De collabbrews van Tempest Brewing Company uit Schotland

Collabbrews van Tempest Brewing Company uit Schotland door thedutchbeerdad op fsom magazine

#95 Tempest Brewing Company | Het plaatsje Tweedbank gelegen in het gebied met de naam Scottish Borders, is de plaats waar we het door Hertog van Roxburghe gebouwde Floors Castle kunnen vinden. Dit het enige nog in particuliere bezit zijnde kasteel van Schotland. En hier vind je  zomaar ineens een bierbrouwerij. En niet zomaar eentje…

Duo van Tempest brewing bij fsom door thedutchbeerdad

(Artikel uit oktober 2018) Even over de brouwer… Ooit begonnen in een vervallen schuur in het plaatsje Kelso, timmeren ze bij Tempest Brewing Company continu aan de opbouw en uitbouw van de brouwerij. Inmiddels hebben ze die vervallen schuur natuurlijk allang verlaten en zijn verhuisd naar het plaatsje Tweedbank in het gebied met de naam; Scottish Borders.   

Nabij Eildon Hills tref je hun state-of-the-art Brewhouse waar ze naast een capaciteit van 30HL, een eigen lab hebben om continu de nieuwste technieken toe te passen. Hier ontwikkelen ze bijvoorbeeld hun eigen soorten huis-gist. Ze brouwen enkel met de beste lokale ingrediënten en hebben hun eigen canning-line. Hierdoor kunnen ze de versheid van de bieren garanderen en staat alles in het teken van hoge kwaliteitseisen aan de bieren.

Neem hier een kijkje bij het uitgebreide Hopt aanbod aan bieren en scoor uiteraard ook snel de bieren van Tempest Brewing Co.! 

Green River

Green River is het eerste biertje dat ik proefde van Tempest brewing Co. Tot het eerste slokje Green River, had ik nog nooit eerder iets geproefd van deze brouwer! Deze brutale Juicy Session IPA is gedry-hopped met Citra en Nugget en gebrouwen in samenwerking met Duration Brewing uit Norfolk in het Oostelijke hoekje van Engeland.   

En dan nu proeven! Bij het openen klapt er direct een lekkere tropische aroma in je gezicht, wanneer je het biertje inschenkt komt er een prachtige sap-achtige gelige heerlijkheid in het glas. Een ruime witte kraag die snel vervaagd geeft de gelige sap een prachtige heldere uiterlijk. De tropische fruit aroma’s komen je werkelijk tegemoet.   De smaak komt perfect overeen met de geur. Je proeft een combinatie van Citrus, Ananas en Mango en een zalige Grapefruit bittertje in de nasmaak. Werkelijk een Juicy Session IPA! Is hij zo uitgesproken als de prachtige verpakking claimt; mwuah. Net niet. Maar zeker een topper!

Green River van Tempest Brewing Company gebrouwen met Duration Beer. Proeven met TheDutchBeerDad op FSOM Magazine.

Het Bierpaspoort

Brouwerij: Tempest Brewing Co. & Duration beer
Herkomst: Tweedbank, Scottish Borders, Schotland
Soort: Juicy Session IPA 
ABV: 4,5%
Serving Style: Can 440ML
Details: Super vers!
Geur: Tropisch Fruit
Smaak: Citrus, Ananas, Mango. Een tropische fruit verassing.
Waardering: 7,5 / 10
Verkooppunt: Hopt
Untappd: 3,75/5
Aanrader: JAZEKER! 

Green River is een collabbrew van Tempest Brewing Company uit Schotland met Duration Beer. Uiteraard proeft TheDtuchBeerDad hem even voor ons en praat je bij op FSOM MAgazine.

Eildon Days

Naar dit biertje keek ik enorm uit, het was haast misdadig dat ik besloten had om dit biertje samen met zijn Green River maatje, mee op vakantie te nemen. Gedry-hopped met El Dorado, Ekuanot en Mosaic en deze Sour IPA is gefermenteerd met wilde Saccharomyces. WAIT! WHAT?

Yes, wilde Saccharomyces! Dit is vaak te vinden in de grond bij wijngaarden, het is eigenlijk gewoon een schimmel! Saccharomyces is een biergist die in staat is om glucose om te zetten in alcohol en koolzuurgas. Verder kun je er een hoop over vinden op bier brouw pagina’s en uiteraard Wikipedia, en allicht besteden we hier in de toekomst nog wat aandacht aan! Het bier is wederom een collabbrew, ditmaal met Buxton Brewery. Dit stelt mijn verwachtingen nog verder naar boven bij, want ik ben groot liefhebber van vele bieren uit Buxton.

Het moment suprême

Bij het openen van het blikje gebeurd en nog niet zo heel erg veel, de geur is niet veelzeggend echter ruik je vooral een zoetige topische fruit-achtige geur met een kleine hint van iets wat aan diep rood fruit doet denken. (Bessen!?) Het was wat lastig plaatsen!

Wanneer je het bier inschenkt komt er een mini, klein wit schuimlaagje op het heldere amberkleurige bier te staan. En ziet er echt uit als een soort licht gekleurd multi-vitamine sapje, wederom detecteer je nog weinig verandering in de geur op dit moment.

Bij de eerste slok van het bier, was teleurstelling het eerste wat meester van mij maakt. De smaak is zoals de geur deed vermoeden, dit is net als bij de Green River erg prettig. De smaak ik erg ‘basic’, je proeft absoluut het zuurtje op het beetje van wat zoetig tropisch fruit. Maar dan… Hoppa! Het bier komt werkelijk tot leven in je mond! Het is een gevecht tussen de super ‘sour’ smaak en de zoetige smaak van het tropische fruit. En het is een episch gevecht, wat een enorm genot! De smaak is echt enorm aanwezig en dit is ineens niet zomaar een Sour IPA. Maar een hele goede Sour IPA! I love it!

Eildon Days van Tempest Brewing Company gebrouwen met Buxton Brewery. Proeven met TheDutchBeerDad op FSOM Magazine.

Het Bierpaspoort

Brouwerij: Tempest Brewing Co. & Buxton Brewery
Herkomst: Tweedbank, Scottish Borders, Schotland
Soort: Sour IPA fermented Wild Saccharomyces
ABV: 5,3%
Serving Style: Can 440ML
Details: Super vers!
Geur: Beetje scherp, zoetige tropische fruit geuren met een zuurtje. 
Smaak: Zuur, Tropisch, Besje en lekker Hoppig! 
Waardering: 8 / 10
Verkooppunt: Hopt
Untappd: 4/5
Aanrader: Absoluut!

Tempest brewing company uit schotland door thedutchbeerdad op fsom magazine

Als je Hopt nog niet kent, klik dan snel op de klikbare link! Je kunt er terecht voor de ‘Beery Christmas’, alles voor je eigen Oktoberfest (met kortingscode “SPATEN” scoor je zelfs een GRATIS biertje bij je bestelling vanaf €40,-!), je tapvaatjes, brouwkitjes en natuurlijk gewoon je bieren. Bij Hopt scoor je bieren van ruim 1800 verschillende brouwerijen! Daarom ben ik stiekem een beetje fan!

De bieren van Tempest Brewing Co. kwamen vlak voordat ik op vakantie ging in het assortiment bij Hopt, dus mochten ze mee op reis naar het altijd prachtige Limburg! Hier bezocht ik ook even snel de Gulpener bierwinkel en scoorde een aantal pareltjes, hierover binnenkort meer!

Heb je nog tips wat ik moet proeven van Tempest Brewing Company uit Schotland? Let me know!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

Zoekt u nog iets lekkers om van te genieten tijdens het koken thuis? Klik dan snel op het plaatje van dit prachtige schip en scoor de bieren van Flying Dutchman inclusief uniek glas en dikke korting!

TheDutchBeerDad ging op reis met de collabbrews van Tempest Brewing Company uit Schotland. Lees bij FSOM Magazine alles over zijn bevindingen!

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. […] months…Beth Hart doet waar ze goed in is…Samenwerken met FSOM Magazine? Dat is pas leuk!Op reis met de collabbrews van Tempest Brewing Company uit Schotland!Online Slijterij is de uitkomst voor […]

  2. […] months…Beth Hart doet waar ze goed in is…Samenwerken met FSOM Magazine? Dat is pas leuk!Op reis met de collabbrews van Tempest Brewing Company uit Schotland!Online Slijterij is de uitkomst voor […]

  3. […] months…Beth Hart doet waar ze goed in is…Samenwerken met FSOM Magazine? Dat is pas leuk!Op reis met de collabbrews van Tempest Brewing Company uit Schotland!Online Slijterij is de uitkomst voor […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram