Begin snel met euro’s besparen op je auto verzekering

Auto verzekering vergelijken op fsom magazine met thedutchbeerdad

Let’s go shopping |Het uitzoeken van verzekeringen is niet iets wat wij over het algemeen hoog op ons lijstje hebben staan. Het is toch vaak iets wat we verplicht even snel moeten regelen en we zijn vooral blij als het gewoon geregeld is. Maar wist je wel dat je enorm veel geld kunt besparen op je verzekeringen, je hoeft alleen maar je auto verzekering te vergelijken!

Het regelen van een auto verzekering is tegenwoordig helemaal geen uitgemaakte zaak meer. En eigenlijk is het zelfs een beetje ingewikkeld aan het worden. Eigen risico hier, schadevrije jaren daar. Maar wat moet je nou kiezen?

Vandaag nemen we autoverzekeringen als voorbeeld. We hebben allemaal het liefst een goedkope autoverzekering en daarom willen we natuurlijk de voordeligste vinden. Maar is dat eigenlijk wel verstandig, moeten we ook niet een beetje naar de kwaliteit kijken. Tenslotte koop je toch ook niet zomaar de allergoedkoopste televisie wanneer je een nieuwe televisie gaat kopen. Maar de cijfers na het euroteken zijn toch nog altijd het belangrijkst.

Vergelijken is the key to succes

Je autoverzekering vergelijken is daarom helemaal nog niet zo’n slecht idee. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om dit te doen. Ik ben zelf een groot voorstander van twee dingen en ik ben er van overtuigd dat je op deze manier altijd de beste deal voor jezelf uit het vuur sleept. Ten eerste is het zaak om altijd te vergelijken. Nooit stoppen met vergelijken! Websites als overstappen.nl geven je alle informatie waarom je dit moet doen. Zodra een contract afloopt, want deze moet je namelijk altijd afsluiten, is het vaak veel voordeliger om over te stappen voor de dan geldende actie tarieven.

Daarnaast kan het ook nog eens een voordeel zijn om al je verzekeringen bij dezelfde maatschappij onder te brengen. Dit heb ik recent ook gedaan. Ik ben lid van de vakbond, dus daar een rechtsbijstandverzekering. Ik had mijn motorverzekering bij de goedkoopste, dus daarom de gezinsauto ook maar. Waar had ik mijn aansprakelijkheidsverzekering ook alweer? Dat wist ik eigenlijk niet eens!

Duik er eens een avondje in, zet alles op een rijtje zo heb je ook direct inzicht in de kosten die dit met zich meebrengt. Dit kost je even een uurtje op je vrije avond, maar dan heb je direct inzichtelijk wat er uit gaat en waarheen.

Ik schreef in het eerste artikel in de reeks ‘Let’s go shopping’ over het shoppen van auto-onderdelen, maar wanneer je de kosten van je verzekeringen inzichtelijk hebt kun je ook gaan shoppen met je verzekeringen. Breng je net zoals ik recent heb gedaan alles onder bij één verzekeraar, kun je vaak rekenen op pakketkorting en misschien nog wel wat voordelen. In sommige gevallen kan het ook zo zijn dat je juist voordeliger uit bent als je alles opsplitst. Het kan zijn dat je namelijk hele andere eisen aan je auto verzekering stelt dan je rechtsbijstandverzekering, of misschien wil je die laatste wel helemaal niet.

Hoe werkt het?

In de afbeeldingen hieronder kun je zien hoeveel verschil er in de premie zit voor een WA- auto verzekering van een bijna 20 jaar oude auto. Elke verzekeraar indexeert risico’s anders. De ene verzekeraar heeft een hogere beoordeling of juist een hoger eigen risico dan de ander.

Auto verzekering vergelijken op fsom magazine met thedutchbeerdad
Auto verzekering vergelijken op fsom magazine met thedutchbeerdad
Auto verzekering vergelijken op fsom magazine met thedutchbeerdad

Enorme verschillen

Bij een vergelijkingswebsite als autoverzekering.nl kun je dus direct terecht voor het vinden van de goedkoopste verzekering en het is super easy om te checken of je niet teveel betaald en dus kunt gaan besparen.

Voor mij was het onderbrengen van al mijn verzekeringen bij één verzekeraar heet meest voordelig. Daarnaast geeft het mij ook een eenvoudig overzicht in al mijn zaken en heb ik altijd alles bij de hand. Laat mij weten of deze tip ook voor jou zou werken, of dat je er een hele andere kijk op hebt!

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner tv thedutchbeerdad Thedutchbeerdad gaat besparen op zijn autoverzekering vergelijken op fsom magazine

Dit is ook iets voor jou!

My lifespan is hardly three months…
Beth Hart doet waar ze goed in is…
Samenwerken met FSOM Magazine? Dat is pas leuk!
Op reis met de collabbrews van Tempest Brewing Company uit Schotland!
Online Slijterij is de uitkomst voor brouwerijen!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. […] Of je nu wel of geen affiniteit hebt met voertuigen op wielen, bij FSOM Magazine hebben we het er niet vaak genoeg over als je het mij vraagt. Daarom pakken we steeds meer bijzondere berichten op, zo las je recent bij ons over de ‘dikste Mini Cooper ooit‘ en geven we je informatie over het online scoren van je auto onderdelen en de beste auto verzekeringen. […]

  2. […] waarin andere zaken belangrijk(er) worden. Inzittendenverzekering, eigen risico en natuurlijk of je een pakketkorting kunt […]

  3. […] en geld kunt verdienen. Als je snel geld nodig hebt, kun je er beter voor kiezen om ergens op te besparen. Wanneer je crypto kunt lezen, kun je actief gaan handelen en investeren in Bitcoin, maar zelfs dan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram