De vraag op alle antwoorden

De-vraag-op-alle-antwoorden-met-nordy-visser-op-fsom-magazine-door-thedutchbeerdad-startscherm-podcast

Podcast | Tijdens het surfen op het WWW kom je de gaafste dingen tegen, mensen die creatief zijn met beeld en geluid bijvoorbeeld. Nordy is ook zo’n persoon, Nordy ken je misschien wel van de Bierproef squad, maar nog veel belangrijker. Nordy houdt er wel van om wat dieper op zaken in te gaan en mensen een beetje uit hun comfort zone te halen. Dat doet hij bijvoorbeeld in zijn nieuwe podcast en daarom spraken wij hem over dit bijzondere project.

Het interview

Wie is Nordy en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Nordy en ik ben 23, ik kom uit IJsselmuiden en ik hou ervan om mooie dingen te maken. Voornamelijk in de vorm van films. Je zou me ook kunnen kennen van Bierproef waar ik samen met Bas speciaalbier op de proef neem.

Nordy Visser verteld over zijn podcast De vraag op alle antwoorden. FSOM Magazine

Hoe is het idee voor de podcast ‘De vraag op alle antwoorden’ ontstaan?

Zelf luister ik graag naar podcasts, bijvoorbeeld: Appels & Peren show, een Podcast over Media, Joe Rogan, H3H3, de Rudi & Freddie show, om er een paar te noemen. Nu liep ik al een tijdje met de gedachte om zelf een podcast te beginnen, alleen wilde ik met iets nieuws komen. Als ik er een zou beginnen moest het op een unieke manier. Als ik een film maak over een persoon dan kom ik er graag achter wat hun passie is en waarvoor zij hun bed uitkomen. Ik kom er ook graag achter waarom ze dingen doen zoals ze die doen. Dit wilde ik verwerken in mijn podcast.

Uiteindelijk kwam ik met het idee om verschillende mensen dezelfde vragen te stellen, zodat we per aflevering achter verschillende inzichten komen.

Zijn er bepaalde criteria waarop je je gasten en de vragen hebt geselecteerd?

Dit eerste seizoen is een tryout, ik moest er achter komen wat werkt en hoe het werkt. Wat de gasten betreft heb ik om mee te beginnen, mensen uit mijn omgeving gevraagd: vrienden, familie en buren. Wel heb ik geprobeerd om een mix te vinden tussen jong/oud, vrouw/man.

In mijn notities heb ik lijstje met vragen die ik graag aan mensen stel, vragen die wat dieper gaan dan: ‘Hoe gaat het, wat zijn je hobby’s of wat is je lievelingskleur.’ Steeds als mij een goede vraag te binnenschoot of aan mijzelf gesteld werd, dan kwam hij in dat lijstje. Vragen die onder andere het lijstje maakten waren: Hoe beschrijven jou vrienden je, wat is volgens jou de definitie van succes of zijn wij alleen in het universum?

Heb je een bepaald doel voor ogen, of ga je hier ‘just for the fun’ nog meer seizoenen van maken?

Voor een volgend seizoen wil ik graag erg verschillende mensen bevragen. De gasten in het huidige seizoen komen toch wel uit mijn ‘bubbel’, waardoor veel antwoorden wel bij elkaar in de buurt liggen. Graag wil ik wat gasten willen hebben van andere culturen, voor nog meer verschillende inzichten.

De podcast maak ik echt omdat ik het leuk vind. Wat ik er vooral leuk aan vind is dat ik nu ook vragen heb gesteld aan vrienden die ik nooit zomaar zou stellen. Je leert elkaar dan weer beter kennen. Het zou leuk zijn als de podcast goed beluisterd wordt, vooral omdat het dan gemakkelijker wordt om mensen hun interesse te wekken om geïnterviewd te worden.

Wie is voor jou de ultieme gast voor de podcast ‘De vraag op alle antwoorden’?

Eigenlijk iedereen die een andere mening of kijk heeft dan de status quo, dat leveren de interessantste antwoorden op.

En verder?

We zien je voorbij komen in het biernieuws, de video’s van bierproef waarin jullie bijvoorbeeld ook bij TheDutchBeerDad op bezoek zijn geweest. En dan nu ook nog je podcast ‘De vraag op alle antwoorden’. Waar gaan we jou nog meer tegenkomen?

Je kunt sowieso een kijkje nemen op mijn eigen YouTube kanaal. Hier geef ik je een soort ‘behind the scenes’ kijkje bij het werk wat ik doe. Uiteraard kun je daar ook mijn podcast zien en beluisteren.

Last but not least. Zou jij door jezelf geïnterviewd willen worden / aan de tand gevoeld willen worden? Waarom wel/niet.

Ik vind het altijd leuk om te praten en de vragen die ik aan anderen wil stellen, zijn vragen die ik zelf interessant vind om te krijgen. Al sta ik ook graag achter de camera natuurlijk!

De vraag op alle antwoorden

Wil je nou zelf ook eens deze podcast induiken, ga dan snel naar ‘Mengelmoes’, het YouTube kanaal van Nordy. In deze podcast is hij begonnen met negen mensen interviewen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner tv thedutchbeerdad Thedutchbeerdad proeft My Lifespan Is Hardly Three Months So Open Me Right Now And Drink Me Fresh van uiltje brewing de moersleutel en lehe brewing. FSOM.nl

Dit is ook iets voor jou!

My lifespan is hardly three months…
Beth Hart doet waar ze goed in is…
Samenwerken met FSOM Magazine? Dat is pas leuk!
Online Slijterij is een goede uitkomst voor brouwerijen!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram