Let’s go shopping! Auto onderdelen online bestellen doe je zelf.

veilig op reis

Auto onderdelen online bestellen | In de reeks artikelen ‘Let’s go shopping!’ nemen we je mee online en laten we jou de leukste plekjes om te shoppen zien. In dit artikel laten we je zien hoe eenvoudig het is om online je auto onderdelen aan te schaffen. Ook al ben je zelf niet handig genoeg om de auto ook daadwerkelijk te repareren, toch heeft het een aantal voordelen.

Ongeveer 13 jaar geleden ben ik zelf een auto onderdelen webwinkel begonnen. Ik besloot de stap te nemen en samen met een vriend een webwinkel in te richten waar je online auto onderdelen kon bestellen. Wij regelden de KVK inschrijving en gingen aan de slag, hij de technische kant en ik de verkoop en bezorging. Wat een tijden waren dat en we verdienden er een leuk zakcentje mee voor iemand van 19/20 jaar oud.

Helaas haalde de realiteit ons in en richtten we ons op een andere carrière, hierdoor stierf onze droom medio 2013 in stilte. Maar gelukkig zijn er sindsdien veel meer mogelijkheden bij gekomen.

Auto onderdelen online bestellen

Je auto onderdelen online bestellen kan nu op meerdere adressen. Veel webwinkels bieden je zeer uitgebreide zoekmogelijkheden, zodat je altijd het juiste onderdeel in huis haalt. De meest eenvoudige manier is het zoeken op kenteken. Denk bijvoorbeeld aan Autopartsonline, een bedrijf dat al sinds 1983 bestaat en inmiddels één van de toonaangevende online businesses is om goedkope auto onderdelen te scoren. En tevens mijn favoriete adres.

Ik ben zelf redelijk handig en kan kleine klusjes aan de auto zelf doen, ik heb bewust ook altijd een wat oudere auto. Het rijden van een “oudere” auto is eigenlijk gekomen door mijn opa en mijn vader. Ze zeiden altijd: ‘Een nieuwe auto kopen is de slechtste investering die je kunt doen, wanneer je de showroom uitrijdt is hij nog maar de helft waard.’ Wijze woorden die ik vandaag de dag nog altijd ter harte neem.

Het heeft voor mij dus veel voordelen om mijn auto onderdelen online te bestellen. De grotere en ingewikkelde reparaties laat ik uiteraard aan de specialisten van de garage over. Wanneer je zelf niet zo handig bent is het ook zo dat je gewoon zelf je onderdeel kunt shoppen, dit kan je al snel een hoop euro’s besparen en de deskundige vakman bij jouw lokale garage kan dan alsnog de reparatie uitvoeren.

Zelf lekker knutselen

Stel nou dat je overweegt om toch zelf te gaan knutselen of je wilt je er toch eens in verdiepen. De website van Autopartsonline heeft een leuke instructievideo om zelf je remblokken en remschijven te monteren.

Daarnaast staat YouTube natuurlijk ook bomvol met video’s en kun je zelf kijken of je die kleine reparaties ook zelf kunt doen. Trust me, veel van die video’s zijn superhandig. Ik keek vroeger veel naar ‘Wheeler Dealers’ en dacht het zelf wel te kunnen. Toch had ik nog een beetje extra hulp nodig, zeker toen ik voor het eerst met mijn drukgroep en koppelingsplaten ging knutselen.

Ik ben reuze benieuwd of jij zelf ook wel eens aan je auto gaat knutselen en of je dan ook je onderdelen online shopt!?

Wij delen in de reeks ‘Let’s go shopping’ de beste tips, mocht je hiervoor ideeën of suggesties hebben. Laat het ons dan weten en stuur een mail naar FSOM Magazine via info@fsom.nl.

fsom website banner logo entertainment. Let's go shopping! Auto onderdelen online bestellen doe je zelf. Door thedutchbeerdad op FSOM magazine.

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad

Dit is echt wat voor jou!

Bizarre voorspelling over het corona virus!
Northern Monk X By the river brewing collabbrew!
De dikste Mini Cooper ooit!
Welkom terug drive-in bioscoop!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] in het eerste artikel in de reeks ‘Let’s go shopping’ over het shoppen van auto-onderdelen, maar wanneer je de kosten van je verzekeringen inzichtelijk hebt kun je ook gaan shoppen met je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram