Gevelbekleding van hout en duurzaam ondernemen in het oog wil ook wat door thedutchbeerdad op fsom.

Gevelbekleding| Wij zijn met z’n allen maar een ondernemend volkje in Nederland. het aantal zzp’ers stijgt al jaren en die trend lijkt niet te stoppen. Start-ups knallen uit de grond en zo zijn we allemaal in beweging. Maar hoe bepaal je nou waar je aan het werk gaat. En wanneer je een locatie hebt, wat doe je er dan mee? Denk je na over duurzaam ondernemen, waar ga je je (potentiële) klanten ontmoeten. Want het oog wil ook wat! Ik ga op onderzoek en neem je graag even mee…

Eind 2019 heb ik de stap genomen. Stoppen met het werken in loondienst en aan de slag als zelfstandige. Marketing, PR en Social media zijn hierin de speerpunten. Samen met mijn wederhelft, die al langer als zelfstandige werkzaam is, hebben we besloten om ons eigen bedrijf op te zetten.

Zelfstandig ondernemen

Wij hebben besloten om ons eerst op de lokale markt te richten en de bestaande werkzaamheden uit te breiden. Vanuit huis werken was iets wat voor mij enkele jaren geleden nog een utopie was. Werkelijk ondenkbaar, hoe kom ik dan aan mijn geld. Ik kan beter hard werken voor een baas en naar waardering op jacht gaan die vaker uitblijft dan ontvangen mag worden.

Het oog wil ook wat! Naast duurzaam ondernemen is het ook de bedoeling dat je in een prettige ruimte kunt ondernemen. Bas ging op onderzoek en praat je bij op FSOM/
BusinessCenter Oosterwolde

Maar vanuit huis werken wanneer je ook gezin BV hebt, is wel een uitdaging. Vroeg op, de machine op gang brengen en wanneer de school is begonnen zelf aan de slag. Of toch nog even opruimen, boodschappen doen etc. Je productiviteit ligt simpelweg lager. Een logisch vervolg hiervan is een werkruimte creëren in je eigen woning. Well, that’s done! Maar waar je kun je actief klanten werven of bekijk het nog simpeler. Waar kun je ongestoord telefoneren als vader of moeder? Allemaal kleine maar toch praktische obstakels om in goede banen te begeleiden.

Gevelbekleding en looks

Als volgende stap zijn wij in de buurt op zoek gegaan naar externe werkruimte. Denk aan een flexplek of een kantoorruimte. Veel panden zien er simpelweg niet uit. Oude omgebouwde schoolruimten of op elkaar gestapelde zeecontainers, waar vaak niet eens de moeite is genomen om wat houten gevelbekleding tegen aan te zetten. Wat tegenwoordig toch duurzaam en eenvoudig te realiseren is. Ik noem nu hout, want dat vind ik persoonlijk erg mooi. Maar het kan natuurlijk van alles zijn.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een omgebouwde Rabobank die al jaren leeg stond. Een vastgoed ontwikkelaar heeft dit gebouw omgetoverd tot werkplek voor zelfstandige en wat grotere bedrijven. Sterker nog, het project is dusdanig succesvol dat er nog maar enkele binnen units beschikbaar zijn. Ik dus snel kijken, en ja hoor! Toch een schot in de roos, wat een geweldige locatie en logisch dat het zo snel vol aan het raken is.

Een blik in een kantoorruimte. Het oog wil ook wat! Naast duurzaam ondernemen is het ook de bedoeling dat je in een prettige ruimte kunt ondernemen. Bas ging op onderzoek en praat je bij op FSOM/

Zoals ik al zei. Gevelbekleding hout! Dat is het voor mij gewoon, maar bij dit pand hebben ze niet alleen gebruik gemaakt van hout. Ze hebben namelijk ook de combinatie gezocht met veel groen. Het pand is (gecontroleerd) begroeit en dat in combinatie met de gevelbekleding van hout en natuurlijk steen, ziet er geweldig uit. Want zeg nou zelf, het oog wil ook wat.

Onze afweging was dus niet zozeer een financiële of locatie afhankelijk, maar ook de invulling ervan. (Gevelbekleding!) Zoals je op de foto’s kunt zien is ook het interieur van de werkruimte voorzien van mooie bekleding. Naast duurzaam ondernemen is het natuurlijk ook van belang dat je je prettig voelt in de ruimte waarin je wilt floreren als onderneming.

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
Doe maar lekker duurzaam @fsommagazine en het oog wil ook wat!

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner tv thedutchbeerdad Het oog wil ook wat! gevelbekleding van hout en lekker duurzaam ondernemen.

Dit is echt iets voor jou!

Vijf Whisky tips die jou de winter door gaan helpen!
De Peanut butter nitro milk stout VS Geitenkaas!
De ValFather van HighLand Park door Confessions of A Whisky Freak!
De hemelse knoflookdip!
Knockando zonder K!
Bruschetta met gegrilde perzik!
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram