Truck of the year 2020

mercedes benz actros front grill truck of the year 2020 op fsom

Truck of the year | Ieder jaar opnieuw kiest de ITotY een nieuwe winnaar in de ‘Truck of the year’ verkiezing. IToty is de ‘internationale Truck of the Year jury’ die vooral selecteren op technologische innovatie. Na een paar jaar afwezigheid was er dit jaar weer een vertrouwde winnaar.

Of je nu wel of geen affiniteit hebt met voertuigen op wielen, bij FSOM Magazine hebben we het er niet vaak genoeg over als je het mij vraagt. Daarom pakken we steeds meer bijzondere berichten op, zo las je recent bij ons over de ‘dikste Mini Cooper ooit en geven we je informatie over het online scoren van je auto onderdelen en de beste auto verzekeringen.

Ook voor zaken over motorrijden kun je bij FSOM Magazine terecht, dus waarom niet voertuigen met meer dan twee of vier wielen? Dat gaat nu veranderen want we gaan het hebben over vrachtwagens en andere kolossale voertuigen!

Truck of the year 2020 op fsom magazine mercedes-benz actros

Vrachtwagenchauffeur

Een vriend van mij had altijd de grote droom om vrachtwagen chauffeur te worden, gelukkig heeft hij dit een aantal jaren kunnen door voordat hij ons ontnomen werd. Maar omdat ik ook opgroeide met een Opa en een Oom als vrachtwagenchauffeur, heeft het altijd mijn interesse gehad. Zo kijk ik regelmatig op een interessant platform voor gebruikte vrachtwagens en is het Truckstar evenement in Assen voor mij om de hoek!

Er zijn heel veel platformen waar je een brede selectie aan bedrijfsvoertuigen en bouwmachines kunt vinden, naast natuurlijk een enorme hoeveelheid aan vrachtwagens. Het is tof om te zien hoe deze handel al snel over de grenzen heen gaat en nog veel leuker om eens te kijken naar het verleden van zo’n vrachtwagen. Waar wij een auto met 300.000 kilometer op de teller al met dedain bekijken, is een vrachtwagen dan pas net aan zijn avontuur begonnen!

truck1 op fsom magazine

Truck Of the Year

Gelukkig draait het niet alleen maar om gebruikte voertuigen en kijken we ook naar de toekomst. De Truck of the Year award ging dit jaar alweer voor de negende keer naar de Mercedes-Benz Actros. Dat maakt deze de meest succesvolle ooit.

Een vakjury uit 24 Europese landen beoordeelt de vrachtwagen op verschillende criteria. Enkele daarvan zijn: rendabiliteit, emissie, veiligheid, rijgevoel en comfort. Het criterium dat het zwaarst weegt, is die van de technologische ontwikkeling en de winnaar van 2020 heeft er nogal wat. De Mercedes-Benz Actros beschikt namelijk onder andere over een multimedia-cockpit, de MirrorCam in plaats van buitenspiegels, je kunt deels geautomatiseerd rijden met de Active Drive Assist.

Ook veiligheid is uiteraard belangrijk. Mercedes-Benz ontwikkelde veiligheidssystemen zoals de Active Brake Assist in de vijfde generatie en de nogmaals verbeterde afslag-assistent en wist daardoor de concurrentie zoals Daf, Iveco en de winnaar van 2019; Ford. Voor te blijven.

Actros is the international truck of the year 2020 op fsom magazine

De voorzitter van de jury, Gianenrico Griffini, vatte de beoordeling van de jury als volgt samen: “Met de invoering van de nieuwe Actros brengt Mercedes-Benz een hoogmoderne truck op de markt die het pad effent voor geautomatiseerd rijden in de toekomst.”

In 2012 ging deze prestigieuze prijs voor het laatst naar Mercedes-Benz. De jaren die erop volgen wonnen onder andere Iveco, Daf, Volvo en Renault deze prestigieuze award. Het leuk is nu dan weer dat je de voorgaande winnaars tegen komt op zo’n platform voor vrachtwagens!

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad

fsom website banner logo entertainment Truck of the Year 2020 en truck1! TheDutchbeerdad op FSOM Magazine.

Dit is echt wat voor jou!

Bizarre voorspelling over het corona virus!
Northern Monk X By the river brewing collabbrew!
Days Gone – The FfredericC Review

Mannen weten niet wat vrouwen allemaal weten!
Deze films horen op jou watchlist!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram