, maar wel kunnen we trends volgen en inspelen (of inzetten) op wat nou die volgende trend gaat worden. Zo las je eerder al alles over ‘The bright side of wine‘ in ons magazine. En over trends gesproken, daar is deze vakbeurs nou het ideale event voor!

Onderwerpen zoals de nieuwe oogstjaren en wat voor invloed de markt en het milieu erop heeft. En natuurlijk de recente ontwikkelingen en welke invloed deze zal hebben op de (nabije) toekomst. Uiteraard zijn er tijdens het event in de RAI te Amsterdam ook diverse masterclasses, presentaties, proeverijen en competities.

Hoe ziet de toekomst van wijn eruit? Wat doen de komende oogstjaren en wat gaan nou die nieuwe trends worden!?

Wijnconcours & Aquavinum

In mei gaat de professionele jury van Proefschrift de wijnen proeven die ingezonden zijn voor de voorjaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours. De importeurs van de beste rosés, Champagnes en overige mousserende wijnen worden daarna eind mei gehuldigd. Tijdens Wine Challenge Amsterdam worden de winnende wijnen plus een selectie finalisten en andere interessante inzendingen gepresenteerd en geproefd in drie sessies.

Aquavinum 2022 wordt weer een feestje na het succes van vorig jaar. The Wine & Food Association presenteert opnieuw Aquavinum. Dit is de verkiezing voor de mooiste oester, mossel en kreeft-wijnen. Tijden drie wijn & spijs sessies worden de kanshebbers geproefd en kan er maar eentje de winnaar worden!

Ja, leuk. Maar welke wijnen zijn er dan?

Aan wijn natuurlijk geen gebrek bij dit event! Zo zijn er maar liefst 20 (!!) wijnproducenten aanwezig uit de Spaanse Jerez-driehoek. Nog nooit waren er zoveel producten tegelijk aanwezig op een wijn event in ons land.

Ook zullen er diverse producten uit Zuid-Afrika aanwezig zijn en ze brengen samen met hun importeurs een enorme hoeveelheid aan heerlijke, en diverse wijnen mee. Ook producenten uit Italië zullen uiteraard niet ontbreken. Zeker 10 tot 15 topproducten nemen wijnen mee uit de diverse regio’s die dit prachtige wijnland rijk is. Deze producten verzorgen veelal hun eigen masterclasses en die zijn om te smullen!

Binnenkort delen we ook informatie op onze website hoe je je kunt registeren voor dit te gekke wijn event in de Rai Amsterdam. Vooralsnog lijkt het er rooskleurig uit te zien voor de toekomst van de wijn. To be continued.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Please follow and like us: