Zo kun jij een nieuwe auto kopen!

mercedes benz afbeelding van pexels op fsom magazine nieuwe auto kopen

Let’s go shopping | In een reeks artikelen nemen we je mee op reis het wereldwijde web op. Wat zijn de mogelijkheden en wat kun je er allemaal vinden? Vandaag vertellen we je hoe jij een nieuwe auto kunt kopen en dat gewoon terwijl je thuis zit!

Dat laatste bedoel ik natuurlijk met een knipoog, want een dusdanig grote aankoop zou ik toch wat grondiger aanpakken. Desalniettemin kun je al veel voorwerk doen vanuit je luie stoel, dus ook tijdens de intelligente lockdown hoef je ook hiervoor niet de deur uit.

Ik pak er vier verschillende manieren bij, hoe jij aan een nieuwe auto kunt komen.

Sparen

Sparen is wat mij betreft de beste manier om een nieuwe auto te kopen, stel een doel voor jezelf, kies je spaarvorm en werken maar. Zo werk jij zelf voor je geld en zet je jouw zuurverdiende geld voor je aan het werk. Easy as 1, 2, 3. Dit is misschien een beetje de ouderwetse manier, maar nog wel de enige manier waarbij je gewoon een simpele transactie maakt van de aankoop van die nieuwe wagen.

Een nieuwe auto kopen? Ga rentes vergelijken!

Pexels afbeelding door skitterphoto many thanks FSOM magazine

Geld lenen

Geld lenen is misschien niet altijd je eerste optie en misschien wel niet eens een goede optie. Maar wat nou als jij toch echt een auto nodig hebt. Omdat je representatief voor de dag wilt komen of omdat je simpelweg je gezin moet kunnen vervoeren. Dan is mijn advies eenduidig. Ga absoluut rentes vergelijken!

Een auto financieren is niet zomaar iets en hier moet je even goed voor gaan zitten. Wanneer je wilt gaan vergelijken geeft Google je talloze websites waar dit kan, veel van de beste zoekresultaten zullen weergegeven worden als ‘Advertentie’. Dit doen bedrijven, omdat het letterlijk een oorlog is om jouw website als beste in Google te krijgen. Websites als Rente.nl / Geld.nl / Anwb.nl zijn de eenvoudigste websites om zaken te vergelijken en zo het beste aanbod voor jezelf op een rijtje te zetten.

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat nog altijd meer dan 30% van de mensen geld lenen voor een aankoop als een nieuwe auto. Dit is een enorm hoog percentage als je bedenkt dat de volgende twee opties die ik je ga geven, de laatste jaren toch enorm in populariteit gegroeid zijn.

Zakelijke lease

Het zakelijk leasen van een auto kan tegenwoordig bij steeds meer werkgevers, ook voor kleine bedrijven kan dit een interessante optie zijn. Wanneer je een auto zakelijk wilt leasen, kun je een aanvraag indienen bij je werkgever. Wanneer dit een mogelijkheid is, kun je bekijken welke manier het beste bij jou past.

Het zakelijk leasen van een auto wordt gezien als een deel van je inkomen en dus is dit belast. Je betaalt hierover ‘bijtelling’. Bijtelling is het percentage van de cataloguswaarde waarvoor jij zelf verantwoordelijk bent. Hoe duurder je auto, hoe hoger je bijtelling. Voor energiezuinige auto’s geldt dan wel weer een gunstigere regeling, omdat onze overheid dit wil stimuleren. Zo betaalde je tot het begin van 2020 maar vier procent bijtelling. Helaas is dit percentage recent opgeschroefd, wat natuurlijk jammer is.

Je kunt er ook voor kiezen om een gedegen rittenadministratie te voeren, dan kun je dus geen privé kilometers rijden met je auto en dit is dan ook de minst interessante optie if you ask me.

mercedes benz afbeelding van pexels op fsom magazine nieuwe auto kopen

Je auto privé gaan leasen

Private lease is misschien beter bekend als operational lease. Dit is een vorm van huren, je huurt dus simpelweg je auto van een dealer of bedrijf. Deze vorm heeft de afgelopen jaren een enorme terreinwinst geboekt. Het komt erop neer dat je voor een vast bedrag per maand in een splinternieuwe auto kunt rijden en je hoeft je verder geen zorgen te maken over het onderhoud, verzekeringen en wegenbelasting. Je hoeft zelf alleen maar te tanken!

Er zijn wel een aantal zaken belangrijk. Allereerst hebben alle private-lease bedrijven een private lease keurmerk, zo houden ze zich aan de richtlijnen en ondernemen op een verantwoorde wijze. Dit betekent onder andere dat ze 65% van je private lease contract aanmelden bij BKR (Bureau Krediet registratie), hier hebben andere geldverstrekkers ook inzicht in en dit kan dus invloed hebben wanneer je bijvoorbeeld een huis wilt gaan kopen.

Wanneer je een auto privé gaat leasen, ga je dus een huurovereenkomst aan. Ga ook in dit geval altijd vergelijken bij diverse aanbieders. Je spreekt een maandbedrag af en de duur van het contract. Wanneer het contract is afgelopen is de auto niet meer van jou en lever je deze weer in. Het bedrijf maakt dan een schatting wat de waarde nog is van de auto, we spreken dan over een restwaarde, je kunt dan alsnog besluiten om de auto aan te schaffen. Hiermee neem je alsnog de auto in eigendom. Uiteraard bent je vanaf dan wel zelf verantwoordelijk voor alle verplichten omtrent het in eigendom hebben van een vierwieler.

Er zijn dus nogal wat mogelijkheden en voor iedere situatie is er dus een geschikte optie. Wanneer zakelijk leasen voor jou geen optie is, zou ik er altijd voor kiezen om te sparen. Dat is dan misschien wel gemakkelijker gezegd dan gedaan, dus het geldbedrag op verantwoorde wijze lenen is natuurlijk ook een goed optie. Het is en blijft te allen tijde het belangrijkst om altijd rentes te blijven vergelijken wanneer je voor een nieuwe auto gaat!

Artikel door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner tv thedutchbeerdad Thedutchbeerdad Ga vergelijken, want zo kun jij een nieuwe auto kopen

Dit is ook iets voor jou!

My lifespan is hardly three months…
Beth Hart doet waar ze goed in is…
Samenwerken met FSOM Magazine? Dat is pas leuk!
Op reis met de collabbrews van Tempest Brewing Company uit Schotland!
Online Slijterij is de uitkomst voor brouwerijen!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. […] tricks over dagelijkse zaken in het leven en dus ook financiële zaken. Denk aan het kopen van een nieuwe auto of het afsluiten van je verzekeringen. Een huis kopen is ongetwijfeld de grootste aankoop die je in […]

  2. […] gemakken voorzien is. Het merk dat als eerste bij ons op komt, is uiteraard Audi en tegenwoordig is zakelijk rijden de normaalste zaak van de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram